درویشعلی حسنزاده روز پنجشنبه در گفتگو با خبرنگار ایرنا اظهار کرد: در حالی که سهم گلستان از صادرات به کشورهای عضو پیمان اوراسیا از کل صادرات استان در سال ۱۳۹۳، ۱.۲ درصد بوده در سال ۱۴۰۲ به ۶ درصد و در ۶ ماهه امسال به هفت درصد رسیده است.
وی با بیان اینکه پیوستن ایران به پیمانهای منطقهای روند تجارت خارجی و توسعه صادرات را بهبود بخشیده است، افزود: عضویت در پیمان اوراسیا، شانگهای و عضویت در پیمان بریکس اثرگذاری زیادی در معادلات اقتصادی جهان از جمله ایران به همراه داشته است.
مدیرکل صنعت، معدن و تجارت گلستان بیان کرد: روند صادرات در استان گلستان با سیل سال ۱۳۹۸ و شیوع کرونا با اُفت همراه بود اما بعد از سال ۱۴۰۰ روند صادرات استان رو به رشد بوده و تا پایان سال قبل ۳۲۶ میلیون دلار صادرات از گمرکات گلستان انجام شده است.
حسنزاده افزود: در هفت ماهه امسال ۲۴۴ میلیون دلار صادرات کالا از گمرکات استان انجام شده که نسبت به مدت مشابه با رشد ۴۴ درصدی همراه بوده است.
وی با بیان اینکه ۳۰ کشور هدف صادراتی استان است، تصریح کرد: در سالهای اخیر روابط اقتصادی ما با کشورهای همسایه از جمله ترکمنستان بهبود پیدا کرده که این روند همچنان رو به رشد است.
مدیرکل صنعت، معدن و تجارت گلستان ترکمنستان، قزاقستان و عراق را سه کشور اصلی هدف صادراتی گلستان برشمرد و بیان کرد: سفر اخیر دکتر پزشکیان به ترکمنستان نویدبخش رونق تجارت با این کشور دوست و همسایه است.
حسنزاده حرکت از خامفروشی به سوی فرآوری محصولات کشاورزی را گامی رو به جلو برای توسعه صادرات گلستان برشمرد و یادآور شد: روند صادرات محصولات صنعتی گلستان در ۱۰ سال گذشته به دلیل تنوع محصولات رو به رشد بوده است.
به گفته وی؛ آهنآلات، مواد پتروشیمی، پلی استایرن، تخته، نئوپان، ام دی اف و پریفرم، ید، لبنیات و رب گوجهفرنگی و میوه و تره بار عمده کالاهای صادراتی از گمرکات گلستان به ۱۱ کشور اروپایی و دیگر کشورهای آسیایی است.
نظر شما