وزیر علوم: لازمه تحقق وفاق ملی، سلامت اجتماعی است 

تهران- ایرنا- وزیر علوم، تحقیقات و فناوری با اشاره به شعار وفاق ملی دولت چهاردهم گفت: برای تحقق این شعار به سلامت اجتماعی نیاز داریم و یکی از راه‌های آن تبدیل اختلاف به فرصت است.

به گزارش خبرنگار علمی ایرنا، حسین سیمایی صراف امروز (چهارشنبه) در آیین اختتامیه دومین جشنواره بین‌المللی سلامت دانشجویان اظهار داشت: دانشگاه تنها مکانی برای یادگیری نیست؛ بلکه مکانی برای خلاقیت، نوآوری و زندگی اجتماعی است.

وی در این آیین در تالار فردوسی دانشکده ادبیات و علوم انسانی دانشگاه تهران افزود: در دانشگاه می‌توان شبکه ای از دوستان داشت تا در طول زندگی همراه ما باشد. سلامتی هم حقی است که افراد بر حکومت ها دارند و از حقوق بنیادین بشر است. در قانون نیز سلامت به رسمیت شناخته شده است.

وزیر علوم تاکید کرد: سلامتی مولفه های زیادی دارد و از جمله آنها می توان به سلامت جسم و روان اشاره کرد. همانطور که برای بیماری جسم نیاز به مداوا داریم، بیماری روان نیز نیاز به مداوا دارد.

وی به دانشجویان توصیه کرد ابتدا خودشناسی داشته باشند و به گفته او یکی از مراحل خودشناسی این است که خود را تحلیل کنیم چه وضعیتی داریم و در صورت داشتن مشکل یا بیماری، آن را درمان کنیم.

سیمایی افزود: از دیگر مولفه های سلامت، سلامت اجتماعی است. وقتی با هم نمی توانیم گفت و گو کنیم و گمان می کنیم حق با ماست و دیگران را به رسمیت نمی شناسیم، نشان از اختلال اجتماعی است. اگر اختلاف منجر به تنازع شود معلوم می شود انسان های سالمی نیستیم. جامعه برخوردار از سلامت، اختلاف را موهبت و مرحله ای برای تعالی می داند.

وی با اشاره به شعار وفاق ملی دولت چهاردهم گفت: جامعه برای تحقق شعار وفاق، نیازمند سلامت اجتماعی است و یکی از راه‌های آن تبدیل اختلاف به فرصت است. دیگردوستی از مولفه های سلامت است. امروز می بینیم در گوشه ای از دنیا چه ظلم‌هایی صورت می‌پذیرد و چه کودکانی درگیر جنگ شده‌اند تا یک انسان بیمار، خودخواهی خود را ارضا کند.

سیمایی گفت: امروزه دانشجویان دانشگاه های دنیا و دانشگاه هاروارد برای انسان دوستی و دگر دوستی هزینه می‌دهند. قلب ما هم درد می گیرد که هم نوعان ما درگیر جنگ هستند.

ارسال بیش از ۷ هزار اثر به جشنواره سلامت دانشجویان

دبیر جشنواره بین‌المللی سلامت دانشجویان در این مراسم گفت: شعار جشنواره سلامت سال گذشته ( سلامت برای همه دانشجویان در همه دانشگاه‌ها) بود اما شعار جشنواره بین ‌المللی سلامت (ما یک خانواده و هم سرنوشت هستیم) است.

جمال الدین راحمی در خصوص علت انتخاب این شعار برای دومین دوره جشنواره تصریح کرد: در حقیقت ما با تمام تفاوت‌های قومی و ملی در یک دانشگاه به دور هم جمع شده‌ایم. فرصت رشد و توانمندی را از یکدیگر دریغ نخواهیم کرد؛ زیرا رشد کردن هدف والای زندگی انسان است. تلاش می‌کنیم زمینه‌های این رشد در ابعاد مختلف را در دانشگاه برای دانشجویان فراهم سازیم‌.

راحمی با بیان اینکه دومین جشنواره بین‌المللی سلامت دانشجویان یکی از کلان برنامه های دفتر مشاوره و سلامت سبک زندگی است، تصریح کرد: زیست بوم جامع سلامت و سبک زندگی دانشجویی با نام «راهی‌نو» که ذیل این جشنواره طراحی شده است اکنون با ۷ سامانه شامل سامانه‌های حال خوب دانشجویی «حالینو»، سامانه وقف و نذر سلامت و سبک زندگی«نذرینو»، سامانه آموزش مهارت‌های زندگی «هم‌سرنوشتیم»، تجارت ارزشمند دانشجویان«تاد»، تجارت ارزشمند ما «تام»، مرکز رشد زندگی «مرز»، مشاوران و روانشناسان ایران توانمند «مرات» در حال فعالیت است.

وی بیان کرد: دومین جشنواره بین‌المللی سلامت دانشجویان در ۱۶ بخش اجرا شد که از جمله آن ها می توانیم به پژوهش، نشریه، کتاب، فیلم کوتاه، داستان و غیره اشاره کنیم.

دبیر جشنواره افزود: ۷ هزار و ۲۳۶ اثر به دومین جشنواره ملی سلامت دانشجویان ارسال شده است که امروز از ۱۰۰ برگزیده این جشنواره تقدیر می‌شود.

وی با بیان اینکه در حال حاظر حدود ۱۰۰ هزار دانشجوی غیر ایرانی در حال تحصیل در کشور وجود دارد، اظهار کرد: با توجه به‌ اینکه سلامت نقطه مشترک همه دانشجویان در همه دانشگاه‌های دنیا است باید سواد سلامت را توسعه دهیم به همین منظور این دوره از جشنواره سلامت را به صورت بین‌المللی برگزار کردیم.

راحمی ادامه داد: در این جشنواره ۴۷۰ اثر بین الملل از چین، لبنان، افغانستان، عراق، ترکیه، نیجریه به ثبت رسید و در مجموع امروز از ۱۲ نفر از برگزیدگان آن‌ها تقدیر می‌شود.

به گزارش ایرنا، دومین جشنواره بین‌المللی سلامت دانشجویان با موضوع سلامت و همدلی و شعار ما یک خانواده ایم و هم سرنوشتیم با تمرکز بر قشر جوان دانشجو و با هدف در نظر گرفتن معضلات و مسائل دانشجویی در راستای سلامت دانشجویان از بهمن گذشته فراخوان داد.

این جشنواره زمینه‌ای برای مشارکت فعال در حوزه سلامت برای ارائه ایده‌ها، دستاوردها و کشف استعدادهای برتر و معرفی و بهره برداری از این ظرفیت‌های دانشجویی است که با پیوست رسانه‌ای منسجم و متمرکز اقدام به ترویج مفاهیم حوزه سلامت روان و فعال سازی جریان اجتماعی پویا در بدنه دانشجویی و نخبگانی کشور می‌کند.

محور دومین جشنواره بین المللی سلامت دانشجویان؛ سلامت و همدلی بود. بخش های رقابتی شا مل آموزش و پژوهش، هنرهای نمایشی، تولیدات رسانه‌ای، هنرهای تجسمی و فناوری های نوین است.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha