نورالله مشهدیزاده دهاقانی، یکشنبه در گفت و گو با ایرنا، اظهار کرد: صنعت در دنیای امروز به سوی بهرهمندی از انرژیهای تجدید شونده و ذخیره این نوع انرژی حرکت می کند و آمریکا و چین میکوشند تا رهبری آن را به دست گیرند.
وی ادامه داد: صندوقهای سرمایهگذاری که میخواهند از صنعت کشور حمایت کنند و دست آن را بگیرند، جهانی بیندیشند و عمل کنند.
دارنده جایزه تسلا افزود: ایران میتواند با اقداماتی نه چندان دشوار، رهبری انرژیهای تجدیدپذیر را به دست بگیرد به شرطی که کار به کاردان و متخصصانی که به کار و پیشرفت کشور متعهد باشند، سپرده شود.
مشهدیزاده بیان کرد: ایران از انرژی خوشید و دمای مناسب و بهترین طوفانها و ارتفاع کوهها برخوردار است که زمینه های خوبی برای تولید و ذخیره انرژیهای پاک فراهم کرده است.
دارنده مدال طلای مکانیک مسابقات مخترعان جهان در سالهای ۲۰۱۰ و ۲۰۱۳، اضافه کرد: مهمتر، اینکه ایران در شمال و جنوب از مزیت دریا برخوردار است که در تولید و ذخیره انرژی پاک بسیار مهم است.
میانبر؛ راهکار پیشروی ایران در تکنولوژی دنیای امروز است
او با بیان اینکه صنعت ایران باید از لاک داخلی بودن خارج شود و جهان اندیش شود، گفت: با توجه به تحریمهایی که ما را احاطه کرده، راهکار این است که ما باید با یک راههای میانبر، از تکنولوژیهای جهان عبور کنیم و جلوتر از آن بایستیم.
اهمیت مسالهیابی در اکوسیستم دانشبنیان کشور
دارنده ۲ مدال طلای مخترعان جهان، گفت: گفتارها همواره راحت است و می توان ایدههای بسیاری ارائه کرد امااگر ایده پردازی یک درصدِ راه باشد، عملی کردن آن ۹۹ درصد ماجرا است.
وی افزود: توسعه و ایجاد واحدهای دانش بنیان طی چند سال اخیر مد نظر قرار گرفته و اکنون نزدیک به ۱۰ هزار شرکت دانش بنیان و نوآور در سراسر کشور فعال شده که اگر هر یک از آنها پنج نفر عضو داشته باشند، یعنی ایران از لشکری ۵۰ هزار نفری علمی برخوردار است اما با این حال بسیاری از مشکلات آن حل نشده باقی مانده است.
این نیروهای علمی باید بتوانند برای پیشرفت کشور هر کاری بکنند و مشکلات را از نظامی و اقتصادی گرفته تا کشاورزی حل کنند؛ اما این اتفاق چنانکه باید، نیفتاده است.
او گفت: باید مساله یابی شود تا از این ظرفیتها استفاده شود، باید به سوی تکنولوژی نو و میانبر زدن حرکت کنیم؛ گاهی تکنولوژیهای نو به سادهترین شیوه شکل میگیرند.
نورالله مشهدی زاده دهاقانی مخترع ۶۴ ساله ایرانی است که ۱۴ اختراع ملی و بینالمللی را به نام خود ثبت کرده و دارنده مشان تسلا و ۲۳ مدال طلای مختریعان جهان است.
پرچم اهتزاز هوشمند مکاترونیک، آبشخور حیوانات با اندازه گیری اتوماتیم سطح آب، چتر حفاظتی ایمنی حفاری کار در عمقهای مختلف کار در چاه، به اهتزار درآمدن دائمی پرچم با استفاده از مکانیسم فنر و دور برگردان مکانیکی برخی از اختراعات مشهدیزاده دهاقانی است.
نظر شما