روح اله عباسی چهارشنبه در بازدید از خبرگزاری ایرنا مرکز فارس اظهار کرد: امروز شرکت ملی پُست با توجه به ساختاری که دارد میتواند در رشد اقتصادی کشور نقشآفرین باشد و به کسب و کارهای خانگی کمک کند.
مدیرکل پست استان فارس ادامه داد: در حال حاضر در دور افتادهترین نقاط استان میتوان کسب و کارهای مختلفی را راهاندازی کرد؛ محصولات بومی و محلی را تولید و این محصولات را در بستر سکوهای داخلی و خارجی از طریق شبکه پستی ارسال کرد.
وی اضافه کرد: در واقع کسب و کارها همراه با توسعه فضای دیجیتال در دور افتادهترین نقاط و رسیدن اینترنت تا درب خانههای روستایی رونق گرفته؛ ادارهکل پست هم از این موضوع غافل نشده و اقدامات قابل توجهی برای توسعه این نوع کسب و کارها انجام داده است.
عباسی با بیان اینکه در حال حاضر مبادلات پستی تا دورافتادهترین نقاط استان انجام میشود ادامه داد: هماکنون حدود ۷۰۰ دفتر پیشخوان خدمات دولت شهری و روستایی در سطح استان فعال است که از این مجموع ۲۵۰ تا ۳۰۰ دفتر پست در شیراز و صدرا و مابقی در شهرستانها مستقر هستند.
به گفته مدیرکل پست استان فارس روزانه به طور متوسط ۵۰ هزار مرسوله صادر و وارد شده در مرکز تجزیه و مبادلات استان پردازش میشود که از این تعداد ۳۰ هزار مرسوله وارده و ۲۰ هزار مرسوله صادره است.
او افزود: آمار مربوط به میزان مرسولههای صادر یا وارد شده در ایام و مناسبتهای مختلف سال متفاوت است اما میانگین صادر و وارد شدن روزانه این مرسولات همان ۵۰ هزار مرسوله است؛ ناگفته نماند که در بازههای زمانی یک ساله حدود ۱۶ میلیون مرسوله در استان پردازش میشود.
عباسی افزود: از ۳۰ هزار مرسوله وارده در استان روزانه حدود ۱۷ تا ۱۹ هزار مرسوله در کلانشهر شیراز و صدرا توزیع میشود که اگر یک روز این خدمات متوقف و کوچکترین خللی در مدت سیر محصولات ایجاد شود شاهد بازتاب منفی آن در فضای عمومی خواهیم بود؛ این موضوع نشان میدهد حساسیت مردم و نیاز جامعه به این خدمات بالاست.
مدیرکل پست استان فارس که معتقد است همه مناطقی از استان که بر اساس مصوبه وزارت کشور به عنوان شهرستان تعریف شدند برای استقرار واحد یا شبکه پستی مورد توجه قرار گرفتهاند؛ گفت: در همه شهرستانهای فارس به جز بیضا، جویم و سرچهان ادارات پست دولتی به صورت کامل مستقر شده؛ البته خدمات پست با ظرفیت دفاتر پیشخوان، نامهرسان و پیمانکاران بخش خصوصی و با ظرفیتهای دولتی در این مناطق هم ارایه میشود اما این مناطق هنوز هم از داشتن اداره پست محروم هستند.
او اضافه کرد: در طول یک سال گذشته چهار شهرستان از هفت شهرستان جدیدالتاسیس فارس به شبکه اینترانت متصل شده و این شبکه در شهرستانهای بیضا و سرچهان هم در حال راهاندازی است و راهاندازی آن در جویم نیز در دستور کار قرار دارد.
وی با بیان اینکه خدماتی که در باجه مرکزی در شیراز ارائه میشود در سایر مناطق فارس هم ارائه میشود، افزود: تمام خدمات، تبادلات و رویدادهای حرکت مرسوله در سامانه جامع قبول پست و سامانه رهگیری ثبت میشود.
مدیرکل پست استان فارس یکی از مشکلات این ادارهکل را دشوار بودن شرایط توسعه و کاهش اعتبارات ملی دانست و گفت: طبق اساسنامه شرکت ملی پست که در سال ۱۳۹۵ به تصویب رسید و عنوان «شرکت پست جمهوری اسلامی ایران» به «شرکت ملی پست جمهوری اسلامی ایران» تغییر یافت، ادارات پست از اعتبارات ملی، استانی و سایر اعتبارات دستگاههای دولتی تا حدودی محروم شدند؛ طبق این اساسنامه پست مکلف شده که وضعیت فعلیاش را از منابع داخلی و عواید حاصل از ارسال محصولاتش مدیریت کند.
او یادآور شد: البته با درایتی که دولتهای مختلف داشتند و نرخها و تعرفههایی که هرچند افزایش قابلتوجهی نداشتند اما مصوب شدند توانستیم شرایط موجود را حفظ کنیم؛ ولی از آنجا که ادارات پست تا حد زیادی از اعتبارات ملی و استانی بیبهره بودند نتوانستند توسعه را در دستورکار قرار دهند.
نظر شما