امید حیدریان روز یکشنبه به خبرنگار ایرنا اظهار کرد: انجام تعهدات ارزی مشکلات بسیاری برای فعالان اقتصادی ایجاد کرده به طوری که کار برخی از تجار به توقف صادرات انجامیده است.
وی افزود: صادرکننده تعهد دارد که ارز حاصل از صادرات را به بانک مرکزی بازگرداند، صادر کننده برای اینکه ارز حاصل از صادرات را به چرخه اقتصادی بازگرداند، باید ارز را در صرافی ها دست به دست بچرخاند و در این زمینه، دچار هزینه های اضافی می شود.
وی خاطرنشان کرد: تجار به علت های مختلف نمی توانند در بانک های کشورهای مختلف حساب داشته باشند و بر این اساس در انتقال ارز با مشکل روبه رو هستند
رییس خانه صنعت و معدن خراسان شمالی افزود: کارت بازرگانی من به علت انجام نشدن تعهد ارزی از ۲ ماه گذشته غیرفعال و انجام صادرات کالاهای تولیدی متوقف شده است.
ضعف زیرساخت ها
وی ضعف زیرساخت ها را از دیگر مشکلات برای صادرات عنوان و خاطرنشان کرد: زیرساخت های استان برای انجام فعالیت اقتصادی و صادرات بسیار ضعیف و این استان از داشتن زیرساخت حمل و نقل ریلی برای انجام صادرات بی بهره است.
حیدریان افزود: خراسان شمالی تنها استان مرزی کشور است که هنوز گذرگاه مرزی ندارد و این امر نیز از چالش های توسعه صادرات محسوب می شود.
وی با اشاره به ناترازی انرژی در کشور و مشکلات ناشی از آن در بخش تولید گفت: قطعی برق و گاز سبب تحمیل زیان به تولیدکنندگان می شود زیرا تجهیزات و دستگاه ها باید به صورت مداوم کار کند اما زمانی که برق قطع می شود خط تولید از کار می افتد و راه اندازی مجدد بسیار هزینه بر است.
رییس خانه صنعت و معدن خراسان شمالی اظهار کرد: مشکلات و خسارت های توقف تولید و وقوع مشکل در این بخش تنها مزبوط و متوجه تولیدکننده نیست بلکه این امر اقتصاد جامعه را متاثر و متحمل ضرر می کند.
خراسان شمالی حدود ۴۰۰ واحد تولیدی و صنعتی با سرمایه گذاری ۱۳ هزار میلیارد ریال و اشتغال ۱۱ هزار نفر دارد که از لحاظ داشتن صنایع بزرگ صنعتی در بین ۳۱ استان کشور رتبه دهم را داراست.
خراسان شمالی با بیش از یک میلیون نفر جمعیت در شمال شرق کشور واقع است و ۴۴ درصد از جمعیت آن در مناطق روستایی سکونت دارند.
نظر شما