به گزارش ایرنا، صفدر نیازی عصر جمعه در حاشیه جشنواره لوبیای خمین در جمع خبرنگاران افزود: در آبیاری هوشمند با استفاده از سنجه هایی در خاک و هوا میزان رطوبت، دما و طول رشد گیاه محاسبه و آب موردنیاز به طور خودکار در اختیار گیاه قرار می گیرد.
معاون وزیر جهاد کشاورزی در امور آب و خاک اضافه کرد: آبیاری هوشمند در ۱۱۰ منطقه کشور به مساحت ۱۰ هکتار به صورت پایلوت اجرا و توسط مراکز تحقیقاتی پایش می شود و درصورت گرفتن جواب مناسب استفاده از این فناوری در اختیار کشاورزان قرار می گیرد.
وی بیان کرد: در حوزه آبیاری تسهیلاتی در زمینه استفاده از سامانه آبیاری نوین تا ۸۵ درصد به صورت بلاعوض و در آبیاری هوشمند نیز ۸۵ درصد هزینه در قالب تسهیلات پرداخت می شود.
معاون وزیر جهاد کشاورزی در امور آب و خاک گفت: در بخش کانال های آبی میتوان تا ۸۵ درصد تسهیلات پرداخت کرد اما باتوجه به منابع محدود بخش خودیاری کشاورزان، این میزان تا ۳۰ درصد و در استان مرکزی تا ۵۰ درصد از طریق این تسهیلات تامین می شود.
نیازی با بیان اینکه استان مرکزی دارای ۲ هزار و ۸۰۰ قنات است، ادامه داد: ۶۰۰ میلیارد ریال برای مرمت این قنوات مصوب شده است .
وی تصریح کرد: در تابستان که مهمترین فصل کشاورزی است ، ۶ ساعت قطعی برق داشتیم که به بخش کشاورزی ضرر وارد کرد.
نیازی گفت: در زمینه استفاده از انرژی های تجدیدپذیر هفته آتی نشستی با معاون وزیر نیرو برگزار می شود تا برای پرداخت تسهیلات با کارمزد پایین به کشاورزان، امکان استفاده از انرژی تجدیدپذیر فراهم شود.
وی افزود: استفاده از این انرژی کیلوواتی ۲۵۰ میلیون ریال برای کشاورز دارای چاه آب هزینه دارد.
نظر شما