به گزارش ایرنا، دکتر مسعود پزشکیان در بدو ورود به تهران گفت: قرار شد در آینده جلساتی با کشورها اسلامی داشته باشیم و بیانیه و اعتراضات خود را اعلام کنیم و تصمیماتی نیز گرفته شود.
نمی شود نام انسان بر نتانیاهو گذاشت
وی ادامه داد: در این سفر، با رئیس شورای اروپا و سران کشورهای اروپایی صحبت کردیم، اما آنها میگفتند که ما جنایات اسرائیل را محکوم کردهایم اما آمریکا هم باید مساله را حل کند و نتانیاهو، که نمیشود نام انسان را بر او گذاشت.
رئیس جمهور ادامه داد: این مسائل را در صحن سازمان ملل و در دیدارهایی که داشتیم بیان کردیم، همه اظهار همدری میکردند اما با همدردی مشکل حل نمیشود.
وی گفت: در کشور ما و کشورهای دیگر از اتفاق سادهای رخ دهد زمین و زمان را به هم میدوزند که حقوق بشر زیر پا گذاشته شده است اما همینها در مقابل جنایات اسرائیل و کشتار صدها نفر سکوت میکنند و توجیه میکنند.
رئیس جمهور به دیدارهای خود با سران کشورهای همسایه پرداخت و اظهار داشت: با روسای جمهور و نخست وزیران کشورهای همسایه دیدار داشتیم، قرار شد درباره اهداف خود در برنامه با آنها توافقاتی داشته باشیم.
وی افزود: این سفر فرصت مناسبی بود که در دیدار با مقامات سایر کشورها، برنامههای برای دیدار در کشورهای همسایه و کشورهای اروپایی بگذاریم.
قرار است موضوع برجام در سطح وزرای امور خارجه دنبال شود
پزشکیان به موضوع برجام نیز اشاره کرد و توضیح داد: درباره برجام گفتگوهایی انجام شد، دغدغههای خود را با کشورهای اروپایی مطرح کردیم و قرار شد وزرای امور خارجه این مساله را دنبال کنند. اعلام کردیم که ما برجام را پاره نکردیم و این ترامپ بود که این کار را کرد، آنها نیز پذیرفتند. تلاش بر این است که با گفتگو این روند و تحریمها و روندی که در کشور ما ایجاد کردهاند را پیگیری کنیم.
وی افزود: قرار شد وزارت امور خارجه ما و کمسیون های مشترک به صورت عملیاتی درمنطقه ارتباطات را از نظر اقتصادی و امنیتی و سیاسی و فرهنگی دنبال کنند.
تشکیل کارگروهی با چین برای پیگیری و عملیاتی کردن مصوبات دولت شهید رئیسی
رئیس جمهور گفت: کارگروه مشخصی با چین شکل گرفته و مصوباتی که در دولت شهید رئیسی انجام شده بود، پیگیری و عملیاتی شود.
ایرانیان مقیم آمریکا دغدغه هایی داشتند که در داخل کشور تلاش می کنیم آنها را برطرف کنیم
دگتر پزشکیان به دیدار خود با ایرانیان مقیم آمریکا نیز اشاره کرد و توضیح داد: با ایرانیان مقیم آمریکا جلسه داشتیم، نشستی هم با نمایندگان ادیان و مذاهب مختلف برگزار کردیم، با نمایندگان مراکز علمی و نخبگان آمریکا جلسه گذاشیم که جلسه بسیار خوبی بود و دیدگاه ما را از نزدیک شنیدند. مردم آمریکا آنچه از رسانه یا صدای بیگانه می شنوند با آنچه با گفت وگو می تواند خود را ظاهر کند خیلی فرق داشت.
دکتر پزشکیان تأکید کرد: ایرانیان مقیم آمریکا دغدغه هایی داشتند که در داخل کشور تلاش می کنیم آنها را برطرف کنیم تا بتوانند راحت به کشور تردد کنند و جوی که در آنجا درست شده، ببینند که اینگونه نیست.
دستاوردهایی که در این سفر داشتیم، کار چند ماه ما را سبک کرد
وی اظهار داشت: دستاوردهایی که در این سفر داشتیم، کار چند ماه ما را سبک کرد چون باید با رؤسای کشورهای خارجی درباره مسائل مختلف گفت وگو می کردیم اما در این سفر فرصتی بود تا در این ۳ روز بیش از ۲۷ دیدار مختلف و دو سخنرانی رسمی در سازمان ملل داشتیم.
رئیس جمهور گفت: امیدواریم در ادامه با گفت وگوهایی که شکل گرفته، راه را ادامه دهیم و پیام صلح و صداقت و انسانیت را که آنها به دروغ می گویند معتقدیم، ما در عمل پیاده کنیم.
به گزارش خبرنگار سیاسی ایرنا دکتر «مسعود پزشکیان» رئیسجمهور اسلامی ایران که عصر امروز (پنجشنبه پنجم مهرماه ۱۴۰۳) از نیویورک به تهران بازگشته است، به ارایه گزارشی از حضور سه روزه خود در هفتاد و نهمین مجمع عمومی سازمان ملل متحد پرداخت.
در این سفر، محمد جواد ظریف معاون راهبردی رئیس جمهور، مهدی سنایی معاون سیاسی دفتر رئیسجمهور، محسن حاجیمیرزایی رئیس دفتر رئیسجمهور، علی طیبنیا مشاور عالی رئیسجمهور و سید محمد مهدی طباطبایی معاون ارتباطات دفتر رئیسجمهور و عباس عراقچی وزیر امور خارجه کشورمان، دکتر پزشکیان را همراهی میکردند. دکتر مسعود پزشکیان در این سفر علاوه بر شرکت و سخنرانی در مجمع عمومی سازمان ملل، در نشست سران میثاق آینده نیز سخنرانی کرد و دیدارهایی نیز با تعدادی از سران کشورهای شرکت کننده در هفتاد و نهمین نشست مجمع عمومی داشت.
رئیس جمهور نشستهایی نیز با گروهها و افراد مرجع سیاسی، اجتماعی، مذهبی و رسانهای در آمریکا داشت و ضمن تشریح مواضع کشورمان، به سوالات آنان پاسخ داد.
نظر شما