به گزارش ایرنا، سید محمدهادی سبحانیان عصر چهارشنبه در نشست با فعالان اقتصادی گیلان اظهار کرد: رفع شبهات، ابهامات و چالشها فعالان اقتصادی را امیدوارتر و از تنش های موجود می کاهد.
وی تاکید کرد: سیستمی شدن نظام مالیاتی بازی برد _ برد بوده و به نفع فعال اقتصادی و سازمان امور مالیاتی کشور است.
وی خطاب به فعالان اقتصادی گیلان عنوان کرد: ما مجری قانون بوده و مطالبات به حق شما را تا زمانی که معذوریت های قانونی اجازه دهد، دنبال میکنیم.
سبحانیان افزود: نظام مالیاتی بر این باور است که باید امور مالیاتی تسهیل شود و این سازمان نباید صرفا در جایگاه مالیات ستان عمل کرده و فعالان اقتصادی را با چالش روبرو کند بلکه باید به طور واقعی شرکای راهبردی فعالان اقتصادی بوده تا مالیات ستانی اختلالی در کارشان ایجاد نکند.
وی تصریح کرد: نباید شیوه مالیات ستانی سنتی باشد به این معنا که فعالان اقتصادی برای حل و فصل مشکلات ناگزیر به مراجعه به ادارات مالیاتی باشند و وقت آنان درگیرودار رفت و آمد به این مجموعه ها هدر شود باید بتوانند فعالیت مالیاتی را بصورت خوداظهاری حل و فصل کنند.
رئیس کل سازمان امور مالیاتی کشور با بیان اینکه کشور به سمت کاهش نرخ مالیات حرکت کرده است، اضافه کرد: در قانون بودجه ۱۴۰۳ پیشنهادات خوبی برای تسریع در فعالیتهای فعالان اقتصادی ارائه شده است.
وی درخصوص مشکلات فعالان اقتصادی گیلان در خصوص ناترازی برق گفت: نظام مالیاتی شاید ابزار کمک کننده نداشته باشد اما می توانیم صدای شما باشیم.
وی اظهار کرد: یکی از مباحثی که به طور جدی با همراهی سازمان برنامه و بودجه دنبال می شود و امید است این صدا در مجلس نیز شنیده شود جلوگیری از افزایش مالیات است باتوجه به شرایط موجود نباید سهم درآمد مالیاتی در بودجه افزایش یابد.
وی ادامه داد : اگر این سازمان طی سه سال گذشته افزایش قابل توجهی در درآمدهای مالیاتی داشته به دلیل جبران عقب ماندگی های گذشته بوده است از اینرو تلاش کردیم حسب درآمدها باتوجه به شرایط سخت حاکم بر تولید و تورمی که بنگاههای اقتصادی با آن روبرو هستند، این شیب را کاهش دهیم.
سبحانیان تاکید کرد: باتوجه به چالش های فعلان اقتصادی در ناترازی حامل های انرژی برق و گاز نباید در این فضا فشار مالیاتی بر این بخش مضاعف شود.
وی افزود: طی۲ سال گذشته باکاهش نرخ مالیات سعی کردیم به فعالان اقتصادی کمک کنیم و لایحه ای با عنوان مالیات بر مجموع درآمد نیز آماده شده که پروسه تصویب آن حدود ۲ سال به طول می انجامد.
وی گفت: در این لایحه چشم اندازی که برای مالیات ستانی از اشخاص حقوقی پیش بینی شده است ۱۵ درصد است.
وی عنوان کرد: امروز دنیا به سمت کاهش مالیات ستانی از بنگاههای شفاف حرکت کرده و مالیات بر مجموع درآمد افراد حقیقی را دنبال می کند تا سرپرست خانوار نسبت به مجموع درآمدها مالیات بپردازد.
رئیس کل سازمان امور مالیاتی کشور اظهار کرد: حاکمیت باید هزینه های درمان، اجاره بها منزل مسکونی و هزینه های آموزشی را به عنوان هزینه های قابل کسر از درآمد قبول کند و مابه تفاوت از درآمد سرپرست خانوار کسر شود.
وی اضافه کرد: کشور به سمت کاهش مالیات بر درآمد شرکتها حرکت کرده است، قانونگذار این امکان را برای سازمان مالیاتی فراهم کرده تا اگر فروشنده ای کالایی را به صورت نسیه فروخت مالیات را به صورت نقدی نستاند.
وی گفت: در این راستا برای این افراد فروش نسیه در سامانه مودیان تعیین می شود و مالیات بر ارزش افزوده صرفا به اندازه مبلغ قسطی که دریافت شده اخذ می شود.
سبحانیان اظهار کرد: سازمان مالیاتی بدنبال کمک به واحدهای تولیدی است و رئیس جمهور نیز جلسات خوبی با برخی از کارآفرینان بزرگ کشور برگزار کرده است تا مسائل مهم اقتصادی کشور با همفکری حل شود.
وی گفت: مساله ناترازی برق در سطوح بالای مدیریتی در حال انجام است و رفع این معضل چرخش چرخ تولید را در کشور تندتر خواهد کرد.
در این جلسه مشکلات و مسائل مالیاتی استان توسط نمایندگان اصناف، اتاق بازرگانی، اتاق تعاون و نمایندگان صنعت، معدن و تجارت استان مطرح شد.
نظر شما