به گزارش خبرنگار ایرنا، اصغر احمدی روز شنبه با اشاره به انعقاد تفاهمنامه این اداره کل با کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان این استان گفت: خیلی مهم است که با دانش کارشناسی در کنار دانش بومی از جنگلها مراقبت کرد.
احمدی افزود: حفاظت از جنگلها و مراتع یک کار یک بخش به تنهایی نیست بلکه یک کار عمومی به شمار میرود و باید قشرهای مختلف جامعه در این خصوص مشارکت داشته باشند.
وی در خصوص برخی تفاهمنامههای منعقد شده با منابع طبیعی اظهار داشت: برخی از افراد به این تفاهمنامهها نگاه تجاری دارند در حالی که تفاهمنامه فهم مشترکی است که باید از عرصههای منابع طبیعی به عنوان اموال عمومی و بیتالمال مراقبت کرد.
مدیرکل کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان نیز گفت: همانطور که مردم در حوزه منابع طبیعی هنوز حساسیت لازم را پیدا نکردهاند در حوزه کودکان نیز این حساسیت وجود ندارد.
روحالله واحد افزود: اگر قرار است تغییر نگرشی در بخشهای مختلف جامعه ایجاد شود بهتر این است که این تحول و رویکرد از سن کودکی و در بخش آموزش غیررسمی انجام شود.
وی ادامه داد: کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان به عنوان تنها دستگاه تخصصی و مسوول آموزشهای غیررسمی کودکان و نوجوانان است به همین دلیل بیشتر آموزشها در این بخش باید ارائه و نهادینه شود.
وی ادامه داد: اگر قرار است اتفاقی در منابع طبیعی رخ دهد باید از دوران کودکی این کار انجام وفرهنگ محافظت از عرصههای طبیعی نهادینه شود.
واحد تولید پادکست، پویانمایی کوتاه تک بعدی و ۲بعدی، تولیدات فرهنگی و غیره برای آشنایی کودکان با اهمیت حفظ منابع طبیعی از جمله برنامههای کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان در چهارمحال و بختیاری است.
مدیرکل کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان چهارمحال و بختیاری گفت: برای ترویج فرهنگ در بسیاری از بخشها از جمله حفاظت از منابع طبیعی بهتر است از فضای اداری فاصله گرفت و کارهای فرهنگی را به دل جامعه برد تا نتیجه بهتری به دست آید.
وی یادآور شد: در همین ارتباط مکانی به صورت نمادین به عنوان خانه منابع طبیعی و همیار طبیعی در کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان پیشبینی میشود تا در روزهای ثابتی برنامههای فرهنگی طراحی و اجرا شود.
توسعهمحوری در چهارمحال و بختیاری همگام با صیانت از منابع طبیعی
رییس اداره آموزش و ترویج مشارکت های مردمی اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری چهارمحال و بختیاری گفت: تفاهمنامه همکاری بین کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان و منابع طبیعی با هدف ترویج فرهنگ حفاظت از عرصههای طبیعی با اجرای برنامههای فرهنگی، هنری و علمی ویژه کودکان و نوجوانان منعقد شده است.
مریم راهنورد افزود: در این رویداد دانشآموزان با موضوع نقش همیاران طبیعت در حفاظت از منابع طبیعی، آشنایی با طرح مردمی کاشت یک میلیارد درخت و جذب همیاران طبیعت در قالب برنامههای فرهنگی، هنری و علمی برای فرهنگسازی و آموزش فرهنگ حفاظت از منابع طبیعی آشنا میشوند.
به گزارش ایرنا، هماکنون ۷۴۰ هزار هکتار وسعت استان شامل جنگلها و مراتع متراکم و نیمه متراکم با تراکم پوشش بیش از ۲۵ درصد در شرایط بحرانی آتشسوزی قرار دارد که با اجرای طرح پهنهبندی و تعیین مناطق دارای خطر آتشسوزی بالا و تعیین این مناطق عوامل تسریع و وسعت سطح آتشسوزی را مدیریت و موجب کاهش خسارت به منابع طبیعی میشود.
یک میلیون و ۴۰۰ هزار هکتار از مساحت چهارمحال و بختیاری را مراتع و جنگلها پوشش داده است که رقمی معادل ۸۶.۵ درصد از سطح این استان را شامل میشود.
نظر شما