رضا نظری روز شنبه به مناسبت روز جهانی پوکی استخوان در گفت وگو با خبرنگار ایرنا اظهار کرد: آمارهای جهانی نشان می دهد از هر سه زن، یک نفر و از هر پنج مرد ۵۰ ساله و بالاتر یک نفر دچار شکستگی ناشی از پوکی استخوان میشود.
وی افزود: آمارها، پوکی استخوان بانوان را بیشتر از سایر گروه ها درگیر میکند و توجه ویژه به این قشر به ویژه تغذیه برای جلوگیری از ابتلا ضروری است.
نظری با بیان اینکه شکستگیهای ناشی از پوکی استخوان میتواند تهدید کننده زندگی و عامل اصلی درد و ناتوانی طولانی مدت باشد یادآورشد: ناتوانی ناشی از پوکی استخوان بیشتر از آن چیزی است که در اثر سرطان ایجاد میشود و قابل مقایسه با انواع بیماریهای مزمن غیرواگیر مانند آرتریت روماتوئید، آسم، بیماری قلبی عروقی و فشار خون بالا است.
معاونت بهداشتی دانشکده علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی ساوه به ۲۸ مهر مصادف با ۲۰ ام اکتبر به عنوان روز جهانی پوکی استخوان اشاره و اضافه کرد: پوکی استخوان به طور خـاموش و بیسروصدا اتفاق میافتد و بیشتر اوقات هیچ علامتی تا زمان رخ دادن شکستگی وجود ندارد.
دکتر نظری گفت: پوکی استخوان (استئوپروز) ارتباط مستقیمی با افزایش سن، مصرف سیگار، سابقه شکستگیها و بیماریهای کبدی و کلیوی دارد.
وی یادآورشد: اهمیت موضوع موجب میشود تا وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی با همکاری دانشگاههای علوم پزشکی، مراکز پژوهشی و انجمن های علمی با هدف ظرفیتسازی و ایجاد زیرساختهای لازم جهت کاهش بروز و تشخیص به هنگام بیماری همه ساله همگام با سایر کشورهای جهان به بزرگداشت این روز جهانی با شعار " هر قدم یک گام به سوی استخوانهای قوی تر " اقدام کنند.
این معاونت اظهار کرد: برگزاری چنین برنامههایی میتواند در جهت افزایش آگاهی عمومی و تخصصی مردم در خصوص پیشگیری از این بیماری خاموش به شدت کارآمد و مؤثر باشد.
وی اضافه کرد: برای داشتن استخوان های سالم و آینده ای بدون شکستگی باید هر فرد ۵ مورد شامل ورزش، تغذیه، سبک زندگی سالم، آگاهی از عوامل خطر پوکی استخوان و درمان پوکی استخوان را در زندگی خود به کار ببندد.
نظری گفت: وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی برای ارزیابی خطر پوکی استخوان ، محاسبه کلسیم مصرفی و دریافت مطالب مهم و آموزشی در خصوص پیشگیری از پوکی استخوان تارنمای https://osteoday.ir را ایجاد کرده تا افراد بتوانند با مراجعه به آن علاوه بر دریافت آموزش، ارزیابیهای اولیه را نیز انجام دهند.
دانشکده علوم پزشکی، خدمات درمانی و بهداشتی ساوه هم اکنون در حال ارایه خدمات درمانی و بهداشتی به حدود ۴۰۰ هزار نفر در شهرستان های ساوه و زرندیه است.
همچنین هم اکنون حدود ۶۰۰ دانشجو در رشتههای مختلف از جمله پزشکی، پرستاری و مامایی، اتاق عمل، بهداشت حرفهای محیط کار، بهداشت عمومی، بهداشت محیط، فناوری اطلاعات سلامت و فوریتهای پزشکی در حال تحصیل هستند.
نظر شما