پشتیبانی صنایع فارس با پایش‌های مستمر؛ ثمربخش یا بی‌ثمر؟

شیراز - ایرنا -استان فارس از ۶۳ شهرک و ناحیه صنعتی بهره می‌برد که در طول سال جلساتی برای حل دغدغه این شهرک‌ها به صورت مستمر برگزار می‌شود؛ نشست هایی که با وجود ارائه آمار و ارقامی دهان پُرکن در هر هفته تاکنون نتوانسته‌اند آن طور که باید پاسخگوی تأمین نیازهای صنعتگران باشند.

به گزارش خبرنگار ایرنا، این روزها حمایت از واحدهای صنعتی و کمک به تسریع و تسهیل امور در بخش تولید و صادرات و همچنین بررسی اختلافات واحدهای تولیدی با دستگاه‌های اجرایی از جمله سازمان امور مالیاتی و بیمه مهمترین دغدغه متولیان اقتصادی استان به شمار می‌رود.

متولیان صنعتی استان معتقدند برای حل این مشکلات و رفع دغدغه صنعتگران یا فعال‌سازی طرح‌های صنعتی که در مرحله ساخت و ساز و یا نصب ماشین‌آلات متوقف شده‌اند برنامه‌ریزی‌های منسجم و مستمری در اولویت استانداری و شرکت شهرک‌های صنعتی فارس قراردارد.

آنها می‌گویند همه طرح‌های غیرفعال در شهرک‌ها و نواحی صنعتی استان در جلسات کمیته پایش و کارگروه تسهیل و رفع موانع تولید مورد بررسی قرار می‌گیرند تا در خصوص اعطای مهلت به واحدهای راکدی که دارای شرایط باشند، تصمیم‌گیری شود.

برگزاری کارگروه‌ها و کمیته‌های تخصصی

طبق گفته مدیران فعال در حوزه صنعت فارس یکی از اقداماتی که با هدف حمایت از واحدهای تولیدی و صنعتی انجام می‌شود برگزاری مستمر کارگروه تسهیل و رفع موانع تولید است که نشست‌های مربوط به این کارگروه هر هفته در روزهای سه‌شنبه به ریاست استاندار فارس و دبیری مدیرکل صنعت، معدن و تجارت استان و با هدف تسریع در رسیدگی به مشکلات سرمایه‌گذاران، توسعه و رونق کسب و کارها و افزایش اشتغالزایی تشکیل می‌شود؛ نشست‌هایی که از ابتدای سال جاری تاکنون منجر به رفع مشکلات ۵۶۴ واحد تولیدی شده است.

البته تشکیل کارگروه تسهیل و رفع موانع تولید در استان فارس محدود به استانداری نمی‌شود بلکه این کارگروه در شهرک‌های صنعتی نیز برای رسیدگی به موضوعات و مشکلات سرمایه‌گذاران و متقاضیان سرمایه‌گذاری در داخل شهرک‌ها و نواحی صنعتی و ارائه خدمات کارشناسی برگزار می‌شود.

بر اساس آخرین گزارش‌ها از ابتدای سال تاکنون ۹ جلسه از این کارگروه برگزار شده و با برگزاری آخرین جلسه کمیته تسهیل و رفع موانع تولید شرکت شهرک‌های صنعتی فارس، تعداد واحدهای تولیدی پشتیبانی شده به ۵۰واحد رسیده است.

اقدام دیگری که به منظور کمک به واحدهای تولیدی و از سوی شرکت شهرک‌های صنعتی فارس دنبال می‌شود برگزاری کمیته پایش است؛ کمیته‌ای که بصورت هفتگی با حضور نمایندگانی از استانداری فارس، دادگستری کل استان، اداره‌کل صمت و خانه صنعت و معدن فارس برگزار می‌شود.

در این کمیته با شناسایی طرح‌های راکد و غیرفعال و احصا دلایل غیرفعال بودن آن‌ها، پیگیری ویژه برای فعال‌سازی طرح‌های که شرایط لازم را دارند صورت می‌گیرد.

بررسی مشکلات ۳۱۳طرح در کمیته پایش

اخیراً هم در بازدید میدانی اعضای کمیته پایش طرح‌های راکد شهرک‌ها و نواحی صنعتی فارس از مشکلات و موانع سه واحد تولیدی و صنعتی در شهرک صنعتی فتح آباد مرودشت بررسی شد.

در این بازدید که نمایندگانی از شرکت شهرک‌های صنعتی، دادگستری و اداره کل صنعت و معدن و تجارت فارس حضور داشتند از سه واحد صنعتی در زمینه تولید فرآورده‌های شیرین بیان، قند و نبات و تولید گرانول بازیافتی پلی اتیلن بازدید و بصورت میدانی موانع و مشکلات موجود را بررسی کردند.

با این اقدام تعداد جلسات کمیته پایش طرح‌های راکد از ابتدای امسال تاکنون به ۱۸ جلسه و تعداد واحدهای صنعتی تعیین تکلیف شده به ۳۱۳ طرح رسیده است.

معاون برنامه‌ریزی شرکت شهرک‌های صنعتی فارس که در آخرین بازدید به نمایندگی از مدیرعامل این شرکت حضور یافته بود رویکرد اصلی در این جلسات و بازدیدهای میدانی را حمایت دانست و گفت این شرکت درصدد است تا با برگزاری این جلسات و بازدیدها شرایطی فراهم کند تا سرمایه گذاران بتوانند هرچه سریعتر به تولید و اشتغال زایی برسند.

آن طور که مهدی اکرمی می‌گوید برای تصمیم‌گیری بهتر در مورد پرونده‌های مطرح شده در این جلسه، برنامه بازدیدهای میدانی نیز با حضور اعضای کمیته انجام می‌شود.

دغدغه‌های صنعتگران

با وجود اینکه مدیران در عرصه صنعتی بر این باورند که برگزاری جلسات مربوط به کمیته پایش و کارگروه تسهیل نقش مؤثری در زمینه رفع مشکلات طرح‌های صنعتی و تعیین تکلیف وضعیت آنها دارد و به شتاب‌بخشیدن به روند ساخت و ساز و بهره‌برداری از طرح‌های نیمه‌تمام کمک‌ می‌کند اما هنوز هم هستند واحدهای تولیدی و صنعتی که با چالش‌های بسیاری رو به رو هستند؛ چالش‌هایی که بخش عمده‌ای از آنها به کمبود نقدینگی، قیمت بالای نرخ ارز، بالابودن نرخ تسهیلات بانکی، قوانین دست و پاگیر، کاغذبازی اداری و افزایش قیمت مواد اولیه برمی‌گردد.

صنعتگران می‌گویند در این جلسات مصوباتی برای حل دغدغه آنها ارائه می‌شود اما پس از پایان یافتن جلسه برخی از این مصوبه‌ها به ویژه مصوبات در حوزه بانک و بیمه بدون نتیجه می‌ماند.

یکی از درخواست‌های آنها این است که مدیران صنعتی تنها به برگزاری کارگروه‌ها و کمیته‌های مختلف اکتفا نکنند و نتایج حاصل از برگزاری این نوع برنامه‌ها را بیش از پیش مورد ارزیابی قرار دهند؛ طبق درخواست صنعتگران ضروری است که خروجی این جلسات هم مانند برگزاری آن به صورت مستمر رصد شود و عوامل اصلی که مسبب عدم اجرای مصوبه‌های تسهیل و رفع موانع تولید هستند شناسایی شوند.

برخی هم معتقدند مشکلات آنها در بخش تولید فرااستانی بوده و لازم است مصوباتی که حل آنها از عهده استان خارج می باشد برای برطرف شدن به ستاد ملی ارجاع داده شوند.

البته صنعتگران فعال در شهرک‌های صنعتی فارس در حالی با چالش‌ها در بخش تولید دست و پنجه نرم می‌کنند که این شهرک‌ها از مشکلات زیرساختی، افت و قطع انرژی‌های آب، برق و گاز نیز رنج می‌برند و این مسائل هم معضلات فعالان در عرصه صنعت را دوچندان کرده است.

صنعتگران فارس مشکل زیرساخت‌های انرژی را بزرگترین چالش و دغدغه کنونی خود می‌دانند؛ چالشی که کاهش تولید و آسیب دیدن تجهیزات صنعتی آنها را در فصول مختلف سال رقم زده است.

پرسش از مدیران صنعتی

در حال حاضر این پرسش مطرح است که در شهرک‌های صنعتی فارس که با مشکلات جدی در حوزه زیرساخت مواجه هستند چگونه می‌توان امید به حل معضلات تولید آن هم در بخش بانک و بیمه بست؟ واحدهای تولیدی مستقر در این شهرک‌ها که از امکانات اولیه زیرساختی خود محروم هستند آیا می‌توانند به حل مشکلاتشان در سایر حوزه‌ها امیدوار باشند؟عوامل اصلی مسبب عدم اجرای برخی مصوبه‌های ستاد تسهیل و رفع موانع و کمیته پایش چیست؟ برگزاری جلسات پایش و کارگروه تسهیل و رفع موانع تولید تا چه اندازه توانسته به حل دغدغه‌های صنعتگران به صورت ملموس کمک کند و نتایج برگزاری این جلسات تا چه حد محسوس است؟ با توجه به اینکه شهرک‌های صنعتی فارس از جایگاه ویژه‌ای در کشور برخوردار هستند و زمینه فعالیت سرمایه‌گذاران بزرگی را در حوزه‌های مختلف فراهم کرده‌اند چرا باید با مشکل نبود زیرساخت‌های کافی در حوزه انرژی دست به گریبان باشند؟

اگرچه متولیان و مدیران صنعتی استان هر هفته با ارائه آمار و ارقامی از جلسات مختلف درصدد هستند که به این پرسش‌ها پاسخ دهند اما نیاز است که اقدامات برای کمک به بخش تولید با تدابیر اساسی‌تر و نتایج بلندمدت‌تری دنبال شود؛ اینکه حتی واحدهای فراخوانده شده به جلسات حمایتی هم در اجرای مصوبات با مشکل مواجه باشند خود حاکی از آن است که نه تنها مشکلات بخش تولید بلکه مثمرثمر واقع شدن نتایج این جلسات نیز نیاز به بررسی و ارزیابی دارد.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha