همایش بیهقی باعث گسترش ارتباطات فارسی زبانان می‌شود

سبزوار- ایرنا- مدیر بنیاد بین‌المللی امیرعلی شیر نوایی ازبکستان گفت: برگزاری همایش بین‌المللی الوالفضل بیهقی باعث گسترش ارتباطات فارسی‌زبانان و استحکام روابط کشورهای اسلامی منطقه می‌شود.

به گزارش ایرنا،‌ دکتر «خادم دولت‌اُف» شامگاه سه‌شنبه در چهاردهمین همایش بین المللی بزرگداشت ابوالفضل بیهقی در سبزوار افزود: بیهقی، نویسنده و تاریخ‌نگار معروف پارسی است که آیین بزرگداشت وی می‌تواند روابط فرهنگی کشورهای منطقه را تحکیم ببخشد.

وی اظهار کرد: همه تاریخ بیهقی دارای ویژگی های ممتاز بسیاری است اما از آن میان بخش «خوارزم» از اهمیت و ارزش بیشتری برخوردار است.

این اندیشمند ازبک با اشاره به ارتباطات علمی فرهنگی کشورهای اقلیم زبان فارسی گفت: دانشگاه حکیم سبزواری و بنیاد بین‌المللی امیرعلی شیر نوایی در ازبکستان، سال گذشته با هدف تقویت و گسترش مراودات علمی و ادبی تفاهم‌نامه همکاری امضا کرده بودند.

به گزارش ایرنا، اول آبان، همزمان با روز ملی بیهقی چهاردهمین همایش بین المللی بزرگداشت ابوالفضل بیهقی به مدت ۲ روز در دانشگاه حکیم سبزواری برپا شده است.

در این همایش علاوه بر سخن شناسان و استادان ایرانی، شماری از نثرپژوهان، بیهقی‌پژوهان و پژوهشگران میان‌رشته‌ای از کشورهای عراق، افغانستان، تاجیکستان، هندوستان، پاکستان، ازبکستان و ارمنستان به صورت حضوری و مجازی حضور دارند.

رونمایی از کتاب‌های «از تار و پود نثر فارسی، از بلندای نثر فارسی و شهر در سایه اساطیر»، برپایی ۹ کارگاه‌ پژوهشی با حضور پژوهشگران تراز اول حوزه ادبیات و هنر از دیگر برنامه های این همایش است.

روز اوّل آبان، در تقویم رسمی کشور به نام روز ملّی بزرگداشت ابوالفضل بیهقی ثبت شده است.

ابوالفضل بیهقی، تاریخ‌نگار قرن پنجم هجری قمری و نگارنده کتاب تاریخ بیهقی از مورخان دوره غزنوی است که سال ۳۸۵ در روستای "حارث آباد" بیهق (سبزوار کنونی) متولد شد.

وی بعد از کسب فضایل به دیوان رسایل محمودی راه یافت و در خدمت "خواجه بونصر مُشکان" به کار پرداخت و در خدمت سلاطین غزنوی به سر برد.

بیهقی در زمان عزالدوله عبدالرشید در سال ۴۴۰ قمری نیز چندی صاحب دیوان بود اما به تهمت حاسدان گرفتار، معزول و محبوس شد و بعد از رهایی از زندان باقی عمر را در انزوا به سر برد و در سال ۴۷۰ هجری قمری درگذشت.

اثر گرانسنگ وی "تاریخ بیهقی" از سوی عمده کارشناسان، صاحبنظران و استادان ادبیات فارسی به عنوان فاخرترین نمونه نثر فارسی شناخته شده است و از این رو بیهقی را "پدر نثر فارسی" نام نهاده اند.

سبزوار در فاصله ۲۳۰ کیلومتری غرب مشهد مقدس قرار دارد.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha