به گزارش ایرنا، پنجمین سرشماری کشاورزی مازندران پس از پیروزی انقلاب اسلامی از دوازدهم آبان ماه امسال به مدت ۴۵ روز با یکهزارو ۳۰ نفر از کارشناسان خبره به عنوان ماموران سرشماری آغاز می شود.
فرج الله فتح الله پور روز یکشنبه در نشست با خبرنگاران به اهمیت سرشماری صحیح حوزه کشاورزی مازندران که نقش مهمی در امنیت غذایی کشور دارد، اشاره کرد و گفت: با توجه به تغییر اقلیم ناشی از افزایش دما و کم بارشی، شاخص های مهم الگوی کشت، تاریخ کشت و برداشت، دوره آبیاری، زمان استفاده از سموم و نوع کود نیاز به تغییر دارند. بنابراین همکاری و مشارکت تولید کنندگان با ماموران سرشماری برای اقتصادی شدن کشاورزی و افزایش درآمد ضروری و از اهمیت بسزایی برخوردار است.
وی با بیان این که دوازدهم آبان تا ۲۶ آذر به مدت ۴۵ سال سرشماری کشاورزی مازندران آغاز می شود، ادامه داد: طبق اعلام رسمی فائو کشورها باید هر ۱۰ سال سرشماری کشاورزی انجام بدهند که این سرشماری کشاورزی مازندران با حضور کارشناسان و ناظران انجام می شود.
رئیس سازمان مدیریت و برنامه ریزی مازندران با ذکر این نکته که ستاد سرشماری کشاورزی مازندران در همه شهرستان های ۲۲ گانه استان شکل گرفته است، تصریح کرد: دستگاههای اجرایی به خصوص فرمانداران باید همکاری همه جانبه داشته باشند.
فتح الله پور با اظهار این که دورههای آموزشی سرشماری عمومی کشاورزی برای ماموران در همه شهرستان های مازندران برگزار شد، گفت: سرشماری عمومی کشاورزی در ۹ بخش از جمله زراعت، باغبانی، کشت گلخانه ای، پرورش دام، طیور سنتی، زنبور عسل، کرم ابریشم و پرورش ماهی در قالب بیش از ۱۸۰ سوال انجام می شود.
وی با بیان اینکه داده ها به صورت الکترونیکی در سرشماری کشاورزی ثبت می شود، ادامه داد: با این روش علاوه بر دقت و سرعت نتایج آن نیز زودتر تجزیه و تحلیل خواهد شد.
وی با اشاره به این که تمامی واحدهای کشاورزی شهری و روستایی مازندران در این سرشماری مورد توجه هستند، گفت: با توجه به تنوع محصولات کشاورزی مازندران که رتبه نخست کشور را دارد، اجرای صحیح این سرشماری و همکاری بهره برداران بسیار مهم و ضروری است.
به گفته فتح الله پور فرمانداران مدیر اجرایی سرشماری کشاورزی در شهرستان ها هستند.
وی با بیان این که دهیاران روستاهای مازندران در جریان اهمیت این سرشماری هستند و اهداف جمع آوری اطلاعات را برای بهره برداران بازخوانی کرده اند، بیان کرد: آمار و داده های کشاورزی در پنج مرحله مورد بررسی قرار می گیرد و حتی بازشماری سرشماری به صورت تصادفی نیز انجام خواهد شد.
این مقام مسوول، به وجود چالش های مختلف کشاورزی مازندران اشاره کرد و بیان داشت: از آن جایی که مبنای برنامه ریزی آمار درست است، به طور یقین مهمترین مشکلات زیر ساختی کشاورزی استان از جمله، تجهیز و نوسازی اراضی کشاورزی، لایروبی آببندان ها، زهکشی اراضی و مهمتر از همه هدفمند کردن تسهیلات بخش کشاورزی مازندران عملیاتی می شود.
مازندران حدود ۴۶۰ هزار هکتار اراضی کشاورزی و باغی دارد که در آنها سالانه بیش از هفت میلیون تن محصول تولید می شود. ۷۲ نوع محصول کشاورزی در مازندران تولید می شود این استان در تولید ۱۵ نوع از محصولات کشاورزی و باغی هم رتبه اول تا سوم کشور را دارد.
برنجکاری یکی از مهم ترین فعالیت کشاورزی در مازندران و منبع مهم درآمد کشاورزان استان است و با تولید بیش از یک میلیون تن، ۴۲ درصد برنج مورد نیاز کشور از این استان تامین میشود.
طبق آمارهای رسمی، مجموع باغ های مرکبات مازندران ۱۱۲ هزار هکتار با تولید سالانه بیش از سه میلیون و ۵۰۰ هزار تن است، از مجموع باغات مرکبات مازندران ۸۰ هزار هکتار زیر کشت ارقام مختلف پرتقال، ۳۰ هزار هکتار ارقام مختلف نارنگی و بقیه زیر کشت محصولاتی از جمله نارنج و لیمو قرار دارند.
همچنین استان مازندران حدود ۲ میلیون و چهار هزار هکتار مساحت دارد که از این مقدار حدود یک میلیون و ۷۰۰ هزار هکتار عرصه های طبیعی شامل جنگل و مرتع است.
نظر شما