محرومیت زنبورداران بی‌توجه به سرشماری کلنی های زنبور عسل از خدمات حمایتی

ساری - ایرنا - کارشناس مسئول زنبورداری جهاد کشاورزی مازندران با اعلام اینکه طرح سرشماری کلنی های زنبور عسل تا نوزدهم مهرماه ادامه دارد، گفت: زنبوردارانی که در این سرشماری شرکت نکنند از تمامی خدمات حمایتی محروم خواهند شد.

سید وحید دانشیار روز یکشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا با بیان اینکه از هفتم مهر ماه همزمان با آغاز سرشماری تاکنون بیشتر زنبورداران شرکت کرده اند، افزود: زنبور دارانی که از مشارکت در این طرح خودداری کنند برای آنان دفترچه دریافت شکر حمایتی صادر نخواهد شد و از شکر حواله‌ای محروم می شوند.

وی همچنین اعلام کرد کلنی دارانی که در این طرح شرکت نکنند از صدور مجوز جابه جایی و استقرار کلنی زنبور و شرکت در کلاس های آموزشی جهاد کشاورزی محروم می شوند.

این مقام مسوول، با توضیح این که همزمان با آغاز سرشماری کلنی های زنبور عسل مازندران جا به جایی کلنی ها ممنوع است تا آمار دقیق تری در سرشماری به دست بیاید، ادامه داد: کارشناسان پهنه مستقر در مراکز خدمات کشاورزی استان به صورت حضوری با پر کردن فرم های مربوطه آمار گیری را انجام می دهند.

دانشیار گفت: با انجام سرشماری اطلاعات صحیحی از تعداد کلنی و تعداد مهاجران به شهرستان ها و میزان عسل استحصالی در دوره زمانی به دست می آید که در تصمیم گیری صحیح و اصولی و خدمات دهی بسیار حائز اهمیت است.

به گفته این کارشناس زنبور داری مازندران، یکی از مهمترین شاخص در موفقیت تولید عسل علاوه بر آموزش، مکان یابی صحیح برای استقرار کلنی ها و شرایط آب و هوایی است که جهاد کشاورزی با اجرای طرج سرشماری همواره می تواند کمک کار تولید کنندگان عسل باشد.

وی وضعیت امسال مراتع در ییلاق های مازندران را به سبب بارندگی های مناسب عالی توصیف کرد و بیان کرد: پیش بینی می شود که امسال تولید عسل در مناطق ییلاقی مناسبی داشته باشیم.

این کارشناس زنبورداری مازندران از اجرای طرح اصلاح نژاد ملکه زنبور عسل در استان خبر داد و گفت: با توجه به این که بخش عمده ای از فعالیت زنبورداری به باغات مرکبات و مزارع کلزا وابسته است، خطر گسترش سموم در تغذیه زنبور و در نهایت تولید عسل وجود دارد.

دانشیار یکی از مهم ترین شاخص در موفقیت تولید عسل را علاوه بر آموزش، مکان یابی صحیح برای استقرار کلنی ها و رعایت فواصل بین زنبورداران عنوان کرد.

طبق آمار سال گذشته حدود ۶۰۳ هزار کلنی زنبور عسل در مازندران وجود دارد که سالانه افزون بر ۶ هزار تن عسل تولید می شود.

همه ساله به دلیل تنوع گونه های گیاهی سه نوع عسل بهاره (مرکبات) عسل تابستانه (جنگلی) و عسل ییلاقی (آویشن، گون) توسط زنبورداران استان مازندران برداشت می‌شود.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha