فرزام: می‌خواهم از مربیگری تیم ملی روئینگ فاصله بگیرم/ داشته‌های ما در این رشته ناچیز است

تهران- ایرنا- سرمربی تیم ملی روئینگ، گفت: ۱۵ سال است به صورت مستمر به‌عنوان سرمربی فعالیت می‌کنم و می‌خواهم مدتی از هدایت تیم ملی فاصله بگیرم.

افشین فرزام در گفت‌وگو با ایرنا درباره سطح مسابقات روئینگ قهرمانی آسیا، اظهار داشت: در این دوره از مسابقات، ۱۴ کشور شرکت کرده بودند و تیم‌هایی مانند چین، ویتنام، ازبکستان، قزاقستان، هنگ‌گنگ و ژاپن با تعداد نفرات بالا آمده بودند تا شانس خود را در ۱۸ ماده‌ای که برگزار می‌شد، امتحان کنند. ما با یک تیم کوچک عازم مسابقات شدیم و با ۵ نفر در ۶ ماده شرکت کردیم و توانستیم با همین حضور کیفی، مقام سوم تیمی را به دست آوریم. سطح مسابقات تقریبا مثل همه رقابت‌های قهرمانی آسیا بود که سطح آن از بازی‌های آسیایی و سهمیه المپیک پایین‌تر است.

چین در قهرمانی آسیا قوی ظاهر شد

وی افزود: در مسابقات سال ۲۰۱۹، کره‌جنوبی قوی‌ ظاهر شد و امسال ضعیف‌تر بود. به هر حال مسابقات قهرمانی آسیا بالا و پایین دارد و این رقابت‌ها به صورت کلی تقریبا مانند ادوار گذشته بود. فقط چین با تیم دوم خود که در سطح جهانی هستند، شرکت کرد. تیم اول آنها که المپیکی بود در این مسابقات شرکت نکرد. تیم چین نسبت به ادوار گذشته قوی‌تر ظاهر شد. ازبکستان از ورزشکار روس خود که قهرمان المپیک بود، در سه ماده چهار نفره، دو نفره و تک نفره استفاده کرد و این موضوع در بخش بانوان سطح مسابقه را خیلی بالاتر برد. ما هم توانستیم در دو بخش، ازبکستان را پشت سر بگذاریم، اما در دونفره سنگین وزن آنها توانستند از ما پیشی بگیرند.

فرصت کمی برای آماده‌سازی داشتیم

سرمربی تیم ملی روئینگ، عنوان کرد: فرصت کمی برای آماده‌سازی تیم داشتم و نسبت به ادوار گذشته کار من خیلی سخت‌تر شده بود. در ۲۰۱۹ ما حدود ۶ ماه کار کردیم و در ۲۰۲۲ چندین ماه تمرین کردیم اما امسال فرصت زیادی برای آماده‌سازی نداشتیم. تنها سعی کردم به گونه‌ای تیم آماده شود تا بتوانیم نتایج خوبی بگیریم و دست خالی برنگردیم.

فرزام: می‌خواهم از مربیگری تیم ملی روئینگ فاصله بگیرم/ داشته‌های ما در این رشته ناچیز است

برخی رسانه‌ها تنها به اسامی تکیه می‌کنند

وی درباره برجسته نبودن رقابت مهسا جاور در مسابقات روئینگ قهرمانی آسیا، خاطرنشان کرد: برجسته بودن افراد در مسابقات مختلف متاسفانه بحثی است که در رسانه‌ها مطرح می‌شود و تنها به اسامی تکیه می‌کنند. تیم ما با توجه به اینکه در یکسال گذشته مدام در رقابت است، سطح آمادگی نفرات آن همواره تغییر می‌کند. در مسابقه‌ای یک ورزشکار شاخص است و در مسابقه دیگر ورزشکار دیگری شاخص می‌شود و این یکی از شاخصه‌های تیم بانوان است که در یکسال اخیر روی آن کار کردم تا دیگر روی یک تیم حساب باز نکنیم. به همین دلیل با توجه به آمادگی‌هایی که در تست‌گیری از روئینگ سواران وجود دارد، هر کسی می‌تواند شرایط خودش را تعیین کند و در ارنج‌های مختلف حضور یابد.

جدایی روئینگ از قایقرانی اگر با ملاحظات باشد، نکته مثبتی است/ روئینگ دریایی باید راه اندازی شود

فرزام درخصوص جدایی روئینگ از فدراسیون قایقرانی، تاکید کرد: اگر الزامات و ملاحظات جدایی روئینگ درنظر گرفته شود و واقعا از طرف وزارت ورزش به صورت ویژه حمایت شود، می‌تواند نکته مثبتی برای روئینگ باشد. خیلی کار در روئینگ داریم که باید انجام شود که به خاطر محدودیت‌ها انجام نشده است. روئینگ دریایی را باید راه اندازی کنیم. تعداد نفرات ما در رشته روئینگ بسیار کاهش یافته است و باید نیروهای جدید جذب روئینگ شوند.

داشته‌های روئینگ در ایران، ناچیز است

وی یادآورد شد: قطعا پیشرفت روئینگ ایران را باید با چیزی که به آن تعلق گرفته و داشته، بررسی کنید. داشته‌های روئینگ نسبت به یک رشته المپیکی که بخواهید با کشورهای آسیایی و اروپایی مقایسه کنید، در ایران بسیار ناچیز است. با همین داشته ناچیز توانستیم اسم روئینگ را زنده نگه داریم تا این رشته مدال‌آور باشد و در بازی‌ها و کسب سهمیه‌ها مطرح بماند. به هر حال شرایطی باید فراهم شود تا این رشته بتواند خودش را نشان دهد و بیشتر به آن توجه شود تا در آینده بتواند به افتخارات بزرگ‌تری دست یابد.

فرزام: می‌خواهم از مربیگری تیم ملی روئینگ فاصله بگیرم/ داشته‌های ما در این رشته ناچیز است

۱۵ سال است که به عنوان سرمربی روئینگ فعالیت می‌کنم

سرمربی تیم ملی روئینگ در پاسخ به این پرسش که قصد ادامه همکاری با تیم ملی روئینگ را دارد، اظهار داشت: در بحث سرمربیگری ۱۵ سال است به صورت مستمر فعالیت می‌کنم و خیلی مناسب خواهد بود تا مدتی از مربیگری تیم ملی فاصله بگیریم.

مطمئنم در المپیک بعدی به فینال بخش B دست می‌یابیم

وی در واکنش به این پرسش که محسن شادی سرپرست فدراسیون روئینگ کسب مدال این رشته در المپیک را بعید می‌داند، گفت: شادی در دو دوره المپیک لندن و پکن حضور داشت و به هر حال از نزدیک دید که شرایط در روئینگ نسبت به رقبای اروپایی و آمریکایی چقدر دشوار است. قطعا گرفتن مدال در روئینگ با توجه به داشته‌های خود و مقدار سرمایه‌گذاری در این رشته و اینکه چقدر می‌خواهیم بهره برداری کنیم و در قیاس با شرایط فعلی خیلی سخت است. مطمئنم در المپیک بعدی اگر شرایط به خوبی پیش برود، به فینال بی دسترسی می‌یابیم. برای کسب مدال در روئینگ شرایط خاصی می‌طلبد و از الان باید برنامه‌ریزی مشخص انجام و هدف‌گذاری شود.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha