۱۰ مهر ۱۴۰۳، ۱۵:۲۶
کد خبرنگار: 2330
کد خبر: 85614310
T T
۰ نفر

برچسب‌ها

پسکوف: درباره پیمان هسته‌ای جدید با آمریکا مذاکره نمی‌کنیم

تهران-ایرنا- سخنگوی کرملین امروز (سه شنبه) اعلام کرد، روسیه درباره امضای پیمان جدید هسته‌ای برای جایگزینی با توافق فعلی که سلاح‌های هسته‌ای راهبردی مسکو و واشنگتن را محدود می‌کند، با آمریکا مذاکره نخواهد کرد.

به گزارش ایرنا، خبرگزاری رویترز نوشت: مهلت توافق تسلیحات هسته ای آمریکا و روسیه در سال ۲۰۲۶ به پایان می رسد و کرملین گفته درباره توافق جدید با آمریکا مذاکره نخواهد کرد زیرا توافق کنونی نیاز به گسترش برای پوشش دادن کشورهای دیگری دارد.

دیمیتری پسکوف سخنگوی کرملین این اظهارات را در پاسخ به سوالی درباره سرنوشت پیمان کاهش سلاح های راهبردی یا نیواستارت که در ۵ فوریه ۲۰۲۶ (۱۶ بهمن ۱۴۰۴) منقضی می شود، مطرح کرد.

توافق نیواستارت، تعداد کلاهک های هسته ای راهبردی استقراریافته آمریکا و روسیه را کاهش می دهد. این پیمان همچنین استقرار موشک های قابل پرتاب زمینی یا از روی زیردریایی و بمب افکن های حامل آنها را محدود می کند. این توافق آخرین ستون باقی مانده از سازوکارهای کنترل تسلیحاتی بین آمریکا و روسیه است.

ولادیمیر پوتین رئیس جمهوری روسیه در سال ۲۰۲۳ به دلیل حمایت آمریکا از اوکراین، مشارکت کشورش در این پیمان را تعلیق کرد هر چند که مسکو و آمریکا به محدودیت های مربوط به استفاده از کلاهک ها و موشک ها و بمب افکن ها در این معاهده پایبند بوده اند.

روزنامه روسی ایزوستیا در ساعات اولیه امروزسه شنبه به نقل از منابع ارشد ناشناس روسی اعلام کرد که مسکو به دلیل حمایت واشنگتن از کی یف، توافق جدیدی را با آمریکا امضا نخواهد کرد.

پسکوف در پاسخ به سوالی درباره گزارش این روزنامه گفت: این گزارش عمدتا با اظهارات پوتین مطابقت دارد.

سخنگوی کرملین گفت: در اوایل سال جاری میلادی پوتین گفته بود که با توجه به تغییر شرایط، مذاکره درباره سلاح های تهاجمی بدون در نظر گرفتن زیرساخت های هسته ای نظامی در اروپا و بدون وارد کردن کشورهای اروپایی و بحث در باره امنیت راهبردی، غیرممکن است و روسیه این کار را انجام نخواهد داد.

وی افزود: ما باید نگاه هوشمندانه ای به اوضاع داشته باشیم، همه ابعاد جدید موضوع را در نظر بگیریم و روند مذاکرات را سازمان دهی کنیم. به نظر می رسد تاکید بر مذاکرات با وانمود کردن بر این که اتفاقی رخ نداده است، دستکم برای ما غیرمنطقی است و روسیه این کار را انجام نخواهد داد.

رویترز نوشت: روسیه و آمریکا در مجموع ۸۸ درصد از کلاهک های هسته ای جهان را در اختیار دارند. پوتین هفته گذشته گفت که روسیه سیاست خود را در زمینه ارتقای سلاح های هسته ای به روزرسانی کرده و فهرست سناریوهایی را که می تواند در آن به استفاده از این سلاح ها متوسل شود، گسترش داده است.

کرملین: انتظار تغییر در سیاست ناتو را نداریم

پسکوف همچنین به خبرنگاران گفت: پوتین از نشست های قبلی از مارک روته دبیر کل جدید سازمان پیمان آتلانتیک شمالی (ناتو) شناخت دارد و ما انتظار نداریم که تغییری در سیاست ناتو تحت رهبری روته نخست وزیر سابق هلند که جانشین ینس استولتنبرگ شده است، ایجاد شود.

پسکوف: درباره پیمان هسته‌ای جدید با آمریکا مذاکره نمی‌کنیم

سخنگوی کرملین افزود: انتظار داریم که ائتلاف ناتو به مسیر قبلی خود ادامه دهد. در مقعطی امیدوار بودیم که امکان روابط مثبت و پراگماتیک ایجاد شود و دستکم مذاکراتی انجام شد اما متعاقب آن ما دریافتیم که هلند موضع نسبتا آشتی ناپذیری اتخاذ کرده که شامل حذف هر گونه تماسی با کشور ما است. بنابراین فکر نمی کنیم که تغییر مهم جدیدی در سیاست ائتلاف ناتو رخ دهد.

رویترز نوشت: روته در نقطه عطف مهمی در جنگ اوکراین، ریاست ناتو را برعهده گرفت. نیروهای روسی پیشرفت هایی را در جبهه شرقی این کشور داشته اند و تنها یک ماه تا انتخابات ریاست جمهوری آمریکا مانده است.

روته امروز سه شنبه در مقر ناتو در بروکسل به خبرنگاران گفت: ما باید مطمئن شویم اوکراین به عنوان کشوری مستقل و دموکراتیک پیروز می شود.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha