پیش نویس بهبود کیفیت و سلامت نان تهیه شد

تهران - ایرنا- رئیس دبیرخانه شورای عالی سلامت و امنیت غذایی با اشاره به در دستور کار قرار داشتن بهبود کیفیت و سلامت نان و ترویج آرد و نان کامل، از تهیه پیش نویس آن در دبیرخانه جهت طرح در بیستمین جلسه این شورا خبر داد.

به گزارش ایرنا از وبدا، محمد اسماعیل مطلق، بهبود کیفیت نان و ترویج آرد و نان کامل را از اولویت‌های بازه زمانی ۱۴۰۴ تا ۱۴۰۸ دانست و گفت: گزارش عملکرد دستگاه های اجرایی مختلف در موضوع این مصوبه پس از تصویب، هر ۶ ماه یکبار به دبیرخانه شورای عالی سلامت و امنیت غذایی ارائه می شود.

وی افزود: در پیشنهاد این مصوبه دستگاه های اجرایی مختلف از جمله وزارت جهاد کشاورزی، صمت، بهداشت، تعاون، اقتصاد، کشور، علوم و سازمان های برنامه و بودجه، صدا و سیما و استاندارد تکالیفی را بر عهده خواهند داشت که در مجموع ۳۵ تکلیف است.

رئیس دبیرخانه شورای عالی سلامت و امنیت غذایی مهمترین تکالیف دستگاه های اجرایی را شامل کاهش تصدی گری دولت در خرید گندم، افزایش تولید آرد کامل، اصلاح اساسنامه توزیع آرد، ارائه تسهیلات به نانوایان در جهت بهسازی ماشین آلات، تامین مخمر مورد نیاز، گذراندن دوره های مهارتی و فنی، نظارت بر استانداردهای نان حجیم، تامین محتواهای آموزشی مورد تایید وزارت بهداشت برای مدارس و مراکز آموزش عالی، تولید و انتشار محصولات رسانه‌ای، پایش کارگروه‌های استانی و نیز فرهنگسازی و آگاهی بخشی در مورد فواید نان کامل دانست.

کاهش میزان نمک و افزودنی‌های غیرمجاز از موارد مندرج در پیش نویس بهبود کیفیت نان است

مطلق تاکید کرد: وزارت بهداشت در این مصوبه پیشنهادی ۱۱ تکلیف خواهد داشت که شامل نظارت بر اجرای استاندارد اجباری نان به ویژه کاهش میزان نمک و افزودنی های غیرمجاز در نان، تعیین سبد مطلوب نان، آگاه سازی مصرف کنندگان نسبت به روش های درست بسته بندی، نگهداری و مصرف نان و تجهیز بازرسان بهداشت محیط به تجهیزات سیار سنجش در محل است.

ارائه آموزش به بازرسان بهداشتی در زنجیره گندم، آرد و نان، اعطای مجوز شناسه نظارت کارگاهی تولید نان، تداوم نظارت بر اجرای برنامه ملی غنی سازی آراد، اجرای رتبه بندی بهداشتی نانوایی‌ها، فرهنگسازی برای افزایش مصرف نان کامل، بررسی علمی اثرات مصرف نان کامل و اجرای ممنوعیت بکارگیری افراد فاقد کارت بهداشت در واحدهای تولید یا عرضه آرد و نان از دیگر تکالیفی است که در استاندارد اجباری نان در نظر گرفته شده است.

پیش نویس بهبود کیفیت و سلامت نان تهیه شد

به گزارش ایرنا، نان قوت غالب ایرانیان به شمار می رود که میزان مصرف آن در کشور ۳۷ درصد بیشتر از کشورهای منطقه است و هر ایرانی به صورت میانگین ۳۰۰ گرم نان در روز مصرف می‌کند که می‌تواند بستر مناسب برای تامین انرژی، پروتئین، املاح و ویتامین‌ها باشد.

در این راستا مصرف نان کامل که حاوی ویتامین‌های مورد نیاز بدن است، در سال‌های اخیر در کانون توجه وزارت بهداشت قرار گرفته است و همه دانشگاه‌های علوم‌پزشکی کشور موظف شده‌اند در حوزه فعالیت خود سه کارخانه تولید آرد کامل ایجاد کنند؛ به طوری که بر اساس استانداردهای غذایی، میزان سبوس موجود در آرد باید پنج تا هفت درصد باشد تا بتوان به آن آرد کامل اطلاق کرد.

۳۷۰ واحد تولیدکننده آرد در کشور وجود دارد که ۲۵ درصد از این تعداد آرد کامل را تولید می‌کنند

با این وجود، چندی پیش سیدحیدر محمدی رئیس سازمان غذا و دارو به ایرنا اظهار داشت: ۳۷۰ واحد تولیدکننده آرد در کشور وجود دارد که ۲۵ درصد از این تعداد آرد کامل را تولید می‌کنند و در کارخانجات ۱۲ تا ۲۸ درصد سبوس‌گیری می‌شود.

به گفته محمدی، نانی که از آرد کامل به روش بهداشتی زیر نظر مسئولان فنی زیر نظر وزارت بهداشت باشد، نان سالمی است اما قطعاً نان کامل نیست چرا که باید شاخص‌هایی از جمله آهن، کلسیم، روی، فسفر و گروه ویتامین‌های گروه «بی» را داشته باشد.

بر اساس برنامه سازمان غذا و دارو در تمامی استان ها این است که حداقل یک یا دو واحد تولید آرد کامل فعالیت کنند. همچنین وزارت بهداشت طرح اجرای غنی‌سازی آرد با ویتامین دی را در دستور کار دارد.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha