به گزارش روز دوشنبه ایرنا، پروفسور پیتر کوزنیک مدیر موسسه تحقیقاتی هسته ای دانشگاه آمریکا در واشنگتن در مصاحبه با خبرگزاری تاس تاکید کرد که اجلاس بریکس و انعکاس اخبار آن در جهان باعث شد تا جلسات مربوط به صندوق بین المللی پول و بانک جهانی که هفته گذشته در واشنگتن برگزار شد، «کاملا تحت الشعاع» قرار گیرند.
وی در همین ارتباط افزود: از آن جایی که در نشست بریکس نمایندگان عالی رتبه ۳۵ کشور از جمله سران ۲۲ کشور حضور داشتند، آمریکا، ناتو و اتحادیه اروپا به وضوح دریافتند که روزهای هژمونی و تحمیل اراده آن ها بر جهان رو به پایان است.
پروفسور کوزنیک خاطرنشان کرد که در ۹ کشور از اعضای بریکس بیش از نیمی از جمعیت جهان زندگی می کنند و ۳۷ درصد از تولید ناخالص داخلی جهانی متعلق به این کشورهاست، در حالی که این رقم برای گروه هفت حدود ۳۰ درصد است و پیشبینی می شود تا پایان این دهه به ۲۸ درصد برسد.
این کارشناس آمریکایی تصریح کرد که اجلاس بریکس در هر زمانی یک رویداد تاریخی و مهم به شمار می رود، اما در حال حاضر و هم زمان با تهدیدهای بی سابقه جهانی، معنای بیشتری پیدا کرده است.
وی خاطرنشان کرد که اگرچه تاکنون دستاوردهای عملی این انجمن محدود بوده، اما ویژگی های ژئوپلیتیکی و نمادین آن بسیار زیاد و با اهمیت بوده است.
به گزارش ایرنا، بریکس یک سازمان بین دولتی است که نام آن از اختصار پنج کشور اصلی عضو آن (برزیل-روسیه-هند-چین و آفریقای جنوبی) گرفته شده است. این سازمان در سال ۲۰۰۶ ایجاد شد. روسیه در اول ژانویه ۲۰۲۴ ریاست این انجمن را بر عهده گرفت.
علاوه بر اعضای اصلی و بنیانگذار، اکنون مصر، اتیوپی، ایران، امارات متحده عربی و عربستان سعودی نیز به عضویت آن درآمده اند.
شانزدهمین اجلاس بریکس با حضور سران کشورها از ۲۲ تا ۲۴ اکتبر (اول تا سوم آبان ماه) در کازان روسیه برگزار شد.
نمایندگان بیش از ۳۰ کشور از جمله دکتر مسعود پزشکیان رئیس جمهوری ایران و روسای جمهور برخی دیگر از کشورها همچون چین و آفریقای جنوبی و نخست وزیر هند در این اجلاس حضور داشتند ...
این اولین بار بود که اعضای اصلی و سران کشورهای جدید عضو بریکس در این اجلاس به طور هم زمان حضور داشتند.
نظر شما