محمد عربی روز یکشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: برگزاری المپیاد ورزشی با همراهی آموزش و پرورش پیش از شیوع کرونا نقشی مهم در استعدادیابی ورزشی داشت و انتظار میرود برگزاری این دست المپیادها در استان سمنان احیا و تقویت شود.
رییس هیات کبدی استان سمنان گفت: معرفی کبدی نقشی مهم در جذب علاقهمندان به این رشته ورزشی دارد و انتظار میرود معلمان ورزش بیش از پیش در این زمینه همراهی کنند.
به گفته وی، سمنان دارای یک داور بینالمللی، ۲ داور درجه ۲ کبدی و حدود ۳۵ داور درجه سه کبدی در بخش بانوان و آقایان است که این افراد سرمایههایی برای توسعه ورزش کبدی در این استان به شمار میروند.
رییس هیات کبدی استان سمنان بیان کرد: استان دارای حدود ۴۰ مربی درجه سه کبدی در بخش بانوان و آقایان است که با جذب علاقهمندان به رشته کبدی، میتوان کرسیهای قهرمانی در عرصه ملی و بینالمللی را از آن خود کرد.
رشته کبدی در سمنان حدود ۱۴۰ ورزشکار دارد که از این تعداد ۶۰ درصد را بانوان و ۴۰ درصد را مردان تشکیل میدهند.
به گزارش ایرنا، ورزش کبدی در ایران با نامهای زو در خراسان، گلستان و مازندران، شیرین دودو در گیلان و کبدی در سیستان و بلوچستان نامیده میشود. ورزشی کم خرج که یک بازی بیرون سالنی و سالنی پرتحرک است و ترکیبی از کشتی و راگبی است. این ورزش نیاز به مهارت، انعطاف پذیری، چابکی، استقامت، حضور ذهن و جرات دارد.
هر تیم کبدی دارای ۱۲ بازیکن (هفت نفر بازیکن اصلی و پنج نفر بازیکن ذخیره) و زمان بازی شامل ۲ وقت ۲۰ دقیقهای و وقت استراحت بین دو نیمه، پنج دقیقه است و در صورت مساوی بودن ۲ تیم در آخر وقت قانونی پنج حمله از طرف ۲ تیم و چنانچه باز هم مساوی شدند حمله یک به یک پیگیری می شود، تا تیم برنده معلوم شود.
بر پایه برآورد مرکز آمار ایران در سال ۱۴۰۰، استان سمنان با هشت شهرستان در مجموع ۷۵۷ هزار و ۲۰۰ نفر جمعیت دارد که از این شمار، بیش از ۲۰۰ هزار نفر ساکن مرکز استان هستند.
نظر شما