آخرین تدابیر برای توسعه صنعت کازرون و کوه‌چنار چیست؟

شیراز - ایرنا - اخیرا جلسه‌ای با حضور متولیان صنعتی و شماری از مدیران و نمایندگان مجلس برای حل مشکلات شهرک‌ها و نواحی صنعتی کازرون و کوه‌چنار برگزار شد و در این جلسه افق توسعه این مناطق مورد بحث و تبادل نظر قرار گرفت.

به گزارش خبرنگار ایرنا، زندگی مردم کازرون سالهاست که با صنعت عجین شده و کسب درآمد آنها از طریق اشتغالزایی در بخش صنعت اقتصاد این شهرستان را از کشاورزی و دامپروری به سمت صنایع سوق داده است.

در حال حاضر شهرستان کازرون پتانسیل بالایی در بخش صنعتی دارد و از زیرساخت‌های قابل‌توجهی در این بخش بهره می‌برد.

ظرفیت‌های کازرون در بخش صنعت

در این شهرستان که در شمال غربی فارس و در فاصله ۱۴۳ کیلومتری شیراز قرار دارد در طول سال‌های گذشته نواحی صنعتی شهید مصلحیان، جره و بالاده راه‌اندازی شده؛ نواحی که تأثیر بسیاری بر اشتغالزایی و رشد اقتصادی این شهرستان داشته‌اند.

همچنین ایجاد منطقه ویژه اقتصادی کازرون نیز از سال ۸۹ در زمینی به مساحت ۷۳ هکتار در شمال شهر کازرون کلید خورد که طی سال‌های گذشته با راه‌اندازی این منطقه، فعالیت‌های خوبی صورت گرفته است.

اوایل دی‌ماه سال ۱۴۰۲ بود که شرکت شهرک‌های صنعتی فارس آمادگی خود را برای ایجاد شهرک صنعتی جدید در این شهرستان اعلام کرد و در پی آن مبلغ ۲۲۰میلیارد ریال اعتبار نیز جهت تکمیل زیرساخت‌های منطقه ویژه اقتصادی آن تخصیص یافت.

در حال حاضر هم شرکت شهرک‌های صنعتی فارس آمادگی این شرکت را برای توسعه این منطقه اعلام کرده و به ارائه برنامه‌هایی جهت تدوین چشم‌انداز مطلوب به منظور اجرای این اقدام در شهرستان کازرون پرداخته است.

آخرین وضعیت ناحیه صنعتی کوه‌چنار

از دیگر مناطقی که توسعه زیرساخت‌های آن اخیراً مورد توجه متولیان صنعتی استان قرار گرفته شهرستان کوه‌چنار است؛ ناحیه صنعتی چنارشاهیجان که در شهرستان کوه‌چنار واقع شده‌ از نواحی صنعتی جدید استان فارس است که واگذاری اراضی آن از سال ۹۶ آغاز شده است‌.

طبق آخرین گزارش‌ها این ناحیه صنعتی از ۲۰ هکتار مساحت و ظرفیت اشتغالزایی برای ۳۵۰ نفر بهره می‌برد و با توجه به قرارگیری در امتداد محور غرب استان فارس به خوزستان از موقعیت مناسبی برای سرمایه‌گذاری برخوردار است.

طی ۶سال اخیر اعتباراتی به توسعه و تکمیل زیرساخت‌ها در این ناحیه صنعتی تخصیص یافته و زیرساخت‌های مورد نیاز این ناحیه صنعتی تأمین شده، اخیراً نیز این ناحیه صنعتی با هدف استمرار یافتن اقدامات توسعه‌ای و حل مشکلات زیرساختی مورد توجه شرکت شهرک‌های صنعتی فارس قرار گرفته و مشکلات آن طی جلسه‌ای بررسی شده است.

برگزاری جلسه‌ای برای توسعه صنعت کازرون و کوه‌چنار

در این جلسه‌ که با هدف بررسی مسائل و مشکلات شهرک‌ها و نواحی صنعتی شهرستان‌های کازرون و کوه‌چنار و با حضور مدیر عامل شرکت شهرک‌های صنعتی فارس و نماینده این دو شهرستان در مجلس شورای اسلامی برگزار شد، افق توسعه این مناطق مورد بحث و تبادل نظر قرار گرفت.

در این جلسه که فرماندار شهرستان کوهچنار و برخی سرمایه‌گذاران نیز حضور داشتند مدیرعامل شرکت شهرک‌های صنعتی فارس به بیان برنامه این شرکت در ابعاد فنی، زیرساختی و توسعه‌ای پرداخت و گفت: با توجه به ظرفیت‌های ویژه و خاص شهرستان‌های کازرون و کوه ‌چنار توسعه نواحی صنعتی چنارشاهیجان و شهید مصلحیان و نیز منطقه ویژه اقتصادی کازرون بصورت اولویت در دستور کار این شرکت قراردارد.

