«ابراهیم جلیلی» روز سهشنبه در جمع خبرنگاران اظهار کرد: مساجد روستای ننج از توابع بخش جوکار و توچغاز از توابع بخش مرکزی این شهرستان ملایر است که از محل اعتبارات سفر رئیس جمهور مرمت شد.
وی افزود: مساجد روستاهای ننج و توچغاز از مساجد به یادگار مانده از دوران قاجار است که ساختمان مسجد توچغاز از نظر معماری از ۲ بخش قدیمی و نوساز تشکیل شده و از نظر کاربری به صورت یکپارچه عمل میکند.
رئیس اداره میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی ملایر ادامه داد: مسجد توچغاز بخشی از بافت قدیمی روستا محسوب میشود که به لحاظ دارا بودن فضاهای سنتی و ویژگیهای معماری شاخص بوده و دارای پلانی با فضای مربع شکل است.
جلیلی بیان کرد: در دهههای اخیر فضای جدیدی به بخش قدیمی مسجد توچغاز اضافه شده و قسمت قدیمی مسجد حدود ۲۱۰ متر مربع زیربنا دارد که دارای ستونهای آجری با طاق رومی و کلنبو است و مصالح مصرفی بنا آجر، خشت و گل است.
وی گفت: مسجد تاریخی باب الحوائج روستای ننج نیز به لحاظ معماری مشابه مسجد روستای توچغاز است و با ۶ دهنه طاق و ستونهای آجری برپا شده است.
رئیس اداره میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی ملایر یادآور شد: مرمت بنای مسجد توچغاز شامل بامسازی اصولی همچون برداشتن ایزوگام و قیرگونی، آواربرداری، استحکام بخشی طاقها، کونال بندی و بامسازی مجدد و مرمت فضای گچکاری داخل بنا است.
جلیلی با بیان اینکه این مساجد در فهرست میراث فرهنگی کشور به ثبت رسیدهاند، افزود: مرمت مسجد ننج نیز شامل بامسازی، بندکشی و ساب و بندکشی است.
به گزارش ایرنا؛ تاکنون بیش از ۳۴۰ اثر و بنای تاریخی در شهرستان ملایر شناسایی شده و از این تعداد تاکنون بیش از ۲۰۰ اثر آن در فهرست آثار ملی کشور به ثبت رسیده است.
نظر شما