رییس منابع طبیعی شهرستان کرمانشاه عصر شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار کرد: طرح جمع آوری زغال غیرمجاز جنگلی با هدف مبارزه با هرگونه خرید و فروش زغال جنگلی، پس از طی مرحله شناسایی نامحسوس در مکان و زمان هدف در این شهرستان عملیاتی شده است.
تیمور بلینی افزود: این ماموریت که با همراهی یگان حفاظت منابع طبیعی استان و فرماندهی پاسگاه حفاظت منابع طبیعی شهرستان آغاز شده است اکیپی از نیروهای پاسگاه حفاظت منابع طبیعی شهرستان کرمانشاه پس از بازرسی یکی از مکان های انبار و فروش زغال جنگلی غیرمجاز، زغال های مکشوفه را مصادره و فرد متخلف را جهت تشکیل پرونده و رسیدگی در محاکم قضایی به اداره منابع طبیعی شهرستان احضار کردند.
وی یادآور شد: با تمام توان زنجیره های عرضه و تقاضا را در سطح این شهرستان از هم جدا خواهیم کرد، تا با تمام توان از جنگل های زاگرس که سرمایه ای رزشمند برای ما و آیندگان ما محسوب می شود صیانت و حفاظت کنیم.
بلینی، زغال و قاچاق چوب درختان جنگلی بلوط را در حال حاضر از مهمترین عوامل تخریب عرصه های منابع طبیعی بخصوص عرصه های جنگلی استان عنوان کرد و گفت: به متخلفان هشدار داده می شود که از کوچکترین تعرض به جنگل و مراتع استان چشم پوشی نخواهد شد و برای حفاظت از انفال با هیچ کسی تعارف وجود ندارد.
به گزارش ایرنا، کارشناسان گسترده بودن جنگلها، کمبود نیروهای حفاظتی در کنار وجود بازار سیاه پر رونق زغال و ضعف فرهنگی از عوامل مؤثر در قاچاق چوب است.
استان کرمانشاه ۲ میلیون و ۴۹۹ هزار هکتار مساحت دارد که ۷۴ درصد آن را عرصه های منابع طبیعی با بیش از ۵۲۷ هزار هکتار اراضی جنگلی با تراکمهای مختلف تشکیل می دهد.
جنگلهای زاگرس با گستردگی در ۹ استان کشور و ۶ میلیون هکتار مساحت ۴۰ درصد جنگلهای ایران را تشکیل میدهد که حدود ۷۰ درصد تیپ گونههای آن را بلوط شامل میشود؛ این پهنه جنگلی به دلیل آن که وسیعترین و اصلیترین رویشگاه گونههای مختلف بلوط ایران محسوب می شود از اهمیت بسیار ویژهای برخوردار است.
نظر شما