چه تدابیری اتخاذ شد؟

سید مسعود عظیمی در خصوص برنامه این شرکت برای تکمیل زیرساخت‌های ناحیه صنعتی چنارشاهیجان گفت: پروژه‌های زیرساختی به ارزش ۲۵میلیارد تومان در ۲سال اخیر در برنامه عملیاتی قرار گرفته و بخش عمده‌ای از این طرح‌ها به پایان رسیده است.

به گفته او، پایان عملیات اجرایی طرح پل ورودی و آسفالت جاده دسترس به این ناحیه صنعتی با اعتبار ۳.۵ میلیارد تومان، تکمیل شبکه داخلی آب و برنامه‌ریزی به منظور تأمین آب پایدار واحدهای صنعتی مستقر شهرک صنعتی با خرید انشعاب از آبفا با اعتبار ۶میلیارد تومان و جدول‌کشی و آسفالت خیابان‌ها از مهمترین طرح‌هایی است که به بهره‌برداری رسیده است.

مدیر عامل شرکت شهرک‌های صنعتی فارس یکی از مشکلات این ناحیه صنعتی را تأمین برق پایدار دانست و گفت: با پیگیری‌های انجام شده اجرای خط اختصاصی برق دومداره با ظرفیت ۱۰ مگاوات از پست برق تا شهرک صنعتی به طول ۳.۸ کیلومتر و با اعتبار حدود ۱۰میلیارد تومان آغاز و خرید تجهیزات نیرورسانی طرح نیز انجام شده که امیدواریم با رفع معارضین و موانع توسط فرمانداری و تأمین برق به ظرفیت ۱۰مگاوات و اختصاص کلید در پست برق توسط شرکت توزیع برق، جرای طرح شتاب گیرد و واحدهای صنعتی بتوانند از برق پایدار استفاده کنند.

آن طور که عظیمی می‌گوید ناحیه صنعتی چنارشاهیجان به علت موقعیت ویژه جغرافیایی و قرارگیری در امتداد مسیر چند استان از ظرفیت بی‌نظیری برای سرمایه‌گذاری برخوردار است و به همین علت نیز مورد اقبال سرمایه‌گذاران قرارگرفته و این شرکت مصمم به اجرای طرح توسعه در این ناحیه صنعتی است تا ظرفیت مناسبی برای اجرای طرح‌های صنعتی در افق توسعه شهرستان فراهم شود.

او ابراز امیدواری کرد که با رفع موانع، اراضی مورد نظر هرچه سریعتر به این شرکت تحویل داده شود تا طرح‌های زیرساختی اجرا شود.

عظیمی اضافه کرد: با واگذاری زمین در این ناحیه صنعتی تاکنون ۳۱ سرمایه‌گذار نسبت به انعقاد قرارداد با این شرکت به منظور دریافت زمین اقدام کرده‌اند و ۶ واحد با اشتغال ۱۲۰ نفر نیز در مرحله بهره‌برداری قراردارد.

مدیرعامل شرکت شهرک‌های صنعتی فارس همچنین درخصوص برنامه‌ریزی برای رفع مشکلات تکمیل ناحیه صنعتی شهید مصلحیان کازرون گفت: تکمیل مدول دوم تصفیه‌خانه فاضلاب یکی از مشکلات مهم این ناحیه صنعتی بود که در برنامه قرارگرفته و با همکاری شرکت خدماتی این ناحیه صنعتی در حال انجام است.

عظیمی که معتقد است ناحیه صنعتی شهید مصلحیان کازرون از نواحی صنعتی فعال و تقاضامحور در استان فارس محسوب می‌شود که بخش زیادی از اراضی آن واگذار شده بر لزوم همکاری دستگاه‌ها به منظور اجرای طرح توسعه این ناحیه صنعتی تأکید کرد و گفت: صنایع پاک و غیر آلاینده در اولویت استقرار در این ناحیه صنعتی خواهند بود.

او که بازدیدهایی از ناحیه صنعتی جره و بالاده نیز داشته از برنامه‌ریزی به منظور فعال‌سازی این ناحیه صنعتی خبر داد و افزود: نخستین سرمایه‌گذار در این ناحیه صنعتی به زودی با این شرکت قرارداد منعقد خواهد کرد.

مدیرعامل شرکت شهرک‌های صنعتی فارس همچنین بر همکاری مسئولان محلی به منظور اجرای راه دسترسی به این ناحیه صنعتی تأکید کرد و درباره برنامه این شرکت جهت تکمیل پروژه‌های زیرساختی در منطقه ویژه اقتصادی کازرون گفت:در حال حاضر پنج پروژه زیربنایی با اعتبار ۳۵میلیارد تومان در مرحله اجرا قراردارد.

