در بسته خبری پیش رو مهمترین اخبار ۲۴ ساعت گذشته را باهم مرور میکنیم ،امروز سرویس جامعه خبرگزاری ایرنا با اخبار مختلفی از حوزه اجتماعی ایران همراه بود که گزیده این اخبار را میتوانید در ادامه بخوانید.
پیشبینی ۵ میلیون مرگ و میر اضافی بر اثر تغییرات اقلیمی
معاون بهداشت وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی گفت: سازمان بهداشت جهانی پیشبینی کرد که حدود ۵ میلیون مرگ اضافی بر اثر تغییرات آب و هوایی بین سالهای ۲۰۳۰ تا ۲۰۵۰ میلادی در جهان رخ خواهد داد.
علیرضا رئیسی به مناسبت روز جهانی بهداشت محیط (پنجم مهرماه) افزود: ایران به دلیل موقعیت جغرافیایی آن در منطقه خاورمیانه، شرایط آب و هوایی خشک و نیمه خشک (۸۰ درصد) و ساختار اقتصادی با درآمد متوسط در برابر تغییر اقلیم بسیار آسیب پذیر است. کشورمان با یک سوم میانگین بارندگی جهانی، ۳ برابر میانگین جهانی تبخیر، ۳ برابر میانگین سرانه جهانی بیابان، یک سوم متوسط سرانه جهانی جنگل، ۷.۵ میلیون هکتار نقاط داغ بیابانی، نرخ بالای فرسایش خاک و فراوانی بالای رویدادهای شدید آب و هوایی مثل سیل، خشکسالی و آتش سوزی جنگل ها در برابر تغییرات اقلیم بسیار آسیب پذیر است.ادامه خبر را اینجا بخوانید.
بیش از ۱۴ هزار بدهکار مالی ممنوع الخروج شدند
معاون امور اسناد سازمان ثبت اسناد و املاک کشور از کاهش میزان ممنوعالخروج شدن افراد خبر داد و گفت: در نیمه نخست امسال، ۱۴ هزار و ۷۵۴ بدهکار در سامانه ثبت اسناد و املاک کشور ممنوع الخروج شدند.
سید صادق سعادتیان در گفتوگوی اختصاصی با خبرنگار قضایی ایرنا درباره ممنوعیت خروج از کشور بدهکاران مالی اظهار داشت: این افراد بدهکار قطعی مالی شامل بدهکاران بانکی، بدهکاران چکهای برگشتی، بدهکاران مهریه و بدهکاران مشمول ماده ۷۷ قانون شهرداریها بودند که از طریق واحدهای اجرای اسناد رسمی این سازمان ممنوعالخروج شدند.
وی با اشاره به ماده ۱۷ قانون گذرنامه، افزود: اگر فردی بدهی قطعی داشته باشد با ثبت درخواست بستانکار، دوایر اجرای اسناد رسمی مکلف هستند ممنوع الخروج بودن و یا عدم اجرای صدور گذرنامه برای فرد بدهکار را به پلیس گذرنامه اعلام کنند و اداره گذرنامه نیز باید از خروج بدهکاران قطعی جلوگیری کند.ادامه خبر را اینجا بخوانید.
کشف بیش از ۲ هزار و ۳۰۰ فقره انواع اسناد جعلی در کشور
معاون مبارزه با جعل و کلاهبرداری پلیس آگاهی فراجا گفت: اجرای مرحله اول طرح عملیات در پاتوقهای عرضه مدارک جعلی در سراسر کشور منجر به کشف بیش از ۲ هزار و ۳۰۰ فقره انواع اسناد جعلی شد.
سرهنگ عبداله چولکی در تشریح این خبر اظهارداشت: با توجه به اینکه در برخی از شهرهای بزرگ، مناطق آلوده ای وجود دارد که به پاتوق و محل عرضه مدارک جعلی،مسروقه و مفقودی تبدیل شده و استفاده کنندگان از اسناد مجعول، مدارک مورد نیاز خود را در این مکان ها جستجو و خریداری می کنند لذا شناسایی، برخورد و مقابله با افراد فعال در این زمینه تأثیر به سزایی در نا امن کردن محیط برای مجرمان، کاهش عرضه مدارک جعلی و افزایش کشفیات خواهد داشت.ادامه خبر را اینجا بخوانید.
ایران کشوری متاثر از تغییر اقلیم/به رغم تمام اقدامات اثرات آن تا ۳۰ سال آینده ادامه دارد
ایران کشوری خشک و نیمه خشک است از این رو از تغییرات اقلیم تاثیر بیشتری میگیرد، مساله مهم این است که به رغم تمام فعالیتها و اقدامات پیشبینی شده در دنیا برای کاهش گازهای گلخانهای و تاثیرات تغییر اقلیم، نباید انتظار داشته باشیم که زودتر از ۳۰ سال آینده روند اثرات آن کاهشی شود.
تابستان بسیار گرم و طاقت فرسایی را پشت سر گذاشتیم، تفاوت آن با سالهای گذشته ماندگاری هوای خیلی گرم بود که تحمل آنرا دشوار می کرد، درجه حرارت تابستان امسال در تهران به ۴۱ تا ۴۲ درجه رسید که تحمل این دما مثلا برای یک هفته شرایط را سخت کرده بود، در برخی استان های کشور که دما به ۵۰ درجه و بیشتر از آنهم رسیده بود، البته این گرما فقط مختص کشور و یا منطقه ما نبود بلکه دمای متوسط تابستان امسال در جهان به طور قابلتوجهی بالاتر از میانگین دمای سالهای ۱۹۹۱ تا ۲۰۲۰ اعلام شده بود.ادامه خبر را اینجا بخوانید.
دولت چهاردهم بر استقرار حق و عدالت تاکید دارد
معاون رئیس جمهور در امور زنان و خانواده گفت: دولت چهاردهم بر استقرار حق و عدالت تاکید دارد و برای اجرای آن باید صدای بیصدایان را بشنویم.
زهرا بهروز آذر در نشستی صمیمی با اعضای موسسه مطالعات و تحقیقات زنان، با زنان ایثارگر دیدار کرد و در جریان موانع و چالشهای پیشروی آنان قرار گرفت.
وی در آغاز نشست صمیمانه به مناسب گرامیداشت هفته دفاع مقدس، به نقش زنان در دفاع مقدس اشاره و بیان کرد: هفته دفاع مقدس یادآور رشادتها و ایثارگریهای نه فقط مردان، بلکه زنان غیور سرزمینمان هم است؛ زنانی که در پشت جبههها و خطوط مقدم جنگیدند و علاوه بر این، با حمایتهای بیپایان خود از رزمندگان و خانوادههای خود، در خطوط مقدم زندگی بسیار موثر بودند و نقشآفرینی کردند.ادامه خبر را اینجا بخوانید.
فراخوان هنری با هدف ارتقای جایگاه معلم/ ۲۴۹ اثر به دبیرخانه جایزه معلم ارسال شد
دبیر نخستین دوره حمایت از طرحنامههای هنری جایزه معلم گفت: ۲۴۹ طرح هنری در قالب فیلم داستانی کوتاه و مستند کوتاه در جهت ارتقا جایگاه اجتماعی معلم دریافت شده است.
به گزارش دبیرخانه جایزه معلم، فاطمه سادات بکایی درباره آثار دریافتی برای جایگاه معلم اظهار کرد: در این فراخوان با هدف پرداختن به موضوع تقویت جایگاه اجتماعی معلم و افزایش حس تکریم مقام معلم، ۱۸۵ طرحنامه در بخش عمومی و ۶۴ طرحنامه در بخش دانشآموزی دریافت شد.
وی افزود: با اتمام فراخوان، مشاورههایی برای بهبود طرحنامههای دریافتی به شرکتکنندگان داده شد و طرحنامههای نهایی پس از بررسی در هیات انتخاب، داوری میشوند.ادامه خبر را اینجا بخوانید.
