به گزارش ایرنا، وجود بیش از ۱۰۳ طرح نیمهتمام ورزشی در سیستان و بلوچستان در حالیست که بسیاری از طرحها به علت مشکلات مالی و گاه مدیریتی، نیمهکاره مانده و سالهاست در این استان خاک میخورد، و حال که چند دهه از عمر کلنگزنی برخی از طرحهای نیمهتمام ورزشی میگذرد اکنون باید هزینههای گزافی برای بازسازی مجدد آنها صرف شود.
طرحهایی که هر سال زمان محققشدن آنها به علت کمبود اعتبارات مالی بهتعویقافتاده و مشخص نیست که چه مدت زمان مردم باید چشمانتظار افتتاح و بهرهبرداری مناسب از یک طرح باشند.
این وضعیت در حالیست که بسیاری از طرحهای ورزشی سیستان و بلوچستان از مصوبات دولتهای گذشته بوده و همچنان در استان نیمهکاره باقی ماندند و اینک تکمیل آنها چشم انتظار اقدامات جهادی است.
اگر چه به تکرار در خصوص اهمیت ورزش و نقش فضاها و اماکن ورزشی در سلامت جامعه گفته شده؛ اما طرحهای ورزشی زیادی در سیستان و بلوچستان نیمهتمام مانده که ورزشکاران و بیشتر جوانان و نوجوانان اهل ورزش از این موضوع گلایهمند هستند، طرحهایی که گاه در همان گام نخست کار عمرانی و در برخی مواقع اواسط کار و یا بعضاً در آخرین مراحل ساخت، متوقف شدهاند.
وجود بیش از ۱۰۳ طرح نیمهتمام ورزشی در سیستان و بلوچستان در حالیست که بسیاری از طرحها به علت مشکلات مالی و گاه مدیریتی، نیمهکاره مانده و سالهاست در این استان خاک میخورد
در واقع در حوزه ورزش هر کلنگی که در سیستان و بلوچستان بر زمین زده میشود روزنه امیدی در دل جوانان و نوجوانان این مرزوبوم ایجاد میکند؛ اما حقیقت آن است که آن طرح پس از گذشت سالها به دست فراموشی سپرده میشود.
با توجه به شرایط زاهدان تعداد ورزشکاران این منطقه هم بیشتر از دیگر شهرستانهاست، اما با این وجود گلایههای ورزشکاران نشان دهنده نبود فضای مناسب ورزشی برای آنهاست، این در حالیست که ۲ مجموعه ورزشی ۱۷ شهریور و دهکده المپیک به همراه سالنهای ورزشی ادارات مختلف شرایطی را به نمایش گذاشته که کسی گمان نمیکند زاهدان هم در سرانه ورزشی دچار مشکل باشد.
با این وجود اما دهکده المپیک زاهدان در رمزه بزرگترین اماکن ورزشی این کلانشهر به شمار رفته و ساخت و سازهایی در آن انجام شده که کار ساخت ورزشگاه ۱۵ هزار نفری زاهدان از مهرماه ۱۳۸۰ آغاز و در نهایت با صرف اعتباری معادل ۷۰ میلیارد ریال به پایان رسید، مساحت کلی سایت این ورزشگاه که در دهکده بزرگ المپیک زاهدان واقع ۱۰ هکتار و مساحت کاسه استادیوم ۱۹ هزار و ۳۲۵ مترمربع است.
این پروژه ملی دارای رختکن مجزا و سونا در داخل هر رختکن، چشمه سرویس بهداشتی برای تماشاگران، زمین چمن مصنوعی استاندارد، پیست دو و میدانی، اسکوربرد، رختکن داوران، فضای اداری و پارکینگ بزرگ بوده، همچنین دور زمین چمن ورزشگاه ۱۵ هزار نفری این شهر نیز پیست دو و میدانی هشت خط است که با این وجود؛ اما روند طولانی شدن بخشیهایی از ساخت و سازها مانند سالن چهار هزار و ۵۰۰ نفری زمینه گلایهمندی مردم و ورزشکاران را فراهم کرده است.
