فرهاد شریفی روز دوشنبه در گفت و گو با ایرنا با بیان اینکه سهمیه استان کرمانشاه برای اجرای طرح جهش تولید در دیمزارها در سال زراعی جدید اجرای این طرح در سطح ۶۰۰ هزار هکتار است، اظهار کرد: بر اساس سهمیه اعلام شده در سال زراعی جدید ۳۲۴ هزار هکتار از زمین های زیرکشت گندم دیم استان که شامل تمام زمین های گندم دیم است، زیر پوشش این طرح خواهد رفت.
وی با بیان اینکه بر اساس سهمیه ابلاغ شده ۱۰۰ هزار هکتار از زمینهای جو دیم استان نیز زیر پوشش اجرای این طرح خواهد رفت افزود: مابقی سطوح در نظر گرفته شده برای اجرای این طرح نیز به کشتهای نخود، عدس، گیاهان علوفهای و گیاهان دارویی دیم اختصاص پیدا خواهد کرد.
معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی استان کرمانشاه با بیان اینکه امسال طرح جهش تولید در دیمزارها با همکاری ستاد اجرایی فرمان حضرت امام(ره) برای پنجمین سال پیاپی در کشور و استان اجرا میشود، یادآور شد: این طرح در سال زراعی ۱۴۰۳-۱۴۰۲ در سطح ۵۰۰ هزار هکتار از اراضی دیم استان کرمانشاه اجرا شد.
شریفی با بیان اینکه کشاورزانی که در طرح جهش تولید در دیمزارها ثبتنام کنند مورد حمایت ویژه قرار میگیرند گفت: کشاورزان متقاضی می توانند برای مشارکت در این طرح به مراکز جهاد کشاورزی شهرستانها مراجعه کنند.
وی اضافه کرد: بخش قابل توجهی از حق بیمه زمینهای کشاورزانی که در طرح جهش تولید در دیمزارها ثبتنام کنند، توسط جهاد کشاورزی و ستاد اجرایی فرمان حضرت امام (ره) پرداخت میشود که این میزان در سال زراعی گذشته حدود ۵۰ درصد بود.
معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی استان کرمانشاه افزود: همچنین تسهیلات قرضالحسنه به کشاورزان زیر پوشش این طرح برای خرید ادوات کشاورزی اختصاص مییابد که این تسهیلات با نرخ چهار درصد و با بازپرداخت پنج تا هفت ساله در اختیار متقاضیان قرار میگیرد.
بهرهمندی کشاورزان از آموزشها و خدمات مشاورهای، تحویل رایگان کود و سموم مورد نیاز، پرداخت یارانه به بذور مصرفی از دیگر مزایای اجرای طرح جهش تولید در دیمزارها است.
به گزارش ایرنا، در استان ۲ میلیون نفری کرمانشاه حدود ۱۲۵ هزار بهره بردار در بخش کشاورزی مشغول فعالیت هستند.
استان کرمانشاه با بیش از ۹۵۰ هزار هکتار زمین کشاورزی و تولید سالانه حدود چهار میلیون و ۷۰۰ هزار تن انواع محصولات کشاورزی، دامی و باغی یکی از قطب های کشاورزی کشور است.
نظر شما