۱۶ آبان ۱۴۰۳، ۱۱:۴۰
کد خبرنگار: 3131
کد خبر: 85651124
T T
۲ نفر

برچسب‌ها

تاریخ ساز همچون بانوان خراسان‌شمالی

۱۶ آبان ۱۴۰۳، ۱۱:۴۰
کد خبر: 85651124
تاریخ ساز همچون بانوان خراسان‌شمالی

بجنورد- ایرنا- خراسان‌شمالی با وجود تمامی کمبود های ورزشی، بانوان موفقی دارد که در رشته های کوهنوردی، کوراش و فوتسال بارها افتخارآفرینی و نام این خطه را در تاریخ ورزشی کشور ثبت کرده اند.

به گزارش ایرنا، وقتی صحبت از ورزش و قهرمانی می‌شود، معمولا ذهن‌ها به سمت آقایان است و کمتر کسی به افتخارآفرینی بانوان فکر می کنند.

این در حالی است که برخی خانم ها در استان های کم برخورداری همچون خراسان شمالی فراتر از حد انتظار ظاهر شده اند و به عالی ترین سطوح ورزشی نیز راه یافته اند.

این بانوان با وجود تمامی کمبودها در خراسان شمالی توانستند با پوشش اسلامی خود را در عرصه بین‌الملل اثبات کنند و اکنون در برخی رشته‌ها به مهره‌هایی قدر در دنیا شناحته شده‌اند.

«افسانه حسامی فر» در رشته کوهنوردی، «زهرا رحیمی» در رشته فوتسال و «بتول پاکروح» در رشته کوراش بانوانی هستند که به عالی ترین سطوح ورزشی رسیدند و بارها نام خراسان شمالی در تاریخ ورزشی کشور سنجاق کردند.

اوج شکوفایی و درخشش بانوان ورزشکار خراسان شمالی در چند سال اخیر اتفاق افتاد تا جایی که زهرا رحیمی داور بین المللی بجنوردی در مسابقات قهرمانی فوتسال زنان ۲۰۲۲ کافکا (CAFA) سوت زد، بتول پاکروح سرمربی کوراش بانوان شد و افسانه حسامی فر نیز با فتح بام جهان در آستانه پیوستن به باشگاه هشت هزار متری‌های جهان قرار گرفت.

تاریخ ساز همچون بانوان خراسان‌شمالی

بانوان تاریخ ساز را بیشتر بشناسیم

افسانه حسامی فر

افسانه حسامی فرد متولد ۱۳۵۵ در شهر بجنورد و فارغ التحصیل رشته پزشکی است.

وی به عنوان پزشک تیم های ورزشی، مدرس پزشکی کوهستان، مربی درجه سه کوهپیمایی و رییس هیات کوهنوردی و صعودهای ورزشی خراسان شمالی مشغول به کار است.

حسامی فرد فعالیت حرفه ای خود را در زمینه پزشکی از سال ۱۳۸۸ آغاز کرده اما با فتح اورست در سال ۱۴۰۱ به عنوان چهارمین بانوی فاتح چهره شد.

برخی از افتخارات حسامی فر به شرح ذیل است:

قله های اورست در نپال با هشت هزار و ۸۴۸ متر ارتفاع، کی۲ در پاکستان با ارتفاع هشت هزار و ۶۱۱ متر ارتفاع، لوتسه در نپال با هشت هزار و ۵۱۶ متر ارتفاع، ماناسلو در نپال با هشت هزار و ۱۶۳ متر، آناپورنا در نپال بیش از هفت هزار متر ارتفاع، آیلند پیک در پارک ملی ساگارماتا با ۶ هزار و ۱۸۹ متر ارتفاع، ماکالو با هشت هزار و ۴۸۱ متر و شیشاپانگما با هشت هزار و ۱۳ متر ارتفاع از شاخص ترین صعودهای این بانوی موفق است.

