به گزارش ایرنا از روابط عمومی جهاد کشاورزی مازندران بابک مومنی روز یکشنبه اظهار کرد: وزارت کشاورزی همراه با اعلام نرخ تضمینی برنج سیاستهای حمایتی خوبی در دستور کار قرار داده که میتواند ظرفیتهای خوبی به همراه داشته باشد.
وی افزود: باید واردات و توزیع برنج به نحوی مدیریت شود تا فروش محصول بهویژه در زمان برداشت دچار مشکل نشود.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی مازندران با بیان اینکه بهتناسب مدیریت واردات، باید عرضه برنج داخلی داشته باشیم تا تولیدکننده با سود و درآمد منطقی بتواند محصول را عرضه کند، تصریح کرد: لازمه این کار این است که محصول تولیدی استان در سراسر کشور توزیع مناسبی داشته باشد تا مصرفکننده بتواند به محصول باکیفیت برنج شمال کشور دسترسی داشته باشد.
مؤمنی با تأکید بر اینکه میزان تولید برنج در حدی است که نیاز چندانی به واردات نداریم، خاطرنشان کرد: امسال وضعیت تولید خوب بوده و میتواند تأمین کننده نیاز کشور باشد، البته اگر مابهالتفاوت ارز ترجیحی و نیمایی به سمت تشویق مصرفکنندگان به مصرف برنج داخلی در قالب یارانه و کالابرگ و کاهش هزینه تمام شده و هم قیمت منجر شود تأثیرگذار خواهد بود.
وی تصریح کرد: سیاست دیگر اینکه باید بازرگانان در تأمین کسری برنج تا حد محدودی نسبت به تأمین نیاز داخل اقدام کنند و اولویت اجرای کار هم با بازرگانان باشد تا در برنامه خرید برنج داخلی مشارکت داشته باشند.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی مازندران با اعلام اینکه توسعه کشت قراردادی از اولویتهای مهم محسوب میشود، اظهار کرد: شرکتهایی که میخواهند بهصورت کلان در نظام عرضه برنج در کشور فعالیت کنند از ابتدای زنجیره تولید در کنار کشاورز حضور پیدا کرده و در تأمین منابع تولید بذر گواهی شده و باکیفیت بالا و برنامه کشت مشارکت کنند.
مؤمنی بیان کرد: باید کشاورزان در شرایط بهتری محصول خود را عرضه کنند و برنامهها طوری در دستور کار قرار گیرد تا کشاورز اطمینان خاطر نسبت به تولید داشته باشد.
وی با اشاره به اینکه براساس برنامه اعلام شده ممنوعیت واردات تا ۱۵ آبانماه است، تصریح کرد: این مهم نکته کلیدی دارد تا کشاورزان در این برهه محصول خود را در کمال آرامش وارد چرخه بازار کنند.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی مازندران یادآور شد: البته لازم است برنجکاران به سمت کشت ارقام جدید باهمت محققان ثبت شده هدایت شوند تا ارقامی که هم عملکرد و کیفیت بالایی دارد تولید شود چرا که عملکرد پایین اقتصاد کشاورز را تهدید میکند.
برنجکاری یکی از مهم ترین فعالیت کشاورزی در مازندران و منبع مهم درآمد کشاورزان استان است و با تولید بیش از یک میلیون ۶۰۰ هزارتن، ۴۲ درصد برنج مورد نیاز کشور از این استان تامین میشود. استان مازندران تولید کننده ۷۲ نوع محصول زراعی و باغی است که در تولید ۱۵ محصول رتبه اول تا سوم را دارد.
نظر شما