افزایش سرانه فضای ورزشی با تکمیل سالن ۴۵۰۰ نفری دهکده ورزشی المپیک زاهدان
استاندار سیستان و بلوچستان بیان کرد: تکمیل طرح مهم سالن ۴۵۰۰ نفری دهکده ورزشی المپیک زاهدان تاثیر بسزایی در افزایش سرانه فضای ورزشی این استان خواهد داشت.
محمد کرمی در بازدید از این طرح ورزشی اظهار کرد: فرآیند ساخت و ساز و عملیات اجرایی از طریق وزارت ورزش و جوانان و شرکت توسعه و تجهیز اماکن ورزشی کشور به عنوان کارفرما، پیگیری و پروژه در اسرع وقت به بهره برداری برسد.
مسوول دفتر فنی و مهندسی اداره کل ورزش و جوانان سیستان و بلوچستان در خصوص وضعیت دهکده المپیک زاهدان بیان کرد: انجام اقدامات در مجموعه دهکده ورزشی المپیک نیازمند اعتبارات است که تکمیل آن به بیش از ۲ هزار و ۵۰۰ میلیارد ریال اعتبار نیاز دارد تا مرحله به مرحله کارها انجام شود.
فرشید صالح زهی در گفتوگو با خبرنگار ایرنا افزود: ساخت مسجد، پیست، جاده سلامت و مجموعههای تندرستی نیز علاوهبر اقدامات محوطه سازی، فضای سبز و روشنایی در دستورکار قرار دارد که اینها نیز به تنهایی اعتبارات سنگینی را میطلبد.
وی با اشاره به اینکه بازخورد این اقدامات در ایجاد نشاط اجتماعی و رضایت نسبی مردم مشاهده میشود، گفت: بهسازی و بازسازی فضاها در دستورکار قرار دارد تا بتوانیم خدمات مطلوبی به مردم ارائه دهیم.
طرح مهم و استراتژیک سالن ۴۵۰۰ نفری دهکده ورزشی المپیک زاهدان، یکی مهم ترین پروژه های جنوب شرق کشور بوده که در حال حاضر ۷۹ درصد پیشرفت فیزیکی دارد
مسوول دفتر فنی و مهندسی اداره کل ورزش و جوانان سیستان و بلوچستان اظهارکرد: دهکده المپیک تمامی خدمات عمومی آن رایگان است جز سالنهای تخصصی و شرکت در رشتههای خاص که برای بخش خصوصی هستند در غیر این صورت بیشتر بخشهای دهکده عمومی بوده و مردم از آن به صورت رایگان بهرهمند میشوند، بهرهمندی بیشتر مردم از فضای دهکده المپیک نیازمند اعتبار است که همکاری متولیان امر را میطلبد.
وی گفت: در بیشتر شهرهای سیستان و بلوچستان زیرساختهای سالنهای ورزشی و اسکلت سازها انجام شده؛ ولی با توجه به پراکندگی این استان و تعداد زیاد طرحها امکان انجام همزمان آنها وجود ندارد.
صالح زهی افزود: طرح مهم و استراتژیک سالن ۴۵۰۰ نفری دهکده ورزشی المپیک زاهدان، یکی مهمترین پروژه های جنوب شرق کشور بوده که در حال حاضر ۷۹ درصد پیشرفت فیزیکی داشته و با حمایت استاندار و سازمان مدیریت و برنامه ریزی سیستان و بلوچستان از سال ۱۴۰۰ علاوه بر اعتبارات ملی، دارای ردیف اعتباری استانی نیز بوده و با تخصیص این اعتبارات جهش مناسبی در پیشرفت فیزیکی داشته است.
وی تاکید کرد: با بهره برداری از این طرح بزرگ، سیستان و بلوچستان آماده میزبانی از مسابقات و رویدادهای مهم در رشته های مختلف ورزشی در سطوح ملی و بین المللی خواهد بود.
نظر شما