به گزارش روز جمعه ایرنا، در این جشنواره که همراه با اجرای نمایش و موسیقی محلی بود، انواع ارقام انار به همراه محصولات جانبی و نیز صنایع دستی و غذایی مرتبط با این محصول عرضه شد و شرکتکنندگان در هوایی مطبوع و پاییزی، ساعات خوشی را در نیمه فصل خزان سپری کردند.
این رویداد فرهنگی و اجتماعی که با استقبال چشمگیر و بی نظیر مردم مواجه شد، نشان داد که آوازه انار و ظرفیت های گردشگری روستای نمهیل بخش خورش رستم شهرستان خلخال فراتر از حد تصور برگزار کنندگان است به طوری که با ورود هزاران دستگاه خودرو گردشگران به این روستا، بسیاری از مردم موفق به حضور در محدوده برگزاری این جشنواره و حتی خود روستا نشده و به ناچار بازگشتند.
استقبال از جشنواره انار نهمیل نشان دهنده ظرفیت بالای گردشگری جنوب استان اردبیل است
نماینده مردم شهرستانهای خلخال و کوثر در مجلس شورای اسلامی، استقبال کم نظیر مردم از این جشنواره را نشان دهنده ظرفیت بالای گردشگری جنوب استان اردبیل دانست و خواستار تامین زیرساختهای توسعه گردشگری در این منطقه شد.
وحید کنعانی، برگزاری این گونه رویدادها را گامی مهم در معرفی جاذبههای منطقه و توسعه جنوب استان اردبیل عنوان کرد و گفت: تا کنون مواهب خدادادی شهرستان خلخال و کوثر به شکل مطلوب معرفی نشده است.
وی افزود: شهرستانهای خلخال و کوثر در زمینه کشاورزی، فعالیت اقتصادی و نیز گردشگری قابلیت بسیار بالایی دارند که باید با تامین زیرساختها و معرفی به سرمایهگذاران، از این ظرفیتها به نحو شایستهای استفاده شود.
وی با تاکید بر لزوم نتیجهگیری و ثمربخش کردن برگزاری هر گونه جشنواره و رویداد فرهنگی در حوزه گردشگری و کشاورزی شهرستان خلخال و کوثر بیان کرد: باید برای برندسازی محصولاتی مانند انار و گردوی خلخال و میوه بِه گیوی، برنامهریزی دقیق انجام شود.
نماینده مردم شهرستانهای خلخال و کوثر در مجلس شورای اسلامی نشاندار کردن و تجاری سازی محصولات این منطقه را موجب رونق اقتصاد و اشتغال محلی و جذب گردشگر عنوان کرد و گفت: اقداماتی برای برندسازی محصول گردو و نیز انار منطقه آغاز شده است.
وی معرفی محصول انار مرغوب شهرستان خلخال به مردم سایر نقاط کشور، اصلاح و نوسازی باغات برای جلوگیری از خسارات و آفات و نیز انجام تحقیقات علمی در خصوص تولید محصول باکیفیت را از جمله راهکارهای توسعه گردشگری مبتنی بر تولیدات کشاورزی و ظرفیت منطقه ذکر کرد.
کنعانی همچنین برگزاری این جشنواره را مقدمهای برای معرفی ظرفیتهای گردشگری و اقتصاد جنوب استان اردبیل دانست و تاکید کرد: این گونه اقدامات در کنار اقداماتی مانند توسعه راههای منطقه و اتصال به کریدور ارتباطی گیلان و تسهیلات تردد گردشگران بین دو استان اردبیل و گیلان می تواند موجب توسعه شهرستان خلخال و کوثر شود.
ظرفیت های گردشگری کشاورزی استان اردبیل مغفول مانده است
معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی استان اردبیل نیز در این جشنواره، خواستار ظرفیت شناسی بخش کشاورزی برای معرفی به عنوان جاذبه گردشگری مناطق مختلف استان اردبیل شد و گفت: برگزاری این جشنواره نشان میدهد که شهرستان خلخال ظرفیت زیادی برای رونق اقتصادی و جذب گردشگر دارد.
غفور آقایی، برگزاری نخستین جشنواره انار روستای نمهیل خلخال را اولین گام در معرفی و استفاده از ظرفیتهای بومی و محلی برای توسعه همهجانبه استان اردبیل دانست و اضافه کرد: باید با برگزاری چنین جشنوارههایی، شهرستان خلخال را در سطح ملی معرفی کنیم.
وی هدف از برگزاری این جشنواره را معرفی توانمندیها و ظرفیتهای گردشگری بخش خورش رستم شهرستان خلخال به عنوان یکی از مهمترین قطبهای تولید محصول انار مرغوب کشور ذکر کرد و افزود: در این جشنواره ظرفیتها و توانمندیهای شهرستان خلخال به عنوان دروازه گردشگری استان اردبیل و یکی از مراکز مهم تولید محصولات باغی در معرض دید علاقهمندان قرار گرفته است.
معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی استان اردبیل بیان کرد: شهرستان خلخال با جغرافیای منحصر به فرد، تنوع فرهنگی، جاذبههای تاریخی، طبیعی و گردشگری و با تنوع ظرفیتهای گردشگری و وجود باغات و تفرجگاههای منحصر بفرد قابلیت جذب گردشگران زیادی را دارد.
وی اضافه کرد: زندگی مردم روستای نمهیل شهرستان خلخال با محصول انار گره خورده و معیشت بخش زیادی از مردم منطقه وابسته به تولید میوه انار و فرآوری و تولید محصولات جانبی این میوه است.
آقایی ارائه خدمات فنی و مهندسی و تامین کود و سم مورد نیاز کشاورزان و نیز آب مورد نیاز باغات منطقه را از جمله خدمات سازمان جهاد کشاورزی به باغداران جنوب استان اردبیل عنوان کرد و گفت: در سالهای اخیر مردم به صورت خودجوش ارقام سازگار با اقلیم منطقه را در روستای نمهیل و در کنار رود قزل اوزن کشت کرده و خوشبختانه موفق به تولید محصول مرغوبی شدهاند و همین استقبال کم نظیر امروز مردم از این جشنواره نشان می دهد که محصول انار این روستا شهرت ملی پیدا کرده است.
امسال بیش از یکهزار تن محصول انار در استان اردببل تولید می شود
مدیر امور باغبانی سازمان جهاد کشاورزی استان اردبیل نیز در این جشنواره با اشاره به آغاز روند برداشت انار از سطح ۱۵۶ هکتار از باغات مثمر این استان از حدود یک ماه پیش گفت: پیشبینی میشود طی سال جاری در سطح استان اردبیل بیش از یکهزار تن محصول انار برداشت و روانه بازار مصرف داخل و خارج از استان شود.
رحیم یوسفی افزود: بیشترین سطح باغ انار استان اردبیل در شهرستان گرمی با ۸۳ هکتار احداث شده و پس از آن، بیشترین پراکنش باغ انار مربوط به اراضی حاشیه رودخانه قزل اوزن در شهرستان خلخال و ه خصوص روستای نمهیل با ۵۵ هکتار و مناطق مستعد شهرستان پارس آباد و بیله سوار با ۳۳ هکتار سطح زیر کشت این محصول است.
وی، ملس ساوه، بجستان، طارم، سیاه دانه شیراز، قرمز ملس و انار ترش را از جمله ارقام کشت شده انار در سطح استان اردبیل ذکر کرد و گفت: طی سالهای اخیر، کشت باغ انار در اراضی شیبدار با امکان پمپاژ آب به خصوص در حاشیه رودخانه قزل اوزن توسعه قابل توجهی پیدا کرده است.
مدیر امور باغبانی سازمان جهاد کشاورزی استان اردبیل کرم گلوگاه را مهمترین آفت باغات انار ذکر کرد و ادامه داد: این آفت موجب پوسیدگی میوه انار می شود و برای مبارزه با آن باید محصول آفت زده از کف باغ جمع آوری و سوزانده شده و با رعایت بهداشت باغ و عملیات مدیریت فنی باغ، با این آفت مقابله کرد.
وی اظهار کرد: از میوه انار محصولات جانبی از قبیل آب انار، رب انار، لواشک انار و مربای انار تهیه میشود و از پوست این محصول نیز برای تهیه رنگهای سنتی و طبیعی استفاده میشود.
به گزارش ایرنا، از پوست انار برای دباغی کردن پوست و از گل آن نیز برای برخی مصارف دارویی و تزئینی استفاده میشود و جوشانده میوه و دانه و حتی پوست انار برای بر طرف کردن برخی از بیماریهای گوارشی و گلو درد استفاده می شود.
در این جشنواره که همراه با ۶۰ غرفه نمایشگاه عرضه دستاوردها و معرفی ظرفیتهای گردشگری شهرستان خلخال بود، تولید کنندگان محصولات کشاورزی متنوع منطقه، تولیدات خود را در معرض فروش و عرضه قرار دادند.
استان اردبیل دارای ۴۱ هزار هکتار باغ میوه است که سالانه ۴۵۰ هزار تن انواع محصولات سردرختی در آنها تولید و روانه بازارهای مصرف می شود.
سطح زیر کشت باغهای دانهدار(سیب، به و گلابی) ۱۴ هزار هکتار و سطح زیرکشت باغهای هسته دار(هلو، شلیل و زردآلو) ۱۶ هزار هکتار است و میوههای ریزهسته مانند توت و انجیر هم در نواحی نیمه گرمسیری استان تولید میشود.
بیشترین محصول سردرختی استان اردبیل سیب است و ۳۰ درصد از باغهای استان به کشت این محصول اختصاص یافته که در شرایط عادی، سالانه ۲۵۰ هزار تن انواع سیب(قرمز، زرد و سبز) از باغهای استان برداشت میشود.
نظر شما