ابراهیم شمشیری روز دوشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهارکرد: سه هزار و ۴۰۰ هکتار از کشتزارهای این شهرستان در سال زراعی جاری زیر کشت زعفران رفت که از این سطح سه هزار و ۲۰۰ هکتار بارور است.
وی تصریح کرد: کارشناسان در بازدید از سطح کشتزارهای این شهرستان؛ ارزیابی محیطی، کنترل پیاز زعفران، میزان گلدهی و آفات زعفران را مورد بررسی قرار دادند که با توجه به وزن مناسب پیاز عملکرد قابل قبولی را نسبت به سال گذشته در تولید زعفران پیش بینی کردند.
سرپرست مدیریت جهادکشاورزی شهرستان فاروج تصریح کرد: شهرستان فاروج در سطح زیر کشت و تولید در استان خراسان شمالی رتبه اول را دارد و پیش بینی می شود که از این سطح ۲ هزار تن گل برداشت شود که این امر نیز بستگی به شرایط آب و هوایی منطقه دارد.
وی میزان تولید پیش بینی نگین گل را نیز ۲۱ تن عنوان کرد و افزود: سال گذشته کشاورزان این شهرستان با سرما، افزایش دما و خشکسالی مواجه بودند که متاسفانه تولید گل زعفران نسبت به سال های گذشته به یک چهارم معادل ۴۴۸ تن رسید که میزان نگین آن نیز حدود پنج تن بوده است.
سرپرست مدیریت جهادکشاورزی شهرستان فاروج گفت: زعفران کاران این شهرستان در سال گذشته ۷۵ درصد خسارت دیدند که متاسفانه این امر باعث مشکلاتی برای این قشر تولید کننده شد که امیدوار هستیم در سال جاری بهره برداران با مشکل کاهش تولید مواجه نشوند.
وی تصریح کرد: اکنون کشتزارهای زعفران در این منطقه هنوز به گل ننشسته است و اگر بارش باران الهی داشته باشیم تمامی کشتزارها آبیاری خواهد شد.
شمشیری از زعفران کاران خواست تا آبیاری مزارع را به تاخیر نندازند و دومین مرحله آبیاری کشتزارهای زعفران نیز بعد از فصل برداشت را انجام دهند.
وی عملکرد تولید در هر یک هکتار را ۵۶۰ کیلوگرم گل زعفران و ۵.۵ کیلوگرم نگین آن دانست.
به گزارش ایرنا، شهرستان فاروج به عنوان قطب تولید زعفران در استان استٰ، خراسان رضوی و خراسان جنوبی به ترتیب رتبه اول و دوم را در سطح کشور دارند که خراسان شمالی در رده سوم کشور قرار دارد.
خراسان شمالی ۳۴۴ هزار هکتار عرصه کشاورزی دارد که از این سطح حدود ۴۷ هزار هکتار باغ و مابقی زراعت است.
نظر شما