تعلیق ۱۱۰ وبسایت متخلف عرضه کننده محصولات سلامت
رئیس اداره پیشگیری و مقابله با قاچاق فرآوردههای سلامت اداره کل بازرسی سازمان غذا و دارو با اشاره به نظارت ۸۲ کاربر در معاونتهای غذا و داروی سراسر کشور به فعالیت سایتها و سکوهای اینترنتی در عرضه فرآوردههای سلامت محور، گفت: از ابتدای سال ۱۱۰ وبسایت متخلف در این حوزه تعلیق شدهاند.
به گزارش سازمان غذا و دارو، حامد عبدی افزود: اینماد (enamad) سامانه سازمان توسعه تجارت است که به دستگاههای متولی صدور مجوز، دسترسی دارند که بتوانند از طریق آن کالاهای مورد نظارت را رصد کرده و با تخلفات برخورد کنند.ادامه خبر را اینجا بخوانید.
روند پیری با فیزیوتراپی قابل پیشگیری است/ضرورت بهبود سلامت حرکتی ارتقای کیفیت زندگی
رئیس سازمان نظام پزشکی کشور با بیان اینکه روند پیری را میتوان عقب انداخت، گفت: روند پیری جمعیت از طریق ارایه خدمات فیزیوتراپی در کشور قابل درمان است و بسیاری از کشورهای پیشرفته به این امر مهم پی برده و فیزیوتراپی جایگاه ویژهای در زندگی آنها دارد.
محمد رئیس زاده در چهارمین کنگره بین المللی و سی و پنجمین کنگره سالیانه انجمن فیزیوتراپی ایران که در هتل المپیک برگزار شد، افزود: نقش فیزیوتراپی در دنیای امروز بر کسی پوشیده نیست و خدمات آن میتواند بر افزایش فعالیتهای جسمی، غلبه بر تنشهای روزانه و فرسودگیهای شغلی موثر باشد .
وی با اشاره افزایش جمعیت سالمندی در کشور اظهار داشت: فیزیوتراپی خط اول درمان است. بهبود سلامت حرکتی و ارتقای کیفیت زندگی با توجه به افزایش جمعیت سالمندی مهم است و باید امکانات و تجهیزات فیزیوتراپی گسترش یابد و دسترسی مردم به این خدمات راحت شود.ادامه خبر را اینجا بخوانید.
مدارس به بهانه نمرات ضعیف نباید از ثبتنام دانشآموزان خودداری کنند
مشاور وزیر آموزش و پرورش در ارتقای کیفیت آموزش مدارس دولتی با بیان اینکه حذف دانشآموزان هیچزمانی مورد تایید سیستم آموزشی نیست، گفت: مدارس نباید از ثبتنام دانشآموزان با نمرات ضعیف خودداری کنند.
خانوادهها برای ثبتنام دانشآموزان در مدارس طی ۲ سال گذشته با مشکلاتی از جمله پرشدن ظرفیت مدارس و ثبتنام کردن سلیقهای دانشآموزان توسط مدیران مواجه بودهاند.
بسیاری از خانوادهها اعلام کردند که مدیران مدارس دانشآموزان با نمرات ضعیف یا نمره انضباط پایین را ثبتنام نمیکنند و فرزندان آنها بلاتکلیف ماندهاند و این درحالی است که عدالت آموزشی به معنای فراهم کردن آموزش برای همه دانشآموزان و در مرحله دوم ارتقای کیفیت آموزشی است.ادامه خبر را اینجا بخوانید.
اعلام محدودیتهای ترافیکی پایان هفته/ کندوان جمعه یکطرفه میشود
مرکز اطلاعات و کنترل ترافیک پلیس راهور با انتشار محدودیتهای ترافیکی پایان هفته اعلام کرد که روز جمعه (۶ مهر) محور کندوان یکطرفه خواهد شد.
براساس جدول محدودیتهای ترافیکی، تردد موتورسیکلتها از ساعت ۱۲ ظهر روز چهارشنبه چهارم مهر تا ساعت ۶ صبح روز شنبه هفتم مهر از محورهای کرج- چالوس، هراز، فیروزکوه و بالعکس ممنوع است.
تردد انواع تریلر، کامیون و کامیونت از محور کرج- چالوس کماکان ممنوع است همچنین تردد تمامی وسائل نقلیه از ساعت ۱۴ روز جمعه از آزادراه تهران ـ شمال به مقصد چالوس مسدود و از ساعت ۱۵ ابتدای پل زنگوله (انتهای دهانه شمالی تونل البرز به سمت چالوس) انسداد به صورت کامل اجرا میشود.ادامه خبر را اینجا بخوانید.
انتقال صنوف از مرکز شهر، راهکار ساماندهی موتورسیکلتها
رئیس پلیس راهور فراجا، با اشاره به معضل بینظمی موتورسیکلتها در مرکز شهر تهران، از لزوم برخورد ریشهای با این مشکل خبر داد و گفت: یکی از دلایل اصلی بینظمی در تردد موتورسیکلتها، حضور صنوف و باربریها در منطقه ۱۲ تهران است.
سردار سید تیمور حسینی در خصوص مشکلات و بی نظمی های موتورسیکلت سواران در جمع خبرنگاران افزود: منطقه ۱۲ به بارانداز کالا تبدیل شده و این امر بهطور قابل توجهی به بینظمی ترافیکی دامن زده است. هیچ شهری در دنیا هسته مرکزیاش تا این حد آشفته نیست. انتقال صنوفی که با ساختار شهر همخوانی ندارند، به خارج از تهران میتواند بهطور چشمگیری به بهبود ترافیک و کاهش تردد موتورسیکلتها کمک کند.ادامه خبر را اینجا بخوانید.
۶ میلیارد یورو درآمد سالانه از گردشگری سلامت ممکن است/کمبود ۵۰۰ خانه بهداشت در یک استان
رئیس انجمن علمی اقتصاد سلامت با بیان اینکه ۵۰۰ خانه بهداشت در استان سیستان و بلوچستان کم داریم، گفت: حدود ۷۰۰ میلیون یورو درآمد سالانه کنونی ما در حوزه گردشگری سلامت است که میتوانیم با برنامهریزی آن را به ۶ میلیارد یورو برسانیم.
محمدرضا واعظ مهدوی معاون پیشین امور اجتماعی سازمان مدیریت و برنامهریزی کشور در بخش دوم و پایانی گفتوگوی خود با ایرنا از طرح ژنریک دارو، روشهای کاهش هزینه درمان، گردشگری سلامت و ... سخن میگوید. این قسمت از مصاحبه در ادامه میآید:
در بخش اول گفتوگو از افزایش ۱۱ ساله امید به زندگی در دوران جنگ تحمیلی سخن گفتید. جالب است؛ در دهه اول انقلاب که اصلا برنامه توسعه نداشتیم؟
بله، ولی احداث مدارس شبانهروزی، ساخت مدارس در روستاها، آموزش خانوادهها و همان سیستم سهمیهبندی کالاهای اساسی باعث بهبود وضعیت دانش و تغذیه عموم مردم شد. در آن سالها با همان کوپنی که دولت میداد، گروههای خیلی فقیر میتوانستند مواد غذایی مورد نیاز از جمله گوشت و پنیر و کره را دریافت کنند. این در تامین سلامتی آنها بسیار مهم بود. همچنین آگاهی مردم از تغذیه و بهداشت افزایش یافت. همه اینها در رشد امید به زندگی تاثیرگذار بود.ادامه خبر را اینجا بخوانید.
اگر قصد دنبال کردن اخبار گروه جامعه ایرنا به صورت کامل در حوزههایی مانند محیط زیست، زنان و خانواده، رفاه و تأمین اجتماعی، حقوقی و قضایی، آموزش و پرورش، بهداشت و سلامت، هلال احمر، اورژانس، انتظامی و حوادث، بهزیستی، مسائل و آسیبها و مدیریت بحران را دارید، پیشنهاد میکنیم هر روز سری به این سایت https://www.irna.ir/service/society بزنید.
نظر شما