به گزارش گروه علمی ایرنا از وبگاه سایتِکدِیلی، تقریباً از هر ده نفر، یک نفر در دوران کودکی کاهش رشد ریه را تجربه میکند؛ این امر از رسیدن به ظرفیت کامل ریه در بزرگسالی جلوگیری میکند. عملکرد محدود ریه، خطر ابتلا به بیماریهای جدی از جمله بیماریهای قلبیعروقی، ریوی و دیابت را افزایش میدهد. وزن و قد غیر طبیعی در دوران کودکی نقشی مهم در اختلال در رشد ریه ایفا میکند.
شاخص توده بدنی معیاری مهم برای اندازهگیری تناسب قد و وزن افراد است که به کمک آن میتوان مقدار اضافه وزن یا کمبود وزن را مشخص کرد. در شاخص توده بدنی به وزن توجه میشود؛ ولی جزئیاتی مانند ترکیب ماهیچهها و چربی نادیده گرفته میشود.
یافتههای پژوهشگران مؤسسه کارولینسکا در سوئد نشان میدهد وقتی شاخص توده بدنی از محدوده طبیعی خارج باشد، چه خیلی بالا باشد و چه خیلی پایین، با اختلال در عملکرد ریه مرتبط است.
گَنگ وانگ (Gang Wang)، یکی از پژوهشگران این موسسه علمی اظهار کرد: در این پژوهش که در نوع خود وسیعترین بوده است، کل دوره رشد عملکرد ریه ۴ هزار کودک (از بدو تولد تا ۲۴ سالگی آنان) را زیر نظر گرفتیم.
پژوهشگران دریافتند گروهی از کودکانی که دارای شاخص توده بدنی بالا بودند اما قبل از بلوغ، شاخص توده بدنی آنها به محدوده طبیعی رسید، عملکرد ریهشان در بزرگسالی مختل نشد؛ این موضوع اهمیت مدیریت شاخص توده بدنی در سنین پایین را نشان میدهد.
نظر شما