گام‌های فارس در مسیر محرومیت‌زدایی

شیراز-ایرنا- محرومیت‌زدایی و رفع دغدغه‌های روستاییان از محوری‌ترین رویکردها در استان فارس به شمار می‌رود؛ رویکردی که با پیگیری و بازدیدهای میدانی از طرح‌های در حال اجرا به صورت هفتگی دنبال می‌شود.

به گزارش خبرنگار ایرنا، پیشبرد اقدامات در حوزه محرومیت‌زدایی از مناطق مختلف فارس با هدف ایجاد انگیزه برای سکونت در این مناطق و توسعه استان یکی از مهمترین رویکردهای متولیان در این عرصه به شمار می‌رود.

طبق اعلام بنیاد مسکن فارس در «سال جهش تولید با مشارکت مردم» برنامه‌هایی به منظور توسعه روستایی و محرومیت‌زدایی در مناطق مختلف استان تعریف شده که تلاش برای اجرایی کردن این برنامه‌ها در اولویت قرار دارد.

آخرین اقدامات فارس در مسیر محرومیت‌زدایی چیست؟

معاون عمران روستایی بنیاد مسکن فارس که معتقد است برای توسعه این استان همه ظرفیت‌های عمران و توسعه روستایی به کار گرفته می‌شود اخیراً از پروژه‌های بهسازی روستاهای ابوالوردی، دهنو، کردشول و مبارک آباد شهرستان پاسارگاد نیز بازدید کرده و در این بازدید اعلام کرده که این توسعه و توجه باید در همه ابعاد آن باشد و این امر نیاز به اهتمام جدی برای شناسایی دقیق مشکلات و دغدغه‌های اصلی مردم در این مناطق دارد.

مسعود صف‌شکن درباره آخرین وضعیت پروژه‌های محرومیت‌زدایی در استان فارس گفته که بنیاد مسکن با تهیه طرح‌های هادی برای همه روستاهای استان و بازنگری ۶۷۵ طرح در سه سال گذشته گام‌هایی اساسی برای توسعه روستاهای این استان برداشت؛ بدین ترتیب از یک هزار و ۶۹۷ روستای بالای ۲۰ خانوار که افق طرح هادی آنها به اتمام رسیده تا کنون ۹۶۴ روستا معادل ۵۶.۸ درصد بازنگری شده و یا در حال بازنگری است.

بنیاد مسکن با تهیه طرح‌های هادی برای همه روستاهای فارس و بازنگری ۶۷۵ طرح در سه سال گذشته گام‌هایی اساسی برای توسعه برداشت؛ بدین ترتیب از یک هزار و ۶۹۷ روستای بالای ۲۰ خانوار که افق طرح هادی آنها به اتمام رسیده تا کنون ۹۶۴ روستا معادل ۵۶.۸ درصد بازنگری شده و یا در حال بازنگری است.به گفته او اجرای طرح‌های هادی نیز در سه سال گذشته شتابی دوچندان گرفت و این طرح‌ها در یک هزار و ۱۸۷ روستای استان اجرا شد که اعتبارات هزینه شده در این بخش ۱۲ هزار و ۵۱۱ میلیارد ریال است.

آن طور که معاون عمران روستایی بنیاد مسکن فارس می‌گوید طی این سال‌ها ۱۷ هزار و ۶۱۳ سند روستایی و ۱۳ هزار و ۴۶۸ جلد سند شهری در استان فارس با مشارکت بنیاد مسکن و ثبت اسناد صادر شده است.

اقدامات تازه برای پیشبرد طرح ۷۰۰ واحدی نهضت ملی شهرک نشاط سلطان آباد شیراز

با هدف تداوم رویکرد بنیاد مسکن در عرصه محرومیت‌زدایی در شهرستان‌های مختلف فارس اخیراً اقدامات تازه برای پیشبرد طرح ۷۰۰ واحدی نهضت ملی شهرک نشاط سلطان آباد شیراز انجام شده که آغاز بتن‌ریزی همزمان دیوار و سقف در بلوک‌های زون یک و ۲ و سه سایت ۷۰۰ واحدی نهضت ملی شهرک نشاط سلطان آباد با استفاده از تأمین بتن توسط سه دستگاه بچینگ و ۳ پمپ دکل از مهمترین اقدامات در این منطقه به شمار می‌رود.

مدیر بنیاد مسکن شهرستان شیراز در این باره گفت: انجام این اقدامات نوید بخش تأمین مسکن مناسب برای مسکن در این شهرستان است.

محسن ابراهیمی در خصوص عملکرد این شهرستان در بحث نهضت ملی مسکن گفت: در شیراز یک پروژه ۸۴۸ واحدی داریم که کار توسط بنیاد مسکن آغاز شده و در مرحله اسکلت قرار دارد، همچنین یک پروژه ۴۹۶ واحدی نیز تعریف شده که خوشبختانه در حال تحویل به متقاضیان است.

به گفته او اجرای پروژه ۳۳۶ واحدی زیتون نیز به بنیاد مسکن شهرستان شیراز واگذار شده که زمین آن تحویل داده شده و کار آماده‌سازی در حال انجام است.

ابراهیمی اضافه کرد: ۱۴۴ روستا در شهرستان شیراز داریم که می‌توانند از تسهیلات ۳۵۰ میلیون تومانی که نهضت روستایی هم محسوب می‌شود، استفاده کنند.

بررسی ظرفیت‌های توسعه و محرومیت‌زدایی زرین دشت

زرین‌دشت نیز از مهمترین شهرستان‌های فارس است که در سال‌های اخیر مناطق مختلف آن مورد توجه متولیان امر محرومیت‌زدایی قرار گرفته؛ هفته گذشته نیز بازدیدی از پروژه بهسازی روستای دروا بهمراه شورا و دهیاری این روستا با هدف بررسی ظرفیت‌های توسعه و محرومیت‌زدایی در این روستا انجام شد.

مدیر بنیاد مسکن شهرستان زرین دشت در خصوص آخرین وضعیت این شهرستان گفت: پرداخت تسهیلات مسکن روستایی به تعداد ۴۵۰ فقره به مبلغ ۹۰۰ میلیارد ریال و متعم تسهیلات ۳۵۰ میلیونی به تعداد ۳۰۰ فقره به مبلغ هزار و ۱۵ میلیارد ریال از جمله اقدامات مهمی است که در این شهرستان انجام شده است.

مهرداد کاوه ادامه داد: پرداخت تسهیلات احداث حوادث روستایی و شهری به تعداد ۳۸ فقره و به مبلغ ۷۸ میلیارد ریال، پرداخت ۱۴۰ فقره تسهیلات تعمیرات حوادث شهری و روستایی به مبلغ ۴۲ میلیارد ریال و پرداخت کمک بلاعوض احداث حوادث روستایی و شهری به مبلغ ۲۲ میلیارد ریال از دیگر اقدامات صورت گرفته در این شهرستان است.

کاوه همچنین از پرداخت کمک بلاعوض تعمیرات حوادث شهری و روستایی بالغ بر ۴۰ میلیارد ریال و پرداخت تسهیلات تفاهم‌نامه ۲۰ هزار واحدی به ۱۸ نفر به مبلغ ۱۸ میلیارد ریال خبر داد و گفت: بنیاد مسکن با پرداخت وام بلاعوض تسهیلات تفاهم نامه ۲۰ هزار واحدی با همکاری مشترک بنیاد مستضعفان به ۱۸ نفر به مبلغ ۹ میلیارد ریال در این زمینه پیشتاز است.

گام‌های فارس در مسیر محرومیت‌زدایی

محرومیت‌زدایی در روستای سهل آباد استهبان

در سال‌های اخیر همچنین تلاش مضاعفی برای توسعه و محرومیت‌زدایی روستاهای فارس شکل گرفت و شهرستان استهبان از جمله مناطقی است که این تلاش‌ها در آن دوچندان و پررنگ است؛ روستای سهل آباد و رونیز از روستاهایی هستند که در مسیر بهسازی قرار دارند.

مدیر بنیاد مسکن شهرستان استهبان اخیراً از بهسازی معابر روستای سهل‌آباد در این شهرستان خبر داده و گفته که خدمات بهسازی در روستاهای شهرستان استهبان همچنان ادامه دارد.

کرامت ابراهیمی با ارائه گزارشی از پیشرفت طرح‌های توسعه روستایی در شهرستان استهبان گفت: اجرای طرح‌های با محوریت بنیاد مسکن در این شهرستان پیشرفتهای مناسبی دارد؛ این طرح‌ها در روستای دستجرد پارک با ۷۶۰ میلیون تومان، ماهفرخان شامل زیرسازی، آسفالت و تک لبه با ۲ میلیارد و ۱۰۰ میلیون تومان، رونیز سفلی شامل کانال سنگی با ۵۳۶ میلیون تومان اجرا شده است.

مدیر بنیاد مسکن شهرستان استهبان افزود: طرح‌های عمران روستایی همچنین در شهرک شهید باهنر شامل جداره‌سازی با یک میلیارد تومان، سهل آباد شامل اجرای سنگ فرش با یک میلیارد و ۲۵۰ میلیون تومان، شمس‌آباد شامل زیرسازی و آسفالت با یک میلیارد تومان انجام شده است.

او که معتقد است کار در عرصه توسعه روستایی خستگی نمی‌شناسد اضافه کرد: طرح‌های توسعه روستایی در روستای دهویه رونیز شامل زیرسازی، تک لبه و کانیو با ۴۸۷میلیون تومان، گرده شامل تک لبه و زیرسازی با ۸۲۸ میلیون تومان نیز انجام شده است.

ساماندهی معابر روستای رونیز سفلی استهبان

طی روزهای اخیر نشست مسوولان بنیاد مسکن استهبان با اعضای شورای اسلامی و دهیاری روستای رونیز سفلی نیز جهت ساماندهی بهسازی بولوار ضلع شرقی این روستا برگزار شده است.

مدیر بنیاد مسکن شهرستان استهبان که بر این باور است روستای رونیز سفلی در سال‌های گذشته از خدمات بنیاد مسکن بهره‌مند بوده، درباره طرح‌های توسعه این روستا هم گفت: با توجه به تخصیص اعتبار نزدیک به یک میلیارد تومان مقرر شد که اجرای کانال سنگی جهت دفع آب‌های سطحی و مقدار ۲هزار و ۵۰۰ متر مربع آسفالت توسط بنیاد مسکن انجام شود و بر همین اساس پیمانکار پروژه انتخاب شده و تحویل محور صورت گرفته است.

مدیر بنیاد مسکن شهرستان استهبان اضافه کرد: همچنین از محل اعتبارات بند الف مقرر است عملیات اجرای شبکه آب به طول ۱.۵ کیلومتر در شهرک واگذاری انجام شود

او همچنین با ارائه گزارشی از پروژه‌های مشارکتی که با دهیاری‌ها انجام شده گفت: این طرح‌ها در روستاهای محمدآباد با چهار هزار و ۶۰۰ متر مربع، مبارک آباد با ۲هزار و ۹۰۰ متر مربع، بنوان با هفت هزار و ۱۰۰ مترمربع، سهل آباد با هفت هزار و ۲۰۰ مترمربع، ماهفرخان با هفت هزار و ۵۰۰ متر مربع، دربندان با هزار و ۵۰۰ متر مربع، شمس آباد با ۲هزار و ۷۰۰ متر مربع انجام شده است.

روستای علی آباد مرکزی لارستان در مسیر پیشرفت

روستای علی آباد مرکزی لارستان نیز از دیگر مناطقی است که به صورت ویژه در دستورکار متولیان امر محرومیت‌زدایی قرار دارد؛ این در حالیست که روستای علی آباد از دهستان حومه بخش مرکزی لارستان با یک هزار و ۲۹۱ نفر جمعیت در فاصله ۴۱ کیلومتری از مرکز شهرستان قرار گرفته است.

مدیر بنیاد مسکن انقلاب اسلامی لارستان از اجرای ۶۵۰ متر طول لبه‌گذاری روستای علی‌آباد از بخش مرکزی لارستان با اعتباری حدود سه میلیارد و ششصد میلیون ریال از محل اعتبارات استانی و نفت گاز خبر داد و گفت: در ادامه طرح بهسازی این روستا ؛ مسیرهای جدید نیز ارزیابی و جهت اجرای عملیات تحویل پیمانکار شده است.

اگرچه نگاه بنیاد مسکن انقلاب اسلامی فارس به روستاها بر اساس رویکرد محرومیت‌زدایی تعریف شده اما هنوز هم روستاها و مناطق بسیاری در جای جای استان هستند که نیاز مبرمی به پیشرفت در عرصه‌های مختلف و فعال‌سازی امکانات بیشتر دارند و تحقق این مهم، تداوم و استمرار اقداماتی جهادگونه در حوزه محرومیت‌زدایی و توسعه روستایی را می‌طلبد.

محمد هادی میزان در رابطه با اجرای آسفالت معابر روستایی از محل اعتبارات قیر مشارکتی با مشارکت بنیاد مسکن و دهیاران به متراژ ۳۷۳ هزارمتر مربع در این شهرستان با اعتباری حدود ۸۳۰ میلیارد ریال نیز سخن گفت و یادآور شد: بنیاد مسکن انقلاب اسلامی لارستان با هزینه کرد بیش از ۳۰۵ میلیارد تومان، تسهیلات طرح ویژه بهسازی و مسکن شهری، حوادث بهسازی روستاها، مسکن محرومین و وام‌های تعمیری معیشتی و بلاعوض به تعداد ۳ هزار و ۱۶۸ فقره گام‌های مهمی در این عرصه برداشته است.

توسعه نهضت ملی مسکن بوانات در دستورکار

توسعه نهضت ملی مسکن بوانات نیز با هدف محرومیت‌زدایی در دستورکار قرار دارد و برای تحقق این مهم در روزهای اخیر سرپرست فرمانداری بوانات به همراه مسئولین ادارات از پروژه نهضت ملی مسکن این شهرستان در فازهای ۳و ۴ بازدید و مشکلات این طرح را بررسی کردند.

محمود دهقانی مدیر بنیاد مسکن شهرستان بوانات در این باره گفت: این بنیاد انجام پروژه نهضت ملی مسکن در شهر بوانات را کلید زد و تاکنون ۶ واحد تا مرحله اجرای سقف طبقه اول و کارهای داخلی آنها اجرایی شده است‌.

او اضافه کرد: بررسی احراز هویت و احراز سکونت متقاضیان طرح نهضت ملی مسکن در این شهرستان نیز دنبال شده؛ کل متقاضیان طرح یک هزار و ۶۴۳ نفر است که از این تعداد یک هزار و ۱۲۰ نفر بررسی و تائید نهایی شده و مابقی پس از پایش اداره راه و شهرسازی در دستور کار قرار خواهد گرفت.

آن طور که دهقانی می‌گوید تعداد ۲۵۶ واحد در فاز ۲ به صورت ۲طبقه و تعداد ۳۵۲ واحد در فاز ۳ و ۴ تخصیص داده شده و در فاز ۲ در ۱۵۰ واحد عملیات ساخت و ساز آغاز شده و از فونداسیون تا اجرای سقف طبقه دوم نیز در حال اجراست.

اگرچه نگاه بنیاد مسکن انقلاب اسلامی فارس به روستاها بر اساس رویکرد محرومیت‌زدایی تعریف شده اما هنوز هم روستاها و مناطق بسیاری در جای جای استان هستند که نیاز مبرمی به پیشرفت در عرصه‌های مختلف و فعال‌سازی امکانات بیشتر دارند و تحقق این مهم، تداوم و استمرار اقداماتی جهادگونه در حوزه محرومیت‌زدایی و توسعه روستایی را می‌طلبد.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha