محمود طغرایی روز دوشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: محوطه «پیش از تاریخ» قادرآباد یکی از محوطههای باستان شناسی دشت مشهد و در حوضه آبریز کشف رود است که در فهرست آثار ملی ثبت شده است.
وی ادامه داد: پیشروی زمینهای کشاورزی و تسطیح بخش عمدهای از تپه که قبل از سال ۱۳۷۵ در محوطه صورت گرفته، موجب شده که هم اکنون بخش کوچکتری از تپه باقی بماند.
رییس اداره ثبت و حرائم آثار تاریخی اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی خراسان رضوی گفت: به همین منظور مرحله نخست برنامه گمانهزنی به سرپرستی دکتر محمد صادق داوری به منظور تدقیق عرصه و پیشنهاد حریم اثر با رویکرد تدوین ضوابط حفاظتی باستانشناسی در تابستان ۱۴۰۲ انجام شد.
طغرایی افزود: طی این فرایند ابتدا قدیمیترین عکسهای هوایی و ماهوارهای موجود تهیه و با ایجاد ۱۴ گمانه، وضعیت کلی اثر مشخص شد و در دومین مرحله این اقدام و در شهریور و مهر ماه امسال با ایجاد ۹ گمانه تکمیلی، محدوده دقیق عرصه اثر تاریخی در میانه اراضی کشاورزی مشخص شد.
وی اضافه کرد: نظر به اهمیت موقعیت این محوطه تاریخی در حاشیه کشفرود و تاثیری که چشم انداز منطقه در ایجاد و شکل دادن به نوع معیشت و نحوه زندگی ساکنان آن درحدود ۶ هزار قبل داشته است، محدود حریمی این اثر تا لبه کشف رود پیشنهاد شده است.
تپه قادرآباد در مهر ماه ۱۳۸۰ و با شماره ۴۰۳۲ در فهرست آثار ملی ایران به ثبت رسیده است.
نظر شما