۲۹ مهر ۱۴۰۳، ۱۲:۰۳
کد خبرنگار: 2330
کد خبر: 85633412
T T
۰ نفر

برچسب‌ها

روایت سی ان ان از تنش در روابط رژیم صهیونیستی-اروپا

تهران-ایرنا- سی‌ان‌ان نوشت: (رژیم) اسرائیل به‌دلیل جنگ غزه و حملات تل آویو به جنوب لبنان با انتقاد شدید رهبران اروپایی مواجه است که تلاش می‌کنند تل آویو را از ادامه این جنگ‌ها بازدارند.

به گزارش روز یکشنبه ایرنا، این شبکه خبری در این خصوص نوشت: رهبران اروپایی با اقداماتی از جمله درخواست برای توقف کامل فروش سلاح به (رژیم) اسرائیل تا تحریم وزیران راست افراطی کابینه در تل آویو و مذاکره بین اعضای اتحادیه اروپا در زمینه بازنگری در توافق مشارکت اسرائیل با این اتحادیه، تلاش می کنند از اهرم فشار خود علیه بنیامین نتانیاهو نخست وزیر این رژیم برای مذاکره درباره آتش بس استفاده کنند.

به نوشته سی ان ان، آنچه که انگیزه بیشتری را برای فشار بر رژیم اسرائیل ایجاد کرده است حملات ارتش صهیونیستی به مقر نیروهای صلح بان سازمان ملل در جنوب لبنان است که همچنین میزبان سربازان اروپایی است.

هیو لوات کارشناس ارشد برنامه خاورمیانه و شمال آفریقا در شورای روابط خارجی اروپا مستقر در برلین، به سی ان ان گفت: روابط (رژیم) اسرائیل با اتحادیه اروپا در مقطع کنونی تحت فشار بی سابقه ای قرار دارد.

این گزارش افزود: مواضع اتحادیه اروپا نسبت به آنچه اروپایی ها بعد از حمله ۷ اکتبر (عملیات طوفان الاقصی) در ابراز حمایت تزلزل ناپذیر از رژیم اسرائیل ابراز داشتند، تغییر کرده است.

به نوشته این رسانه، با ادامه اقدامات تلافی جویانه (رژیم) اسرائیل علیه حماس که به گفته منتقدان به «جنگی همیشگی» تبدیل شد و بر اساس گزارش وزارت بهداشت غزه باعث شهادت بیش از ۴۲ هزار نفر در این منطقه شد، کشورهای اروپایی تلاش کردند از اسرائیل فاصله بگیرند.

به گفته کارشناسان، افزایش انتقادها از رژیم اسرائیل در حالیست که واشنگتن ظاهرا نتوانسته یا نخواسته فشار زیادی بر این رژیم در چند هفته باقی مانده تا انتخابات ریاست جمهوری نوامبر (آبان) بر این رژیم وارد کند.

لوات گفت: دولت های غربی دستکم از دیپلماسی آمریکا در یک سال گذشته ناامید شده اند و برخی از کشورهای اتحادیه اروپا احساس می کنند که آمریکا باید اقدامات بیشتری را برای «تعدیل یا محدود کردن اقدامات اسرائیلی ها» بکار می بست.

سی ان ان افزود: پایان هفته گذشته، دولت بایدن نامه ای به رژیم اسرائیل ارسال کرد و از آن خواست تا ظرف ۳۰ روز آینده برای بهبود وضعیت بشردوستانه در غزه اقدام کند و در غیر این صورت خطر نقض قوانین آمریکا در مورد کمک های نظامی خارجی وجود خواهد داشت.

جوزپ بورل، دیپلمات ارشد اتحادیه اروپا، روز پنجشنبه در انتقادی پنهان گفت که ممکن است افراد زیادی تا آن زمان کشته شوند.

لوات کارشناس شورای روابط خارجی اروپا گفت: روابط اتحادیه اروپا و اسرائیل در وهله نخست به دلیل حملات تل آویو به غزه تحت فشار قرار گرفت. بسیاری از دولت های اروپایی از جمله حامیان اسرائیل بر این باورند که این حملات نامتناسب و متناقض با قوانین بین المللی بوده است.

وی افزود، از دیدگاه بسیاری از کشورهای اروپایی، عملیات زمینی (رژیم) اسرائیل علیه حزب الله در جنوب لبنان اوضاع را به سمت بی ثباتی بیشتر سوق داد.

هنگامی که (رژیم) اسرائیل به نیروهای صلحبان در جنوب لبنان حمله کرد رویکرد اروپایی ها در انتقاد از این رژیم به سطح جدیدی رسید. نیروهای یونیفل از سال ۱۹۷۸ در آنجا مستقر بوده و از ۵۰ کشور، از جمله نیروهای اسپانیا، ایرلند، ایتالیا و فرانسه تشکیل شده اند.

سی ان ان نوشت: اختلافات دیپلماتیک بین (رژیم) اسرائیل و برخی از رهبران اروپایی این هفته آشکار شد.

خبرگزاری فرانسه گزارش داد، امانوئل مکرون، رئیس جمهوری فرانسه، در اظهاراتی که با واکنش تند (رژیم) اسرائیل روبرو شد، در جلسه کابینه روز سه شنبه گفت: نتانیاهو نباید فراموش کند که با تصمیم سازمان ملل ایجاد شده است. اشاره مکرون به قطعنامه ۱۸۱ سازمان ملل متحد معروف به طرح تقسیم بود که راه را برای ایجاد اسرائیل در سال ۱۹۴۸ هموار کرد.

مکرون پیشتر خواستار تعلیق کامل فروش سلاح به این رژیم در جنگ غزه شده و تاکید کرده بود که در تامین سلاح های مورد نیاز این رژیم دخالتی نداشته است.

جورجیا ملونی، نخست وزیر ایتالیا نیز اقدامات (رژیم) اسرائیل در لبنان، از جمله حمله نظامی به پایگاه صلحبانان سازمان ملل را که حدود ۱۱۰۰ سرباز ایتالیایی در آن مستقر هستند، محکوم کرد.

بر اساس گزارش مؤسسه تحقیقات صلح بین المللی استکهلم (SIPRI)، ایتالیا سومین تامین کننده تسلیحات رژیم اسرائیل است که بالگرد و اسلحه را در اختیار این رژیم قرار می دهد.

خبرگزاری دولتی ایتالیا نیز روز سه شنبه به نقل از ملونی مدعی شد: با این حال، پس از آغاز جنگ در غزه، ایتالیا کلیه مجوزهای صادراتی جدید را به حالت تعلیق درآورد و هرگونه توافقنامه امضا شده پس از ۷ اکتبر را لغو کرد.

سی ان ان افزود، رهبران ایرلند و اسپانیا شدیدترین انتقادها را از (رژیم) اسرائیل داشته اند. این دو کشور از که از اتحادیه اروپا خواسته‌اند تا توافقنامه مشارکت با اسرائیل را بازنگری کند و گفته اند تل آویو در جنگ غزه، بند حقوق بشر توافق تجاری را نقض می‌کند. هفته گذشته، بورل گفت که این موضوع در شورای روابط خارجی مورد بحث قرار خواهد گرفت، زیرا «شواهد کافی» برای بحث درباره آن وجود دارد.

مدیر برنامه روابط رژیم صهیونیستی و اروپا در اندیشکده میتویم در سرزمین های اشغالی گفت: تغییر توافق مشارکت به تل آویو آسیب می زند به ویژه اگر مسائل تجاری تحت تاثیر قرار بگیرد.

اروپا بزرگترین شریک تجاری تل آویو است و تجارت بین دو طرف در سال ۲۰۲۲ در مجموع ۵۰.۷ میلیارد دلار (۴۶.۸ میلیارد یورو) بوده است.

سی ان ان در ادامه گزارش خود آورده است: کی یر استارمر، نخست وزیر انگلیس روز چهارشنبه گفت که دولتش به دنبال تحریم هایی علیه ایتامار بن گویر وزیر امنیت ملی و بزالل اسموتریچ وزیر دارایی (رژیم) اسرائیل است.

دیوید کامرون که تا ژوئیه در دولت قبلی وزیر امور خارجه انگلیس بود، روز چهارشنبه به اسکای نیوز گفت که قصد داشت این دو وزیر را در دوران ریاست جمهوری خود تحریم کند، با این هدف که به رژیم اسرائیل نشان دهد در حالی که لندن از حق دفاع تل آویو از خود حمایت می کند اما ما « از شما می خواهیم که از قوانین بشردوستانه پیروی کنید»

سی ان ان نوشت: کارشناسان می گویند که اتحادیه اروپا یک بلوک همگن نیست، اما اعضای آن درجات مختلفی از انتقاد از اسرائیل را ابراز کرده اند.

این رسانه افزود: وقتی صحبت از (رژیم) اسرائیل به میان می آید، آلمان اغلب یک استثناء در سیاست اروپاست. برلین پس از ایالات متحده، دومین تامین کننده تسلیحات تل آویو است و تا سال ۲۰۲۳ حدود ۳۰ درصد از تسلیحات این رژیم را تامین می کرد.

روز چهارشنبه، خبرگزاری آلمان «دی پی آ» گزارش داد که در هشت هفته گذشته، دولت آلمان تجهیزات نظامی و تجهیزات نظامی را تایید کرده است. صادرات مهمات از سوی آلمان به رژیم اسرائیل به ارزش ۳۱ میلیون یورو (۳۳.۷ میلیون دلار). بوده که این بیش از دو برابر بیشتر از بقیه سال است.

اولاف شولتس صدر اعظم آلمان اعلام کرده که کشورش به تامین سلاح رژیم صهیونیستی ادامه خواهد داد.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha