هاشم جنگی روز سه شنبه در گفت وگو با خبرنگار ایرنا افزود: سند امن سازی زیرساختها در حوزه داده و فناوری اطلاعات و ارتباطات در استان به ۲۶ دستگاه در حوزه انرژی و حمل و نقل و همچنین صدا و سیما ابلاغ شده و مشکلات و نواقص در خصوص امن سازی دیتا و داده در این دستگاه ها احصا و مشکلات برطرف شده است.
وی ادامه داد: مطابق مطالعات صورت گرفته بیش از ۸۵ درصد نفوذها و تهدیدها و اتفاقات در حوزه پدافند سایبری به واسطه سهل انگاری، کم توجهی، عدم آموزش مناسب به نیروها، فقدان نیروی متخصص و جدا نشدن فضای آی. تی (شبکه داده ها و اطلاعات) از سایر بخش های شبکه رایانه ای دستگاه ها و ادارات بوده است.
مدیرکل پدافند غیرعامل خراسان رضوی گفت: حدود ۲۰ درصد تهدیدها نیز الزاما با خرید دستگاه ها و قطعات و تامین زیرساختهای جدید است که وابسته به تامین بودجه است.
جنگی افزود: تامین و خرید زیرساختهای جدید بومی در حوزه داده یکی از راهکارهای جلوگیری از طریق نفوذ خارجی به واسطه زیرساختهای تولیدی دیگر کشورهاست.
وی اضافه کرد:استفاده از محصولات بومی و دانش بنیان داخلی علاوه بر این که اعتماد و انگیزه مناسب برای شرکت های دانش بنیان و جوانان خلاق و شاغل در این بخش ها ایجاد می کند از ورود قطعات آلوده یا دارای بدافزار و بروز نفوذ سایبری از طریق محصولات خارجی و وارداتی جلوگیری می کند.
جنگی همچنین به استقرار نظام جامع برنامه ریزی و عملکرد دستگاه ها در حوزه پدافند غیرعامل اشاره و اضافه کرد: قبلا به دنبال دستگاه ها برای اجرای طرح های پدافند غیرعامل بودیم اما به واسطه هدف گذاری و عملیاتی کردن این نظام جامع شیوه های ارزیابی و ارزش گذاری دستگاه ها تغییر کرده است.
وی ادامه داد: اکنون دستگاه ها و به ویژه فرمانداری ها، براساس چارچوب های تعریف شده از سوی وزارت کشور ارزیابی می شوند لذا به دنبال ارائه گزارش در خصوص برگزاری همایش ها و اجرای طرح ها و رزمایش های پدافند غیرعامل هستند تا فعالیتشان در این نظام جامع ارزیابی دیده شود.
خراسان رضوی با جمعیتی افزون بر هفت میلیون نفر جمعیت، در قالب ۳۴ شهرستان و از طریق ۵۴ اداره کل و ادارات کل ستادی اداره می شود.
نظر شما