برداشت خرما در سیستان و بلوچستان از مرز ۲۴۰ هزار تن فراتر رفت

زاهدان - ایرنا - معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی سیستان و بلوچستان گفت: تاکنون حدود ۲۴۰ هزار تن انواع خرما در این استان برداشت و روانه بازار مصرف شده است.

اردشیر شهرکی روز دوشنبه در گفت‌وگو با خبرنگار ایرنا اظهار کرد: از ۷۰ هزار هکتار نخلستان در سیستان و بلوچستان ۵۶ هزار هکتار بارور بوده و خرمای مضافتی با ۳۱ هزار هکتار و خرمای ربی با سطح زیرکشت ۲۵ هزار هکتار بیشترین نخلستان‌های این استان را به خود اختصاص داده‌ است.
وی تصریح کرد: سالانه بیش از ۳۰۰ هزار تن انواع خرما در استان سیستان و بلوچستان برداشت و روانه بازار مصرف می شود.
معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی سیستان و بلوچستان با بیان اینکه خرمای تولید شده این استان علاوه‌بر استان‌های دیگر به کشورهای حوزه خلیج فارس، اروپا و روسیه صادر می‌شود، ادامه داد: ۶۱ درصد سطح محصولات باغی این دیار به کشت نخیلات اختصاص دارد.
وی با بیان اینکه برداشت خرما از تیر در سیستان و بلوچستان با ارقام زودرس شامل کتومی، نگال و آشوبه شروع و با ارقام دیررس مایکلی و هلیله در آبان به پایان می‌رسد.خاطر نشان کرد: کشت خرما در این استان زمینه اشتغال بیش از ۵۰ هزار نفر را فراهم کرده است.

شهرکی بیان کرد: امسال با توجه به بارندگی‌های مونسون و توفان در مناطق جنوبی موجب ترشیدگی و ریزش خرمای نخلستان‌های سیستان‌ و بلوچستان شده و قطعا میزان برداشت خرما کاهش قابل ملاحظه‌ای خواهد داشت.

به گزارش ایرنا سیمای کشاورزی استان بسیار توانمند و دارای ظرفیت‌های زیادی است بطوریکه باغبانی، زراعت و شیلات مهمترین ظرفیت‌ها برای توسعه صادرات بخش کشاورزی این استان بشمار می‌رود.

این استان به دلیل دسترسی به بازارهای افغانستان و پاکستان و حوزه خلیج فارس فرصت بی‌نظیری را برای صادرات محصولات کشاورزی و در نتیجه ارزآوری و فرصت‌های شغلی جدید برای استان و کشور داراست.
همچنین سیستان و بلوچستان در زمینه تولید محصولات باغی بویژه گرمسیری و استوایی بی‌نظیر است بطوریکه تنها نقطه در کشور است که می‌تواند با تولید محصولاتی نظیر موز و تامین نیاز داخلی به حذف خروج ارز و واردات محصولات کشاورزی که به کشور تحمیل می‌شود کمک کند.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha