به گزارش خبرنگار ایرنا، جواد حسین پور روز سه شنبه در همایش هم اندیشی توسعه اقتصادی دیجیتال در قزوین اظهار کرد: سهم ایران از اقتصاد دیجیتال جهانی حدود ۲ میلیون دلار است درحالی که امارات ۹۵۰ میلیارد دلار از این بازار کسب کرده و تجارت جهانی آن نیم تریلیون دلار است.
وی با بیان اینکه در ۱۰ سال اخیر مهم ترین چالش کشور اقتصاد بوده است، ادامه داد: مقام معظم رهبری رفع این چالش را هرسال تاکید کرده و نام سال را با این محوریت انتخاب میکند، با این نکته که اقتصاد پویا با تحقق توسعه پایدار و پویای اقتصاد دیجیتال محقق می شود.
حسین پور با بیان اینکه امروزه فنآوری اطلاعات حرف اول را در اقتصاد می زند یادآورشد: بورس فناوری اطلاعات در عرصه جهانی توانسته در رقابت با بورس نفت بخوبی جایگاه خود را پیدا کند و ما بایستی سهم بیشتری از این صنعت برای خود کسب کنیم.
وی با اشاره به اینکه خوشبختانه شرکت مخابرات ایران با تامین زیرساختهای اساسی که بستر تحقق طرح های اقتصاد دیجیتال است توانسته بخوبی عمل کند بیان کرد: امروز با داشتن ۸۰ میلیون کاربر ایرانی می توانیم از این توانمندی در اجرای طرح های نوین فنآوری استفاده کنیم.
حسین پور با اشاره به شرکت های استارتاپی و نقش آنها در اقتصاد دیجیتال اظهارداشت: شاید در گذشته این شرکت های نو آور را نادیده می گرفتیم و نقش آنها در زیست بوم و اکوسیستم نوآوری باور نداشتیم اما امروز ضمن آشنایی با اهمیت آنها و زمینه استفاده از استارت آپها در طرح های شاخص نوآوری را جدی گرفته ایم.
حسین پور ادامه داد: بورس فناوری اطلاعات دنیا در رقابت با بورس نفت است و این نشان از جایگاه فناوری اطلاعات دارد، همچنین قبل از صنعت نفت، مخابرات ایران توسط مصدق ملی شد و این هم جایگاه مخابرات را نشان میدهد که ۸۰ میلیون ایرانی کاربر آن هستند.
این مسوول در ادامه به زیست بوم و اکوسیستم نوآوری پرداخت و یادآور شد: در گذشته شرکت های استارت آپی و نوآوری نادیده گرفته میشد و آنها را به رسمیت نمی شناختیم، اما امروز به اهمیت آن پی بردیم.
وی با بیان اینکه رتبه چهارم تا ششم خدمات تلفن ثابت و قوی ترین زیر ساختهای ارتباطی منطقه را داریم، ادامه داد: این ظرفیت مهم میتواند در اختیار شرکتهای استارت آپی قرار گیرد.
حسین پور اضافه کرد: نیاز به ترسیم چشم اندازه توسعه اقتصاد دیجیتال داریم که در آن هسته توسعه دیجیتال مبتنی بر فناوری اطلاعات باشد و زیرساخت های آن نیز فراهم شود.
رییس اداره توسعه کسب و کار شرکت مخابرات ایران خاطرنشان کرد: امروز با پدیده بردگی دیجیتال مواجه هستیم. بدون اینکه متوجه آن شویم، خیلی از ما ساعتها درگیر فضای مجازی هستیم، بدون اینکه هیچ دریافت یا دانشی به ما اضافه شود.
حسین پور اضافه کرد: امروز به راحتی می توان فرهنگ یک جامعه را از طریق فضای مجازی تعییر داد، ما در کشور چیزی به نام هالوین نداشتیم، اما فضای مجازی این موضوع را تا حدی در جامعه ترویج داد که امروز جامعه یک هفته درگیر آن است.
وی با بیان اینکه در جریان همستر به وضوح شاهد بردگی انسان در فضای مجازی بودیم، بیان کرد: امروز اگر محتوا تولید نکنیم و ترویج و تببین نکنیم، تحت تاثیر محتوای بیگانه قرار خواهیم گرفت، مثلا بردگی فضای مجازی در همستر به وضوح شدیده میشد که عدهای ساعتها با آن درگیر بودند.
نظر شما