۲۹ مهر ۱۴۰۳، ۱۴:۱۳
کد خبرنگار: 979
کد خبر: 85633530
T T
۰ نفر

برچسب‌ها

۹ کارگاه پژوهشی در همایش بین‌المللی بیهقی برپا می‌‎شود

سبزوار- ایرنا - دبیر چهاردهمین همایش بین‌المللی بزرگداشت ابوالفضل بیهقی گفت: ۹ کارگاه پژوهشی توسط پژوهشگران تراز اول ادبیات و هنر در قالب این همایش در سبزوار برپا می‌شود.

به گزارش ایرنا، مهیار علوی‌مقدّم روز یکشنبه در آستانه برگزاری «چهاردهمین همایش بین المللی بزرگداشت ابوالفضل بیهقی و مطالعات میان رشته ای نثر فارسی» به خبرنگاران اظهار کرد: دکتر بهمن نامور مطلق، دکتر حمیدرضا شعیری، دکتر ابوالفضل حرّی، دکتر محمدرضا مقدّسی، دکتر احمد رضی، دکتر قدسیه رضوانیان و دکتر میثم زندی از جمله پژوهشگرانی هستند که در این کارگاه ها به ارائه مطلب خواهند پرداخت.

وی با اشاره به برپایی این همایش بین المللی در روزهای ۳۰ مهر، اوّل و دوم آبان ۱۴۰۳ با حضور نثرپژوهان، بیهقی‌پژوهان و پژوهشگران میان‌رشته‌ای افزود: پژوهشگرانی از کشورهای عراق، افغانستان، تاجیکستان، هندوستان، پاکستان، ازبکستان و ارمنستان به صورت حضوری و مجازی در این رویداد فرهنگی و ادبی حضور خواهند یافت.

علوی‌مقدم، موضوع «مطالعات میان‌رشته‌ای» این همایش را بحثی بسیار مهم و جدی به ویژه در محافل علمی و دانشگاهی برشمرد و گفت: ۱۲ سخنران ایرانی و خارجی در قالب این همایش در ۲ نشست به مطالعات میان رشته ای نثر فارسی و تاریخ بیهقی می‌پردازند.

دبیر همایش بین المللی بزرگداشت بیهقی، رونمایی از کتاب‌های «از تار و پود نثر فارسی، از بلندای نثر فارسی و شهر در سایه اساطیر» و اهدای لوح تقدیر به برگزیده «جایزه بلاغی-زیباشناسی زنده‌یاد دکتر سیدمحمّد علوی‌مقدّم» را از برنامه های جنبی این رویداد فرهنگی عنوان کرد.

آیین افتتاحیه چهاردهمین همایش بین‌المللی ابوالفضل بیهقی صبح روز سه‌شنبه، اول آبان، همزمان با روز ملی بزرگداشت پدر نثر فارسی در سرسرای استاد شریعتی دانشگاه حکیم سبزواری برگزار خواهد شد.

روز اوّل آبان، در تقویم رسمی کشور به نام روز ملّی بزرگداشت ابوالفضل بیهقی ثبت شده است.

ابوالفضل بیهقی، تاریخ‌نگار قرن پنجم هجری قمری و نگارنده کتاب تاریخ بیهقی از مورخان دوره غزنوی است که سال ۳۸۵ در روستای "حارث آباد" بیهق (سبزوار کنونی) متولد شد.

وی بعد از کسب فضایل به دیوان رسایل محمودی راه یافت و در خدمت "خواجه بونصر مُشکان" به کار پرداخت و در خدمت سلاطین غزنوی به سر برد.

اثر گرانسنگ وی "تاریخ بیهقی" از سوی عمده کارشناسان، صاحبنظران و استادان ادبیات فارسی به عنوان فاخرترین نمونه نثر فارسی شناخته شده است و از این رو بیهقی را "پدر نثر فارسی" نام نهاده اند.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha