وزیر میراث فرهنگی: بناب جغرافیای رمز آلودی است

تبریز- ایرنا- وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی گفت: شهرستان بناب جغرافیای رمز آلودی است که تا به امروز لایه درونی آن شکافته و به ایرانیان معرفی نشده است.

به گزارش ایرنا، سید رضا صالحی امیری شامگاه پنجشنبه در جشنواره کباب بناب، اظهار کرد: هنگام سفر به بناب تصورمان فقط صرفا حضور در جشنواره کباب بناب بود اما فضای تمدنی و فرهنگی بناب ما را بهت زده کرد و قطعا بناب فراتر از جشنواره‌ها، کباب بناب، صنایع دستی و ... است.

وی ادامه داد: بناب گوشه ای از فرهنگ، تمدن و تاریخ ایران زمین به شمار می‌رود که ایرانیان و جهانیان باید بدان افتخار کنند.

وی، قدمت بالای برخی بناهای تاریخی موجود در بناب حیرت آور عنوان کرد و گفت: هنگام حضور در مساجد میدان و مهرآباد بناب، فضای زمان صفویه اصفهان را با تمام وجود حس کردم و قدمت برخی بناهای تاریخی بناب کمتر از اصفهان نیست و گاه حتی بیشتر از آن است و این برایم حیرت آور بود و باید در این راستا تلاش کنیم تا این ظرفیت تمدنی را به آذربایجان شرقی، ایرانیان و سپس همسایگان معرفی کنیم.

وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی خواستار توجه بیشتر اداره کل آموزش و پرورش و صدا و سیمای آذربایجان شرقی، صاحب نظران، فرهیختگان و اصحاب رسانه به تمدن، تاریخ و فرهنگ شهرستان بناب شد تا بیش از پیش در این خصوص قلم بزنند چرا که این شهر در لایه های درونی خود رمز و رازهای زیادی دارد که هنوز گشوده نشده است.

صالحی امیری در ادامه بناب را سرمایه بزرگ تمدنی دانست و گفت: مردم بناب، جوانان، پسران و دختران، دانشجویان و دانش آموزان و اقشار دیگر باید برای داشتن این سرمایه بزرگ تمدنی و تاریخی افتخار کنند و احساس غرور داشته باشند که در این جغرافیا زندگی میکنند.

وی ادامه داد: ما به جشنواره فرهنگ و تمدن بناب نیاز داریم، حتی کباب بناب هم تبدیل به فرهنگ بناب و ایران زمین شده است و حتی مرزها را درنوردیده و در 2 سال گذشته به سمت جهانی شدن قدم برداشته و در آن نیز موفق عمل کرده است و ثبت جهانی این اثر از هیچ تلاشی دریغ نخواهیم کرد اما فراتر از این موضوعات ثبت ملی و جهانی آثار بزرگ بناب است که ۶۷ اثر تاریخی ثبت شده دارد ولی با این حال آثار بسیار زیادی وجود دارد که باید آن های کشف و ثبت کرد.

وی افزود: بناب را نباید با فولاد و صنایع به یاد آورد بلکه بناب را باید با اسطوره ها، آثار تاریخی، تمدن و فرهنگش شناخت و به یادآورد و همگان با بناب فراتر از چیزی است فکر می‌کنیم، بناب جغرافیای رمز آلودی است که هنوز لایه های درونی آن شکافته نشده است و به حضور امروزمان در این جغرافیای رمزآلود افتخار می‌کنیم.

استاندار آذربایجان شرقی: توسعه متوازن استان اولویت ماست

استاندار آذربایجان شرقی هم در این مراسم گفت: توسعه متوازن استان اولویت ما به عنوان محور فعالیت های دولت وفاق ملی است.

بهرام سرمست اظهار کرد: باید به توسعه و پیشرفت فکر کنیم تا همه از دستاوردهای آن برخوردار شویم، زیرا اختلاف غیر از ضرر و زیان چیزی برای هیچ‌کس ندارد.

وی با اشاره به اینکه برگزاری رویدادهایی مانند جشنواره کباب بناب در توسعه گردشگری موثر است، خاطرنشان کرد: شهرستان بناب علاوه بر میراث فرهنگی غنی، در حوزه گردشگری غذا نیز ظرفیت های بزرگی دارد که می توان در سطح جهانی معرفی کرد.

وی ادامه داد: کباب بناب را باید ثبت جهانی کنیم که خوشبختانه وزیر گردشگری نیز نگاه مثبتی به این موضوع دارد.

استاندار آذربایجان شرقی با بیان اینکه استعداد های انسانی بناب نیز باید شکوفا شود؛ گفت: بدیهی است که در قاموس ما شایسته سالاری در بکارگیری نیروی انسانی حرف اول را می زند.

وی گفت: بناب امروز به شهری دانشگاهی تبدیل شده و در صنایعی ماند فولاد، قطب کشوری است؛ باید از همه این ظرفیت ها برای توسعه بیشتر شهرستان بهره برد.

سرمست با بیان اینکه من از میان شما برخاسته ام و همواره در میان شما خواهم بود، افزود: بزرگان زیادی در گذشته برای عمران و آبادی بناب تلاش کرده اند که قدردان همه آنها هستیم.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha