به گزارش خبرنگار ایرنا، خدایار کریمنژاد روز شنبه در نشست بررسی ظرفیت های معدنی شهرستان گناباد افزود: این اکتشاف های معدنی در پنج محدوده اکتشافی از جمله «کلاته آهنی» صورت گرفت که منجر به شناسایی ذخایر ارزشمندی نظیر سرب، روی و مس شد.
وی ادامه داد: فعالیتهای اکتشافات عمومی و تفصیلی در محدودههای اولویتدار شهرستان گناباد شامل محدودههای چاه مسی، کلاته آهنی، چیلار، کلاته رود گز و بی بی غیبی از ۲ سال قبل در دستور کار قرار گرفت و جادههای دسترسی، حفر ترانشه و حفاریهای اکتشافی در محدودههای مذکور اقدام شد.
مدیر عامل شرکت تهیه و تولید مواد معدنی ایران (ایمپاسکو) بیان کرد: با توجه به ظرفیت های ارزشمند معدنی شناسایی شده در گناباد اقداماتی برای واگذاری این معادن به بخش خصوصی در حال انجام است و از حضور شرکت ها و سرمایهگذاران بخش خصوصی در این زمینه حمایت می شود.
وی اظهار کرد: با عنایت به پتانسیل های مواد معدنی شهرستان های گناباد و بجستان توسعه سرمایه گذاری بخش خصوصی موجب رونق اقتصادی و اشتغالزایی منطقه خواهد شد.
کریم نژاد خواستار افزایش ارتباط بخش صنعت و معدن با دانشگاه ها و مراکز آموزش عالی و انعقاد تفاهم نامه هایی در بخش های مختلف به خصوص معادن به منظور بهره گیری هر چه بیشتر از ظرفیتهای این منطقه شد و آن را لازمه رونق اقتصادی منطقه دانست.
وی گفت: با توجه به ظرفیتهای شاخص معدنی گناباد، دفتر سازمان توسعه و نوسازی معادن و صنایع معدنی ایران (ایمیدرو) در آینده نزدیک در این شهرستان راه اندازی می شود.
ظرفیت معادن گناباد و نقش آن در رونق اقتصادی
هادی محمدپور نماینده مردم گناباد و بجستان و عضو کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی گفت: با توجه به ظرفیت های بسیار خوب معادن این شهرستان ها فعالیت های اکتشافی سازمان ایمیدرو در منطقه و استفاده از توانمندیها و پتانسیلهای نیروی انسانی منجر به رونق اقتصادی و افزایش اشتغال پایدار این شهرستان ها خواهد شد.
فرماندار گناباد نیز با اشاره به ظرفیت های صنعتی و معدنی این شهرستان و به خصوص ذخایر غنی معادن، فرآوری مواد معدنی را از نیازهای مهم رونق اقتصادی منطقه و لازمه جلوگیری از خام فروشی در این بخش برشمرد.
رضا نصیری با ابراز خرسندی از توجه خاص سازمان ایمیدرو و شرکت تهیه و تولید مواد معدنی برای اکتشاف معادن گناباد تصریح کرد: بهره برداری از ذخایر بالای معدنی شهرستان میتواند این منطقه را متحول کند.
شهرستان گناباد در کنار ظرفیت های خاص در بخشهای اقتصادی نظیر صنعت و معدن، گردشگری و کشاورزی و صنایع وابسته و محصولات کشاورزی به خصوص پسته و زعفران از پتانسیلهای بسیاری در بخش معادن برخوردار است که از جمله آنها می توان به وجود ۲۰ ماده معدنی به ویژه کائولن، سنگ های ساختمانی، مس، آهن، سرب، قلع و روی اشاره کرد.
شرکت تهیه و تولید مواد معدنی ایران (ایمپاسکو) یکی از شرکتهای تابعه سازمان توسعه و نوسازی معادن و صنایع معدنی ایران (ایمیدرو) است.
شهرستان گناباد در فاصله ۲۸۷ کیلومتری جنوب مشهد قرار دارند.
نظر شما