۱۱ آبان ۱۴۰۳، ۷:۳۹
کد خبر: 85640698
T T
۱ نفر

برچسب‌ها

پروندهٔ خبری

شهیدنامه ایرنا استان سمنان؛ جاویدنام حسین یغمائیان

سمنان - ایرنا - شهید حسین یغمائیان فرزند عبدالعلی و زهرا، در دیار دارالمرحمه سمنان چشم به جهان گشود. در کودکی پدر خود را از دست داد و برای گذران زندگی مادر و خواهر مشاغل مختلفی را تجربه کرد تا با رضایت مادر برای رفتن به جبهه، به سوی معبود پر کشید.

به گزارش خبرنگار ایرنا، شهید حسین یغمائیان در هفدهم خرداد ۱۳۴۵ در دارالمرحمه سمنان به دنیا آمد. در کودکی پدر خود را از دست داد و مشاغل مختلفی مثل بنایی، نجاری، مکانیکی، جوشکاری، کار در کارخانه گچ و حتی قبرکنی در حرم حضرت یحیی(ع) را برای کاهش رنج های مادر و خواهر تجربه کرد.

بیش از یک سال حضور در مناطق مختلف نبرد با دشمن و یک مرحله مجروحیت در دوران دفاع مقدس داشت.

بیستم بهمن ۱۳۶۱ در منطقه رقابیه به شهادت رسید. پیکر پاک او پس از انتقال و تشییع، در کنار سایر همرزمانش در گلزار شهدای سمنان در آستانه حضرت یحیی(ع) به خاک سپرده شد.

سرپرستی و ولایت همه انسان ها به عهده خداست

مادر شهید خاطره ای از اصرار فرزندش برای رفتن به جبهه نقل می‌کند. به او گفتم: « مادرجان! این همه اصرار نکن. می دانی که من مرد ندارم و تو باید سرپرستی من و خواهرت را بکنی. کجا خدا گفته است مادر بی سرپرست را بگذاری و به جبهه بروی؟ حرفش را نزن! »

ولی فایده ای نداشت. گفت:« مادرجان! اول این که سرپرستی و ولایت همه انسان ها به عهده خداست. پس خدا از احوال من و شما هم غافل نیست. دوم این که من تصمیم خودم را گرفته‌ام.»

دلم راضی نمی شد. خواهرش هم به کمک او بلند شده بود و می‌گفت: «بگذار برود، خدای ما هم بزرگ است، ناراحتش نکن! »

برگه اش را امضا کردم. سر و صورتم را غرق بوسه کرد. از خوشحالی داشت پر درمی آورد.

شهیدنامه ایرنا استان سمنان؛ جاویدنام حسین یغمائیان

قسمتی از وصیت‌نامه شهید یغمائیان

اینک که کار به این جا رسیده، ما عازم کربلای نوینی در عصر خود هستیم. تا لبیکی به فرموده امام حسین علیه السلام که می فرمایند:« هل من ناصر ینصرنی» گفته باشیم. سخنانی با خدای خود دارم. من که جز گناه کار دیگری انجام نداده‌ام. از گناهانم در گذر و من را ببخش و بیامرز و این چند قطره خون ناقابل را از من قبول بفرما.

چه خوب است که این قطره خون در کربلای عصر ما فی سبیل الله ریخته شود. شاید با ریخته شدن خون ما، گناهان ما پاک و خط بطلانی بر اعمال و کردار ناپسند ما باشد.

فقط تو آگاهی که من با شناخت و بهره گیری از رهنمودهای امام، این پیرجماران، به میدان جنگ آمده ام تا وظیفه مهمی که در قبال شهیدان بر دوش من سنگینی می کند به مقصد برسانم.

از امت مسلمان و فداکار می خواهم در همه کارها و اعمال خود، خدا را در نظر داشته باشند و هیچ وقت از امام و روحانیت مبارز و دولت اسلامی و انقلابی دست بر ندارند.

سفارشی هم به برادران سپاه و بسیج که به عنوان بازوی ولایت فقیه و سربازان اسلام و امام زمان هستند و در خاطره ها، سربازان صدر اسلام را زنده می کنند دارم؛ باید به وظیفه خطیری که حفظ و پاسداری از اسلام و قرآن است عمل نمایند. در این راه شب و روز برای رضای خدا و حراست از دین او تلاش نمایند!

