سرمایه گذاری افزون بر ۲ همت برای طرح های اشتغالزایی جهاد کشاورزی لرستان

خرم آباد - ایرنا - رییس سازمان جهاد کشاورزی لرستان گفت: ۲۱ هزار میلیارد ریال (۲.۱ همت) از نیمه دوم ۱۴۰۰ تاکنون برای اجرا و بهره برداری از طرح های اشتغالزای این حوزه سرمایه گذاری شده است.

سیدعماد شاهرخی روز دوشنبه در گفت و گو با ایرنا افزود: این مبلغ توسط سرمایه گذاران و متقاضیان با کمک های دولتی و تسهیلات بانکی تامین و منجر به تکمیل ۳۳۳ طرح اقتصادی راکد و نیمه تمام شده است.

وی ادامه داد: در مجموع طی این مدت ۵۳۲ طرح اشتغالزای جدید یا تکمیل شده در استان به بهره برداری رسید که حاصل آن ایجاد ۲ هزار و ۶۷۴ فرصت شغلی در زیربخش های مختلف بود.

رییس سازمان جهاد کشاورزی لرستان با اشاره به بهره برداری ۱۹ طرح طی سال جاری تصریح کرد: طی حدود سه سال گذشته ۹ هزار خانوار از طرح های اجرا شده در بخش های زراعت، دام و طیور، باغبانی و شیلات بهره مند شده اند.

سرمایه گذاری افزون بر ۲ همت برای طرح های اشتغالزایی جهاد کشاورزی لرستان

شاهرخی گفت: افتتاح و بهره برداری از این طرح ها، به لحاظ عملکردی در سایر دستگاه های استان مشاهده نشده است چراکه بازگرداندن بیش از ۳۰۰ واحد راکد به چرخه تولید یک اقدام کم نظیر می باشد.

وی بیان کرد: به طور مثال ۲۵ واحد از این تعداد مربوط به مرغداری های گوشتی بود که با رفع مشکلات و پرداخت تسهیلات، هم اکنون در حال فعالیت هستند و امروز تولید مرغ با افزایش ۲۰ هزار تنی به ۹۳ هزار تن رسیده است.

رییس سازمان جهاد کشاورزی لرستان ادامه داد: بارندگی های مناسب، انجام اقدامات ترویجی، اجرای طرح جهش تولید در بیش از ۳۰۰ هزار هکتار دیم زار و ارتقای مکانیزاسیون با تامین ماشین آلات کاشت و برداشت، تولید گندم را در استان از ۱۲۳ هزار تن در سال ۱۴۰۰ به ۵۴۰ هزار تن افزایش داده است.

شاهرخی همچنین ظرفیت صنایع تبدیلی کشاورزی لرستان را ۹۵۰ هزار تن عنوان کرد و افزود: ۳۵ واحد صنایع تبدیلی و فرآوری کشاورزی طی سه سال گذشته با ظرفیت ۱۴۹ هزار تن و ۴۶۵ فرصت شغلی در استان فعال شد.

وی اظهار داشت: احداث صنایع تبدیلی در ایجاد زنجیره غذایی و جلوگیری از خام فروشی با جدیت در دستور کار قرار گرفته و سه سال گذشته ۹۰ مجوز در این خصوص صادر شده است.

به گزارش ایرنا؛ لرستان دارای ۸۰۰ هزار هکتار زمین کشاورزی است و در حالی که ۴۵ درصد اراضی کشور از طریق سیستم آبیاری تحت فشار زیر کشت می‌رود اما این رقم در استانی که حدود ۱۲ میلیارد مترمکعب رواناب دارد، تنها ۲۵ درصد است و این به معنای کم توجهی به روش های نوین آبیاری و البته سدسازی می باشد.

لرستان حدود ۱۶۰ هزار خانوار بهره بردار بخش کشاورزی دارد و ۴۰ درصد اقتصاد استان به این حوزه وابسته است اما در طول سال های متمادی به دلیل استفاده از روش های سنتی، نبود زیرساخت ها، بازار محور نبودن و بی توجهی به کشاورزی دانش بنیان، سهم این بخش در درآمدزایی، بسیار کم بوده است.

حدود سه میلیون تن انواع محصولات کشاورزی از جمله بیش از ٢ میلیون و ٢٠٠ هزار تن محصولات زراعی ، ٣٠٠ هزار تن محصولات باغی و بیش از ۴۰۰ هزار تن انواع محصولات دامی سالانه در این استان تولید می شود که البته برای این حجم از تولیدات کشاورزی، حدود ۹۳ درصد آب های سطحی و زیرزمینی استان مصرف می شود و به وفور دیده می شود کشاورزان استان و یا کشاورزان مهاجری که بدون توجه به ضرورت حفظ منابع نسبت به کشت محصولات آبدوست اقدام می کنند تا درآمد بیشتری داشته باشند.

حدود یک سوم از تولیدات کشاورزی لرستان به دلیل نبود صنایع تکمیلی و فرآوری و از طرفی ساخته نشدن سردخانه های نگهداری محصولات، ضایع می شود و در مواقعی نیز به دلیل فراگیری کشت، انباشت یک محصول و کاهش چشمگیر قیمت آن در استان، کشاورزان ترجیح داده اند محصول خود را سر زمین به غذای دام تبدیل کنند و هزینه و زحمت برداشت آن را متقبل نشوند.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha