حمید فخرانی روز شنبه به خبرنگار ایرنا اظهار کرد: متاسفانه صیادان از استان های مختلف بویژه استان های جنوبی برای صید پرندگان شکاری در این استان حضور می یابند که در این میان افراد بومی هم با این صیادان همراهی می کنند.
فرمانده یگان حفاظت محیط زیست خراسان شمالی تصریح کرد: صیادان با کمک افراد بومی، مناطق مستعد برای زنده گیری پرندگان شکاری را شناسایی می کنند.
حضور صیادان سازمان یافته است
وی افزود: حضور صیادان پرندگان شکاری در استان به صورت سازمان یافته است و البته نظارتهای لازم در این باره انجام میشود.
فخرانی گفت: اخیرا ۲ قاچاقچی پرنده شکاری که قصد زنده گیری و خروج پرنده های شکاری به خارج از استان را داشتند در شهرستان مانه دستگیر و تعدادی دام زنده گیری پرندگان شکاری از متخلفان کشف و ضبط شد.
وی با بیان اینکه گشت و کنترل روزهای گذشته در منطقه مرزی خشتلی منجر به شناسایی این متخلفان شد افزود: یکی از این افراد از استانهای جنوبی کشور است که به همراه افراد بومی منطقه قبل از حفر کوخه و تله گذاری در ۲ عملیات جداگانه دستگیر شدند.
به گزارش ایرنا، این افراد پرندگان را صید و پس از دادن آموزش های لازم به پرنده و دست آموز کردن آن به مشتریانی در کشورهای عربی می فروشند و مشتریان عرب این پرندگان با ارزش را با قیمت بسیار بالایی خریداری می کنند.
در خراسان شمالی ۶۵ گونه پستاندار از ۱۹۷ گونه موجود در کشور زیست دارد و ۱۴۱ گونه پرنده از ۵۳۲ گونه موجود در کشور، ۶۸ خزنده از ۲۲۸ گونه موجود کشور، چهار گونه خزنده دوزیست از ۲۰ گونه موجود و هشت گونه ماهی و آبزی از مجموع ۱۶۰ گونه آبزی موجود در کشور زیست می کنند که برخی از این گونه ها نظیر یوزپلنگ، بالابان، هوبره، کبک دری و کرکس مصری در طبقه بندی اتحادیه جهانی حفاظت از طبیعت (IUCN) در ردههای بحرانی و در حال انقراض قرار دارند.
اداره کل حفاظت محیط زیست خراسان شمالی مناطق حفاظت شده و پارک های ملی سالوک، ساریگل و ضامن آهو، مناطق حفاظت شده قرخود، گلول، سرانی و پناهگاه حیات وحش میاندشت جاجرم را که محل زیست پلنگ ها است با گستره ۲۰۰ هزار هکتار مدیریت می کند.
نظر شما