به گزارش روز پنجشنبه ایرنا از جمعیت هلالاحمر؛ پیرحسین کولیوند، در دیدار با پیر کراهنبُل مدیرکل کمیته بینالمللی صلیب سرخ که در حاشیه سی و چهارمین نشست مجمع عمومی فدراسیون بینالمللی صلیب سرخ و هلالاحمر انجام شد، گفت: در منطقه اتفاقات تلخی افتاده و واقعیت این است که با وجودی که غالب اعضای صلیب سرخ و هلالاحمر، توجه به مسائل بشردوستانه را در اولویت دارند، اما در جنگی که در منطقه جریان دارد، به این مسائل اهمیت داده نمیشود، به همین دلیل تمام خاصیت حرفهای کمیته بینالمللی صلیب سرخ زیر سوال رفته است.
وی با بیان اینکه نباید اجازه داد تا هیچ کسی خدشهای به ماهیت وجودی و رفتاری کمیته وارد کند، ادامه داد: امروز هدف از برگزاری این نشست چیست؟ ماموریت ما چیست؟ آیا زمان آن فرا نرسیده است که کمیته بینالمللی صلیب سرخ به ماموریتش عمل کند؟ این همه قانون در سازمان ملل است، اما چه کاری برای کمک به مردم جنگ زده و بی پناه لبنان و غزه انجام شده است؟
کولیوند با اشاره به بازدیدش از روند امدادرسانی در جنگ لبنان و کمک داوطلبانه برای درمان افراد آسیبدیده در بیمارستانها، افزود: امروز رژیم اشغالگر اسرائیل به بیمارستانها و مراکز درمانی حمله میکند و اجازه امدادرسانی نداریم. ما برای کمکرسانی به جنگزدگان، اقلام زیستی به این بیمارستان منتقل کرده بودیم اما حملههای سخت را از نزدیک دیدیم، رژیم صهیونیستی با جدیت نسلکشی میکند و حتی اجازه کمکرسانی را نمیدهد.
در غزه با نقض فاحش حقوق بشردوستانه از سوی رژیم صهیونیستی مواجه هستیم که بسیاری از دولتها در برابر آن سکوت کردهاند، اما ما تمام مصادیق نقض حقوق بشردوستانه را احصا کردهایم تا براساس آن اقدام حقوقی شود.
وی پیشنهاد داد: باید در مرز سوریه و لبنان مراکز درمانی زیرنظر کمیته بینالمللی راه اندازی و خدمات بشردوستانه ارائه شود که اگر این کار انجام نشود، تاریخ درباره ما بد قضاوت میکند باید به وظیفهمان عمل کنیم و به حرفهمان احترام بگذاریم. انتظاری که از کمیته یینالمللی صلیب سرخ داریم این است.
کولیوند با اشاره به حمله رژیم صهیونیستی به بیمارستان صحرایی هلالاحمر ایران در مرز سوریه و لبنان، ادامه داد: همه تجهیزات آماده پذیرش بیمار بود اما رژیم صهیونیستی با ۱۰ موشک، بیمارستان ما را با خاک یکسان کرد، آیا کمیته نباید از حق جمعیت هلالاحمر ایران دفاع کند؟ ما از شما انتظار داریم که حمایت کنید تا وظایف بشردوستانه خود را به درستی انجام دهیم.
مدیرکل کمیته بینالمللی صلیب سرخ نیز با تشکر از اقدامات جمعیت هلالاحمر درخصوص مهاجران افغان و با اشاره به وضعیت افراد آسیبدیده در لبنان، گفت: ما از اتفاقاتی که در این منطقه افتاده است، متاثر و غمگینیم، بنابراین باید راهحل مناسبی برای حل این مشکل پیدا کنیم. امیدواریم در این کنفرانس بتوانیم مشکل، را حل کنیم.
نحوه امدادرسانی و ارسال ایمن محمولههای اهدایی مردم به لبنان، محور اصلی گفتوگو
کولیوند در حاشیه سی و چهارمین نشست مجمع عمومی فدراسیون بینالمللی جمعیتهای صلیب سرخ و هلالاحمر در ژنو با سفیر جمهوری اسلامی ایران و کارکنان سفارت ایران در سوئیس دیدار و گفتوگو کرد.
در این دیدار، کولیوند با اشاره به شرایط جنگی منطقه و همچنین وضعیت مجروحان و آوارگان ناشی از جنگ در لبنان و سوریه، به تشریح اقدامات بشردوستانه جمعیت هلالاحمر جمهوری اسلامی ایران برای کمک به آوارگان و ارسال اقلام زیستی، امدادی و دارویی به لبنان پرداخت.
وی با اشاره به اقدامات بشردوستانه هلالاحمر و برپایی بیمارستان صحرایی با ظرفیت خدمت به بیش از ۱۰۰ هزار آواره، بر لزوم تداوم کمکهای بشردوستانه به لبنان که جزو اهداف ۴ گانه نهضت بینالمللی جمعیتهای هلالاحمر و صلیب سرخ است، تاکید کرد.
رئیس جمعیت هلالاحمر کشورمان در ادامه با بیان اینکه خیرین و مردم نوعدوست ایران، برای کمک به مردم جنگزده لبنان، همدل هستند، افزود: استقبال خیرین برای کمک، بسیار خوب بوده و هلالاحمر تلاش دارد که محمولههای اهدایی مردم ایران به لبنان را از طریق دریا و به وسیله کشتی ارسال کند اما به دنبال راههای ارسال ایمن و تحت نظارت نهادهای بشردوستانه بینالمللی هستیم.
گفتنی است، هلالاحمر جمهوری اسلامی ایران، از شروع جنگ لبنان و در ۵ محموله، اقلام زیستی، امدادی و درمانی مورد نیاز را برای کمک به افراد جنگزده در لبنان ارسال کرده است.
نظر شما