وی همچنین چهارمین کوهنورد زن ایرانی فاتح اورست و اولین کوهنورد زن ایرانی فاتح قله کی۲ است.

تاریخ ساز همچون بانوان خراسان‌شمالی

زهرا رحیمی

«زهرا رحیمی» بانوی اهل بجنورد است که پس از ۲ دهه تلاش در ورزش فوتسال از سال ۹۴ پا به میدان داوری فوتسال گذاشت و در سال ۹۸ به عنوان داور بین المللی فوتسال انتخاب شد.

این بانوی ورزشکار بجنوردی مدتها به عنوان کاپیتان تیم فوتسال خراسان‌شمالی پا به توپ و عضو تیم ملی سپک تاکرا نیز بود و اکنون جزو داوران برتر بین المللی فوتسال بانوان ایران است.

زهرا رحیمی به عنوان داور بین المللی بجنوردی در مسابقات قهرمانی فوتسال زنان ۲۰۲۲ کافا (CAFA) سوت زده است.

مسابقات قهرمانی فوتسال زنان کافا ۲۰۲۲ از ۱۹ تا ۲۹ ژانویه ۲۰۲۲ ( ۲۸ دی ماه تا ۸ بهمن ماه) برگزار شد.

این رقابت ها به میزبانی کشور تاجیکستان و با حضور تیم های ایران، قرقیزستان، تاجیکستان و ازبکستان برگزار شد که رحیمی نیز در این مسابقات قضاوت خوبی از خود به یادگار گذاشت.

تاریخ ساز همچون بانوان خراسان‌شمالی

بتول پاکروح

پاکروح ورزش را با دو و میدانی شروع کرده و بعدها با رشته های هندبال، آمادگی جسمانی، بسکتبال، جودو و راگبی ادامه داده است.

این ورزشکار ۶ سال در تیم دو و میدانی استان مقام دار دوی سرعت، کاپیتان تیم هندبال دانشگاه به مدت سه سال و مقام آور رشته آمادگی جسمانی بوده و به اردوی تیم راگبی دعوت شده است.

وی بعدها وارد رشته های ورزشی کوراش و جودو شده و مربی تیم ملی کوراش بانوان، داور ملی جودو و داور بین‌المللی دوستاره کوراش می شود.

پاکروح همچنین در مسابقات بین‌المللی جام پوریای ولی در سال ۸۴، مسابقات داخل سالن ترکمنستان در سال ۹۶ و مسابقات آسیایی کوراش در هند در فروردین ۹۷ به قضاوت پرداخته است.

۳۳ درصد ورزشکاران بانوان هستند

معاون ورزش بانوان اداره کل ورزش و جوانان خراسان شمالی در این باره می گوید: در سال های اخیر تعادل خوبی بین جمعیت ورزشکاران زن و مرد در استان ایجاد شد به گونه ای که ۳3 درصد ورزشکاران استان در رشته های مختلف را بانوان تشکیل می دهند که این درصد رو به افزایش است.

به گفته محبوبه مرحمتی؛ هشت هزار نفر از ورزشکاران استان را بانوان تشکیل می دهند.

وی با اشاره به افزایش میزان مشارکت بانوان استان در ورزش های قهرمانی، گفت: ۳۰ نفر از بانوان در بخش ورزش های انفرادی در نیمه نخست امسال مدال رنگین قهرمانی را در مسابقات جهانی، بین المللی و کشوری کسب کردند.

مرحمتی افزود: همچنین ۱۹ نفر از بانوان ورزشکار استان به اردوی تیم ملی دعوت شدند.

وی یادآور شد: همچنین امسال برای نخستین بار فائزه ابراهیمی و هانیه وحدانی در رشته کوراش به نشان آسیایی دست یافتند.

استان یک میلیون نفری خراسان شمالی دارای ۵۱ هیات ورزشی است و ۲۲۲ فضای ورزشی برای ورزشکاران در این استان شمال شرق کشور وجود دارد.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha