به گزارش ایرنا، مرتضی بهزادفر روز یکشنبه در اولین نشست ستاد هماهنگی سرشماری کشاورزی ۱۴۰۳ خراسان شمالی اظهارکرد: این طرح در ۱۰ شهرستان، ۲۵ شهر و ۸۳۵ آبادی استان اجرا و ۲۵۷ کارشناس در اجرای آن همکاری می کنند.
وی، اجرای تکلیف قانونی، چارچوبها برای طرح آماری و استخراج آمار دقیق برای تصمیم گیری ها و برنامه ریزی ها و آمادگی برای اجرای سرشماری عمومی نفوس و مسکن ۱۴۰۵ را از اهداف سرشماری عمومی کشاورزی برشمرد.
رییس سازمان مدیریت و برنامه ریزی خراسان شمالی تصریح کرد: در این سرشماری حوزه های مرتبط به آمار بخش کشاورزی همچون دامداری، طیور، آبزیان و کشت زراعی استان برحسب ویژگی ها تفاوت هایی خواهند داشت و اختیارات و امکانات متفاوت دریافت می کنند.
وی با بیان اینکه کشاورزی ۳۰ درصد اشتغال خراسان شمالی را تشکیل می دهد، افزود: بنابریان ضرورت دارد کشاورزانبرای رسیدن به نقشه راه توسعه در اجرای این طرح همکاری کنند.
استاندار: آمارگیری دقیق باشد
استاندار خراسان شمالی نیز در ادامه این جلسه گفت: استان جایگاه بسیار خوبی در کشاورزی و دامپروری دارد و امید می رود طرح سرشماری کشاورزی در جذب اعتبارات و برنامهریزی های آتی موثر باشد.
محمدرضا حسین نژاد افزود: آمار و اطلاعات دقیقی از وضعیت کنونی جمعیت کشاورزان باید در اختیار گیرد تا برنامهریزیهای مربوط به حوزه امنیت غذایی بر پایههای درست و دقیق انجام شود.
وی نظام برنامه ریزی آینده، تعیین سیاستها و هدف گذاری ها در حوزه کشاورزی را مبتنی بر این سرشماری دانست و افزود: این اقدام، پایه و اساس و پیش نیاز نظام برنامه ریزی برای آینده در جهت توسعه کشور است.
استاندار خراسان شمالی اضافه کرد: همه پی گیریهای داخل استانی و هماهنگی اقدامات و ظرفیتها و امکانات مورد نیاز برای اجرای هرچه بهتر سرشماری عمومی کشاورزی از ناحیه سازمانهای مدیریت و برنامهریزی استان انجام شود.
به گزارش ایرنا، خراسان شمالی ۳۴۴ هزار هکتار عرصه کشاورزی دارد که از این سطح ۳۰۰ هزار هکتار را اراضی زراعی و مابقی را باغ تشکیل می دهد.
۴۴ درصد جمعیت یک میلیون نفری خراسان شمالی در نواحی روستایی سکونت دارند.
نظر شما