به گفته عظیمی پروژه‌های خاکبرداری، زیرسازی، جدول‌گذاری، دال‌گذاری، احداث دیوار سنگی و روسازی و آسفالت، احداث ساختمان اداری و گیت ورود و خروج و سردرب و نیز اصلاح و تکمیل شبکه‌های گاز و فاضلاب با پیشرفت فیزیکی مناسب در حال اجراست.

او همچنین از انجام عملیات اجرایی طرح احداث انبار به مساحت هزار متر و ساختمان جانبی آن خبر داد و گفت: این مجموعه انبار از زیرساخت‌های گمرکی منطقه ویژه محسوب می‌شود و با بهره‌برداری از آن فعالیت‌های واردات و صادرات در گمرک تسهیل خواهدشد.

مدیرعامل شرکت شهرک‌های صنعتی فارس این منطقه ویژه اقتصادی را زمینه‌ساز توسعه صنایع صادرات محور در غرب استان فارس دانست و از آمادگی آن برای جذب سرمایه گذار خبر داد و گفت: این منطقه ویژه اقتصادی با توجه به موقعیت جغرافیایی و برنامه عملیاتی برای توسعه و تکمیل زیرساخت‌ها از چشم انداز مناسبی برای جذب سرمایه‌گذاری و توسعه صادرات برخوردار است.

او مساحت اولیه اراضی منطقه ویژه اقتصادی کازرون را ۷۳هکتار عنوان کرد و گفت: با توجه به افق چشم‌انداز توسعه این منطقه ویژه اقتصادی و اینکه این مساحت کم، پاسخگوی حجم سرمایه‌گذاری‌ها در آینده نیست، اجرای طرح توسعه اراضی به مساحت ۱۱۰هکتار در برنامه قراردارد که امیدواریم با رفع موانع ،اراضی موجود هرچه سریعتر به این شرکت تحویل داده شود.

عظیمی افزود: این منطقه ویژه اقتصادی که با اعتبارات شرکت شهرک‌های صنعتی فارس راه‌اندازی شده، دارای تمام مزایای قانونی مناطق ویژه اقتصادی کشور است.

تصمیمات نماینده مجلس چه بود؟

در این جلسه همچنین نماینده مردم شهرستانهای کازرون و کوهچنار در مجلس شورای اسلامی در تماس تلفنی با برخی مدیران کل دستگاه‌های اجرایی موانع و مشکلات زیرساختی و توسعه‌ای شهرک‌ها و نواحی صنعتی این شهرستان‌ها را پیگیری کرد.

نماینده مردم شهرستان‌های کازرون و کوه چنار در مجلس شورای اسلامی همچنین بر لزوم رفع مسائل و مشکلات زیرساختی در این حوزه انتخابیه تأکید کرد و گفت: از ظرفیت نظارتی مجلس برای پیگیری و رفع مشکلات موجود در سطوح استانی و ملی استفاده خواهد شد.

غلامرضا دهقان ناصرآبادی که معتقد است شهرستان‌های کازرون و کوه چنار از ظرفیت‌های ویژه در بخش‌نای مختلف برخوردارند و در تلاقی محورهای مواصلاتی استان فارس با چند استان کشور قرار گرفته‌اندگفت: بخش تولید و صنعت به عنوان بخش مولد که در ایجاد اشتغال پایدار مؤثر است مورد توجه جدی خواهد بود.

وی افزود: زیرساخت‌هایی در قالب ناحیه صنعتی چنارشاهیجان درشهرستان کوهچنار و نواحی شهید مصلحیان و جره بالاده و منطقه ویژه اقتصادی در شهرستان کازرون احداث شده که برای ارتقای کمی و کیفی امکانات و اجرای طرح‌های توسعه‌ای تلاش می‌شود.

نماینده مردم شهرستان‌های کازرون و کوه‌چنار درباره بررسی لایحه بودجه سال ۱۴۰۴در مجلس شورای اسلامی گفت: برگزاری این نشست‌ها می‌تواند در تصمیم‌گیری و نحوه نگرش نمایندگان در بررسی بودجه مؤثر باشد.

بدین‌ترتیب در این جلسه در خصوص اجرای طرح‌های توسعه‌ای و تکمیل زیرساخت‌ها تبادل نظر و تصمیم‌گیری شد؛ طرح‌هایی که اگر به سرانجام برسند نقش مهمی در افزایش اشتغالزایی و کاهش خروج سرمایه از این شهرستان‌ها دارند.

اما بدیهی است که تحقق این امر مهم تنها با طرح ایده و برنامه امکان‌پذیر نیست بلکه نیازمند عملیاتی شدن برنامه‌ها و به سرانجام رسیدن پروژه‌های زیرساختی است.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha