۲۱ آبان ۱۴۰۳، ۷:۵۳
کد خبرنگار: 1459
کد خبر: 85651100
T T
۵ نفر

برچسب‌ها

اجرای ضوابط قرنطینه‌ای برای ۱۴۶ هزار تن محصول کشاورزی وارداتی به گیلان

رشت - ایرنا - رئیس سازمان جهاد کشاورزی گیلان گفت: ۱۴۶ هزار و ۳۰۲ تن انواع محصولات کشاورزی وارداتی از جمله ذرت، جو، عدس و گندم در هفت ماه گذشته در این استان تحت ضوابط قرنطینه‌ قرار گرفت.

صالح محمدی روز دوشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا با اشاره به فعالیت ۲ مرکز قرنطینه گیاهی در گیلان اظهار کرد: همچنین ضوابط قرنطینه‌ای برای ۴۶۳ هزار و ۵۸۱ مترمکعب تخته وارداتی به استان هم اعمال و ترخیص آنها در داخل کشور انجام شده‌است.

وی با بیان اینکه در این مدت ۴۲۱ هزار و ۱۷۳ تن انواع محصولات کشاورزی ترانزیتی زیرنظر قرنطینه گیلان به کشورهای مقصد هدایت شد، گفت: ۳۴۳ هزار و ۱۲۹ تن محصول کشاورزی صادراتی هم بر اساس ضوابط قرنطینه کشورهای مقصد در استان اعمال قرنطینه و صادر شده‌است.

بیشتر بخوانید:

ستاد مرکزی قرنطینه گیاهی آستارا بهره‌برداری شد

رئیس سازمان جهاد کشاورزی گیلان عنوان کرد: هر گیاهی در محیط بومی خود یک سری عوامل خسارت زای گیاهی دارد که معمولا در طول سالیان طولانی در آن منطقه بومی به دلیل تعامل با طبیعت و دشمنان طبیعی به تعادل زیست محیطی رسیده‌است.

محمدی بیان کرد: بر این اساس با ورود یک گیاه از محیط بومی خود به یک محیط جدید ممکن است عوامل خسارت زای آن هم با گیاه همراه شده و وارد محیط جدید شود و تا قبل از مبارزه کشاورزان و طبیعت با روش‌های مختلف شیمیایی و طبیعی با آنها خسارت زیادی به زندگی، اقتصاد و طبیعت وارد شود.

وی اضافه کرد: مرزبانی زیستی یکی از وظایف سازمان جهاد کشاورزی و در راستای پدافند غیرعامل است و انجام این وظیفه از طریق بخش قرنطینه مدیریت حفظ نباتات به عنوان سپردفاعی در برابر جلوگیری از ورود عوامل خسارت زای گیاهی انجام می شود.

قرنطینه گیاهی به مجموعه اقداماتی برای جلوگیری از ورود یک عامل بیماری و نیز آفت و علف هرز به یک کشور، منطقه و یا مزرعه صورت می‌گیرد؛ گفته می‌شود؛ ۲ قرنطینه گیاهی در گیلان (بندرانزلی و آستارا) فعال است.

بر اساس آخرین آمارها، گیلان دارای ۳۱۴ هزار هکتار اراضی زراعی و باغی است و ۳۱۷ هزار نفر از مردم استان در بخش کشاورزی مشغول به فعالیت هستند؛ برنج، چای، زیتون، پیله ابریشم، بادام زمینی، زیتون، فندق و مرکبات عمده‌ترین محصولات کشاورزی استان به شمار می‌رود.

گیلان بزرگترین تولیدکننده ارقام بومی و با کیفیت برنج در کشور است که رتبه نخست را از لحاظ سطح زیرکشت و رتبه دوم تولید برنج را به خود اختصاص داده‌است، شهرستان‌های رشت و صومعه‌سرا بیشترین سهم را از مساحت اراضی شالیکاری گیلان در اختیار دارند.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha