محرومیت‌زدایی از چهره روستاهای فارس

شیراز - ایرنا - بسیاری از روستاهای فارس پس از سال‌ها محرومیت‌زدایی هنوز هم نیازمند پایش و توسعه هستند اما مسئولان بنیاد مسکن معتقدند که پروژه‌ها و طرح‌های محرومیت‌زدایی در این مناطق با هدف ماندگاری روستاها و رفع دغدغه‌های روستاییان به صورت مستمر در حال انجام است.

به گزارش خبرنگار ایرنا، هر هفته آمار قابل توجهی از اجرای طرح‌ها و پروژه‌های محرومیت‌زدایی در روستاهای استان فارس ارائه می‌شود؛ پروژه‌هایی که با هدف توسعه این مناطق و کاهش مهاجرت روستاییان به شهر در حال اجراست.

اجرای ۲هزار و ۵۰۰ مترمربع آسفالت روستای رونیز سفلی

یکی از آخرین اقداماتی که با هدف محرومیت‌زدایی و توسعه روستایی در استان فارس انجام شده اجرای ۲هزار و ۵۰۰ مترمربع آسفالت روستای رونیز سفلی از محل قیر رایگان در شهرستان استهبان است.

مدیر بنیاد مسکن شهرستان استهبان در این باره گفت: در این قرارداد با همکاری دهیار و بنیاد مسکن معابر روستا آسفالت شد و اجرای طرح‌های توسعه در این روستا زمینه افزایش رضایتمندی روستاییان و ایجاد انگیزه ماندگاری در این مناطق را فراهم کرده است.

کرامت ابراهیمی درباره پروژه‌های مشارکتی که با دهیاری‌ها انجام شده گفت: این طرح‌ها در روستاهای محمدآباد با چهارهزار و ۶۰۰ مترمربع، مبارک آباد با ۲هزار و ۹۰۰ مترمربع، بنوان با هفت هزار و ۱۰۰ متر مربع، سهل‌آباد با هفت هزار و ۲۰۰ متر مربع، ماهفرخان با هفت هزار و ۵۰۰ متر مربع، دربندان با یک هزار و ۵۰۰ متر مربع، شمس آباد با ۲هزار و ۷۰۰ متر مربع انجام شده است.

مدیر بنیاد مسکن شهرستان استهبان همچنین از اجرای طرح‌های با محوریت بنیاد مسکن در این شهرستان خبر داد و گفت: این طرح‌ها در روستای دستجرد پارک با ۷۶۰میلیون تومان، ماهفرخان شامل زیرسازی، آسفالت و تک لبه با ۲ میلیارد و ۱۰۰ میلیون تومان، رونیز سفلی شامل کانال سنگی با ۵۳۶ میلیون تومان، شهرک شهید باهنر شامل جداره‌سازی با یک میلیارد تومان، سهل آباد شامل اجرای سنگ فرش با یک میلیارد و ۲۵۰ میلیون تومان، شمس آباد شامل زیرسازی و آسفالت با یک میلیارد تومان، دهویه رونیز شامل زیرسازی، تک لبه و کانیو با ۴۸۷ میلیون تومان، گرده شامل تک لبه و زیرسازی با ۸۲۸ میلیون تومان انجام شده است.

محرومیت‌زدایی از چهره روستاهای فارس

آسفالت معابر روستای سنگ چارک بخش مرکزی شهرستان داراب

آسفالت معابر روستای سنگ چارک بخش مرکزی شهرستان داراب از دیگر اقدامات اخیر در حوزه محرومیت‌زدایی به شمار می‌رود.

مدیر بنیاد مسکن شهرستان داراب از اجرای طرح آسفالت به میزان ۱۴هزار مترمربع و اعتبار ۴۲میلیاردریال از محل قیر مشارکتی در روستای سنگ چارک این شهرستان خبر داد و گفت: هر چند در سال‌های گذشته حجم فعالیت‌های توسعه در مناطق روستایی بالا بوده اما حجم محرومیت‌ها نیز در این مناطق بالاست و می‌طلبد تا در سال پشتیبانی تولید توسعه روستایی در این شهرستان شتاب بیشتری گیرد.

محمد رضا حسن‌زاده بر تحولات ناشی از توسعه روستایی در مناطق روستایی این شهرستان تأکید کرد و از پرداخت ۵۳۴ فقره تسهیلات طرح ویژه بهسازی و نوسازی مسکن روستایی با همکاری بانک‌های عامل با اعتبار۱۰۶ میلیارد و ۸۰۰ میلیون تومان خبر داد و افزود: بنیاد مسکن با معرفی متقاضیان به بانک زمینه پرداخت ۶۴۰ فقره تسهیلات ۳۵۰ میلیونی طرح ویژه بهسازی و نوسازی مسکن روستایی با اعتبار ۲۲۴ میلیارد تومان را فراهم کرده؛ همچنین با معرفی متقاضیان به بانک برای دریافت تسهیلات متمم تسهیلات، ۳۲۷ فقره تسهیلات با اعتبار ۴۹ میلیارد تومان به این افراد پرداخت شده است.

روستاهای بیر و زرجان شهرستان خفر کانون توسعه

در روزهای اخیر همچنین پروژه آسفالت در روستاهای بیر و زرجان اجرا شده و این پروژه‌ها مورد بازدید مسئولان بنیاد مسکن قرار گرفته است.

مدیر بنیاد مسکن شهرستان خفر به همراه بخشدار بخش مرکزی از اجرای پروژه آسفالت در روستاهای بیر و زرجان بازدید کرد و مشکلات موجود در مسیر این پروژه‌ها را مورد بررسی قرار داد.

مدیر بنیاد مسکن شهرستان خفر درباره آخرین وضعیت این پروژه‌ها گفت: با بهره‌گیری از ظرفیت‌های قانونی طرح های بهسازی معابر و توسعه روستایی در حال انجام است.

خسرو جوکار با ارائه گزارشی از دیگر اقدامات انجام شده در شهرستان خفر افزود: پرداخت ۴۱۰ فقره تسهیلات مقاوم‌سازی واحد مسکونی با اعتبار ۸۲۰ میلیارد ریال از دیگر اقدامات انجام شده در این شهرستان است.

او از پرداخت ۱۴۵ فقره تسهیلات وام تعمیری حوادث روستایی و شهری با اعتبار ۴۳میلیارد ریال و پرداخت ۱۴۵ فقره کمک بلاعوض تعمیری حوادث روستایی و شهری با اعتبار ۴۲ میلیارد و ۵۰۰ میلیون ریال خبر داد و گفت: پرداخت ۷۴ فقره تسهیلات حوادث روستایی و شهری بااعتبار ۱۴۸ میلیارد و ۵۰۰ میلیون ریال و پرداخت ۷۴ فقره کمک بلاعوض احداثی روستایی و شهری با اعتبار ۴۳ میلیارد و ۳۰ میلیون ریال از دیگر اقدامات انجام شده در حوزه توسعه روستایی محسوب می‌شود.

روستای حسین آباد برکه پوزه لارستان در مسیر توسعه

اخیراً همچنین روستای حسین آباد برکه پوزه لارستان نیز در مسیر توسعه قرار گرفته به گونه‌ای که مدیر بنیاد مسکن شهرستان لارستان از اجرای ۳۷۰ متر مربع طرح عمرانی در خیابان‌های این روستا و لبه‌گذاری و اجرای آن خبر داده است‌؛ روستایی که با ۱۸۶ نفر جمعیت در فاصله ۵۵ کیلومتری از مرکز شهرستان قراردارد.

محمدهادی میزان در این باره افزود: این طرح با اعتبار سه هزار میلیون ریال از محل اعتبارات توازن و اعتبارات در اختیار نماینده و اعتبارات نفت و گاز تأمین شده است.

مدیر بنیاد مسکن انقلاب اسلامی لارستان که معتقد است ۵۳ خانوار از مزایای این طرح بهره‌مند شده‌اند، ادامه داد: بنیاد مسکن با استقبال از اجرای طرح‌های زیرساختی و جلب مشارکت دهیاران و خیرین گام‌های مؤثری برای رفع محرومیت در این مناطق برداشته است.

محرومیت‌زدایی از چهره روستاهای فارس

گام‌های توسعه در روستای سجادیه گیاهزار شهرستان شیراز

در هفته اخیر مسائل و مشکلات روستای سجادیه گیاهزار از توابع بخش ارژن شهرستان شیراز نیز با حضور دهیار، رییس شورای اسلامی این روستا و مدیر بنیاد مسکن شیراز مورد بررسی قرار گرفت.

اجرای نهضت ملی، بهسازی و اجرای طرح هادی، واگذاری زمین و پرداخت تسهیلات مقاوم‌سازی در این روستا از مهمترین موضوعاتی بودند که در این جلسه مطرح و بررسی شد.

مدیر بنیاد مسکن شیراز که معتقد است روستای گیاهزار یکی از مناطق روستایی شهرستان شیراز است که افق‌های درخشانی در توسعه و محرومیت زدایی دارد در خصوص اقدامات انجام شده در این منطقه گفت: انتخاب این روستا به عنوان مجری طرح‌های نهضت ملی مسکن روستایی موجب شده تا زمینه‌های بیشتری برای رشد و محرومیت‌زدایی در انتظار آن باشد.

محسن ابراهیمی اجرای طرح بهسازی معابر ۲۰ روستا با اعتبار ۲۷۵ هزار میلیون ریال، بازنگری طرح هادی ۱۲روستای شهرستان شیراز با اعتبار ۲۶هزار و ۴۰۰ میلیون ریال را به عنوان دیگر اقدامات انجام شده در حوزه توسعه روستایی اعلام کرد.

بدون شک هر چه دغدغه روستاییان برای دسترسی به خدمات کمتر شود به توسعه اقتصاد روستا کمک بیشتری می‌شود اما بررسی این موضوع که اجرای این پروژه‌ها تا چه اندازه توانسته به حل دغدغه روستاییان منجر شود هم از اهمیت زیادی برخوردار است؛ اینکه این اقدامات تا چه حد مثمرثمر بوده، تا چه اندازه بر اساس اولویت‌بندی در مناطق محروم صورت گرفته و توانسته به معضلات روستاییان پایان دهد نیازمند نگاهی علمی و رویکردی پژوهشی است؛ در حقیقت این اقدامات باید به رونق گرفتن زندگی روستاییان و ارتقای اقتصاد روستاها بینجامد و میزان رضایتمندی روستانشینان از زندگی در مناطق روستایی را افزایش دهد.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha