۱۲ آبان ۱۴۰۳، ۱۱:۱۹
کد خبرنگار: 909
کد خبر: 85646691
T T
۰ نفر

برچسب‌ها

مشارکت ۸۶۷ نفر نیروی اجرایی در سرشماری کشاورزی اصفهان

اصفهان - ایرنا - رییس سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی اصفهان از آغاز سرشماری عمومی کشاورزی در این استان همزمان با سراسر کشور خبر داد و گفت: ۸۶۷ نفر نیروی اجرایی در این سرشماری مشارکت دارند.

محمدرضا قاسمی روز شنبه در گفت وگو با ایرنا افزود: مراسم آغاز سرشماری کشاورزی استان اصفهان امروز به‌صورت نمادین در شاهین‌شهر برگزار شد و این سرشماری تا ۲۶ آذر امسال ادامه دارد.

قائم مقام رییس ستاد سرشماری کشاورزی استان اصفهان اظهار کرد: نیروهای اجرایی سرشماری کشاورزی اصفهان در بخش های مختلف مانند مامور سرشماری (۲۷۱ نفر)، کارشناس فنی اجرایی (۷۹ نفر) و معاون فنی و آموزشی (۲۸ نفر) فعالیت دارند.

قاسمی با بیان اینکه سرشماری کشاورزی یکی از طرح های آماری مهم در کشور است، اضافه کرد: نتایج آن برای تصمیم گیری و برنامه ریزی موثر است و به بهبود وضعیت کشاورزی هر منطقه کمک میکند.
وی ادامه داد: این سرشماری در بخش های مختلف کشاورزی مانند زراعت، باغداری، دامداری سبک و سنگین، تولیدات گلخانه ای، آبزیان، کرم ابریشم، زنبورداری و طیور سنتی صورت می گیرد.

رییس سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی استان اصفهان برخی از اهداف سرشماری کشاورزی را تهیه چارچوب آماری برای آمارگیری های نمونه ای، فراهم کردن اطلاعات لازم برای طبقه بندی تفصیلی از خصوصیات ساختاری واحدهای کشاورزی و تولید اطلاعات ساختاری در سطوح جغرافیایی کوچک با قابلیت ارائه در طبقه بندی های چند بعدی عنوان کرد.

قاسمی با بیان اینکه این سرشماری در همه شهرستان های استان و با همکاری دستگاه‌های اجرایی مختلف از جمله استانداری‌، فرمانداری‌ها و بخشداری‌ها اجرا می‌شود، خاطرنشان کرد: سرشماری کشاورزی پیشین در کشور در سال ۱۳۹۳ اجرا شد.

به گزارش ایرنا، طرح سرشماری عمومی کشاورزی از سال ۱۳۵۲ در کشور آغاز شد و زمان انجام آن هر ۱۰ سال یک‌بار است.

این سرشماری به تولید بهنگام داده‌ها برای برنامه‌ریزان و همچنین توسعه و آبادانی کشور کمک می‌کند.

اصفهان از پیشتازان صنعت کشاورزی ایران با ۵۶۸ هزار هکتار اراضی(معادل پنج درصد از مساحت استان و سه درصد از اراضی کشاورزی کشور) محسوب می‌شود.

شرایط متنوع آب و هوایی این استان، استعداد تولید انواع محصولات را دارد به‌گونه‌ای که در مناطق گرم و خشک آن خرما، انار و پسته، در مناطق سرد و کوهستانی بادام و گردو و در مناطق معتدل و سرد انواع محصولات دانه‌دار و هسته‌دار کشت می‌شود.

مجموع اراضی زراعی قابل‌ کشت استان حدود ۴۸۵ هزار هکتار است که در سال‌های نرمال از حیث بارش حدود ۷۰ درصد آن به کشت محصولات زراعی مانند انواع غلات، حُبوبات و محصولات علوفه‌ای، جالیزی و انواع سبزی و صیفی اختصاص می‌یابد.

تولید سالانه محصولات زراعی استان در شرایط عادی حدود ۴.۶ میلیون تُن و مجموع اراضی باغی استان حدود ۸۵ هزار هکتار است و مجموع تولیدات باغی و گلخانه‌ای این خطه در شرایط عادی حدود ۸۸۶ هزار تُن برآورد می‌شود.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha