اکبر قایمی روز پنجشنبه در گفتوگو با خبرنگار ایرنا افزود: این تالاب ۱۰ هکتاری هر سال در این فصل با ورود جریان آب چشمه های پیرامون آن احیا و به سبب پوشش نیزاری آن به مامنی برای پرندگان آبزی و کنارآبزی تبدیل می شود.
وی اضافه کرد: در این فصل از مجموع مساحت تالاب فصلی «زنیور» ۲ تا سه هکتار آن دارای آب است و همین امر باعث ورود پرندگان برای زمستان گذرانی در آن بویژه اردکسانان از جمله آنقوتها می شود.
رییس اداره حفاظت محیط زیست نقده گفت: احیای تالاب فصلی «زنیور» که یکی از ۱۸ تالاب این شهرستان و از تالاب های اقماری دریاچه ارومیه است، می تواند برای ورود پرندگان مهاجر بسیار مهم باشد.
وی افزود: تالاب فصلی «زنیور» فاصله بسیار کمی با تالاب سولدوز این شهرستان دارد و به این جهت که آب آن از طریق چشمه تامین می شود در زمستان های بسیار سرد هم زیستگاه مهمی برای پرندگان این منطقه به شمار می آید.
وی از اهالی روستاهای این منطقه خواست در صورت مشاهده افراد مشکوک و شکارچیان در نزدیکی این تالاب، موضوع را به اطلاع محیطبانان اداره حفاظت محیط زیست برسانند تا با هرگونه تجاوز به حریم این تالاب جلوگیری شود.
وی در خصوص آبگیری سایر تالاب های این شهرستان نیز گفت: با ورود دوباره جریان آب رودخانه «گادر» دوباره آبگیری تالاب های این شهرستان در فصل زمستان تا بهار سال آینده انجام می شود.
در شهرستان نقده هفت تالاب فصلی و دائمی وجود دارد که سالانه بیش از ۱۰ هزار قطعه انواع پرندگان مهاجر و بومی در آن زندگی میکنند که از این تعداد، تالابهای درگه سنگی، آققلعه، حسنلو و یادگارلو جزو تالابهای بین المللی هستند.
تالابهای نقده در فصلهای بهار و پاییز پذیرای شمار زیادی از پرندگان مهاجر است؛ غاز خاکستری، انواع مرغابی و انوع اردک (سر سفید، سرسبز، مرمری، سرحنایی و بلوطی)، خروس کولی، حواصیل، تنجه، فلامینگو و پلیکان از جمله پرندگان مهاجر موجود در تالابهای این شهرستان است.
نقده در جنوب آذربایجان غربی و ۱۰۰ کیلومتری ارومیه مرکز این استان واقع شده است.
نظر شما