مادر! مثل کوه استوار باش و لحظه ای از یاد خدا غافل مباش و زینب وار به زندگی ات ادامه بده.

مادرم! می دانم که داغ فرزند برای تو سخت است، ولی از شما انتظار دارم که مانند بانوی بزرگوار اسلام، حضرت زینب سلام الله علیها در برابر مشکلات مقاومت کنی تا دشمنان اسلام و منافقین بدانند که در هر زمان، شیرزنانی چون شما پیرو حضرت زینب هستند و

فرزندان خود را با افتخار به اسلام هدیه می کنند.

شهیدنامه ایرنا استان سمنان؛ جاویدنام حسین یغمائیان

نقش رزمندگان استان سمنان در دوران دفاع مقدس

به گزارش خبرنگار ایرنا، دوران هشت ساله دفاع مقدس برگ افتخاری در دفتر غیرت و مردانگی ایرانیان رقم زد، مردم استان سمنان با اعزام تعداد قابل توجه رزمندگان به این نبرد، جزو سه استان برتر در تقدیم بیشترین تعداد شهید در کشور است؛ مدالی که از هر رنگی بالاتر و آرمانی جاودان را یادآور است.

رزمندگان سلحشور و دلیر ایران اسلامی طی هشت سال دفاع مقدس بیش از ۱۰۰ عملیات محدود نیمه‌گسترده و گسترده انجام دادند و با مدیریت تحسین‌برانگیز نظامی و پرورش قوای رزمی توانستند با قاطعیت از تمامیت ارضی جمهوری اسلامی ایران دفاع کنند.

نیروهای اعزامی از استان سمنان نیز در ۵۵ عملیات شامل ۲۴ عملیات توسط سپاه و بسیج، ۱۱ عملیات توسط لشکر ۵۸ تکاور ذوالفقار ارتش و ۲۰ عملیات توسط جهادسازندگی، شرکت و نقش فعال و اثرگذاری را ایفا کردند.

جمعیت استان سمنان در سال ۱۳۵۵ حدود ۲۸۹ هزار و ۴۶۰ نفر و کمتر از یک درصد از جمعیت کشور بود که با توجه به جمعیت آن زمان استان، تقدیم سه هزار شهید بیانگر این مدعاست که مردم این خطه تمام‌قد برای دفاع از انقلاب در صحنه حضور داشتند.

جنگ تحمیلی در دهه ۱۳۶۰ تا ۱۳۷۰ اتفاق افتاد و اگر ملاک محاسبه جمعیت کل کشور و استان سمنان را در سال ۱۳۶۵ قرار دهیم، می‌توان گفت جمعیت کل کشور در سال ۶۵ حدود ۴۹ میلیون و ۴۴۵ هزار نفر و جمعیت استان سمنان نیز در آن سال ۴۱۷ هزار ۳۵ نفر بود.

مقایسه آماری فوق چنین نشان می دهد که در کل کشور بر اساس جمعیت سال مورد اشاره، معادل ۴۴ صدم درصد یعنی یک نفر در ۲۲۶ نفر به فیض شهادت نائل آمدند، این رقم در استان سمنان ۶۹ صدم درصد یعنی یک نفر در هر ۱۴۵ نفر جمعیت استان بود.

سمنان به تناسب جمعیت کشور و شهدا، یک و هفت دهم برابر میانگین کشوری شهید تقدیم میهن کرده است و بیش از ۹۷ درصد از شهدا مربوط به دفاع مقدس هستند و همه این سروقامتان و مدافعان وطن در خطوط مقدم و مناطق جنگی به شهادت رسیدند.

مقایسه آماری شهیدان بسیجی استان سمنان با کشور نشان می‌دهد که از مجموع یک میلیون و ۹۳۰ هزار بسیجی رزمنده در کشور، ۹۵۰ هزار نفر به شهادت رسیدند و معادل چهار و ۹ دهم درصد کل رزمندگان و سهم استان سمنان از شهدای بسیجی یکهزار و ۵۷۴ نفر است که معادل پنج و چهار دهم درصد رزمندگان استان محسوب می‌شود.

هم‎گام با بسیجیان، حضور پاسداران به عنوان فرماندهان و همرزمان آنان در جبهه‌های جنگ بسیار چشمگیر بود. به طوری که طبق آمارهای موجود تعداد ۳۱۶ نفر از پاسداران استان سمنان یعنی به ازای هر پنج نفر یک نفر به درجه رفیع شهادت نائل آمدند و طبق آمار رسمی اعلام شده، تعداد سه هزار و ۱۰۰ نفر از اعضای داوطلب تحت امر جهاد در طول دفاع مقدس به شهادت رسیدند که با توجه به تناسب آمار کشور، معادل یک و نیم درصد آمار کل شهدای کشور می‌شود.

شهیدنامه ایرنا استان سمنان؛ جاویدنام حسین یغمائیان

نگاهی به آمار رزمندگان و شهدای استان سمنان

شمار شهدای جهاد در استان سمنان به حدود ۱۱۳ نفر می‌رسد که معادل چهار درصد از آمار کل شهدای استان را تشکیل می‌دهد و بر پایه گزارش‌ها، آمار شهدای جهاد استان با ۱۱۳ نفر معادل سه و ۶ دهم درصد از کل شهدای جهاد کشور را شامل می‌شود که بیش از سه برابر میانگین کشوری را به خود اختصاص داده است.

از سه هزار شهید استان سمنان، ۲۲۰ نفر ورزشکار و ۹۶ شهید در عرصه بهداشت و درمان به فیض شهادت رسیدند و ۷۰۰ نفر از رزمندگان جبهه‌های جنگ حق علیه باطل که از این حوزه عازم نبرد شده بودند نیز به جایگاه والای جانبازی نائل آمدند.

از مجموع ۹۶ شهید بهداشت و درمان دفاع مقدس استان سمنان، یک شهید پزشک بود، ۶ شهید نیز بهداشت و پزشکیار، ۵۶ شهید امدادگر، ۹ شهید حامل مجروحان، ۹ شهید راننده آمبولانس و ۱۸ شهید نیز بهداشتیار و عضو کادر بهداشت و درمان رزمندگان دفاع مقدس بودند که به شهادت رسیدند.

شمار کل جانبازان استان سمنان هفت هزار و ۲۰۰ نفر است که از این تعداد یکهزار و ۸۰۷ نفر از جانبازان استان را جانبازان شیمیایی تشکیل می‌دهند. ۲۰۷ نفر دارای بیش از ۲۵ درصد جانبازی هستند.

طبق گزارش‌ها، در کشور به ازای هر ۱۲۴ نفر یک نفر جانباز و در استان سمنان به ازای هر ۵۸ نفر یک نفر در دوران دفاع مقدس جانباز شدند و استان سمنان بیش از ۲ و یک دهم برابر میانگین کشوری جانباز دارد و همچنین یکهزار و ۷۴۷ نفر از این جانبازان بیش از ۲۵ درصد جانبازی دارند.

شهیدنامه ایرنا استان سمنان؛ جاویدنام حسین یغمائیان

برنامه‌ریزی برای دومین کنگره شهدای استان سمنان در بهار ۱۴۰۴

سمنان به عنوان یکی از استان‌های سرآمد دوران دفاع مقدس و جزو سه استان دارای بیشترین تعداد شهدا به نسبت جمعیت برای پاسداری از کیان نظام جمهوری اسلامی، به منظور تحقق منویات رهبر معظم انقلاب در زمینه جهاد تبیین و مقابله با جنگ ترکیبی و تهاجم فرهنگی دشمنان وارد میدان شده است و برگزاری هشت اجلاسیه در هشت شهرستان استان سمنان برنامه‌ریزی شد تا در نهایت هشت اجلاسیه به دومین کنگره سه هزار شهید در بهار سال ۱۴۰۴ مزین شود.

برگزاری اجلاسیه شهدا در هر شهرستان استان سمنان در واقع اقدامی برای معرفی شهدای هر شهرستان به نسل امروز آن شهرستان است که در نهایت تمامی مردم استان سمنان و دیگر استان‌ها در نقاط مختلف کشور در «کنگره سه‌هزار شهید استان سمنان» با تمامی شهدا و خط مشی و سیره این بزرگواران همیشه‌جاودان بیش از پیش آشنا شوند تا راه بر توطئه دشمنان سد شود.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha