به گزارش خبرنگار ایرنا داریوش سالمپور روز چهارشنبه در اختتامیه سومین جشنواره ملی زرشک در خراسان جنوبی اظهار کرد: براساس تاکید وزیر جهاد کشاورزی باید با استفاده از نتایج دانش بنیانها در تمام مراحل تولید تا عرضه، بهبود کیفیت، ساماندهی زنجیرههای ارزش و تکمیل فرایندهای پس از تولید، ارزش افزوده زرشک ارتقا یابد تا بتوانیم با تولید محصول باکیفیت، زرشک را به بازارهای داخلی و خارجی معرفی کنیم.
سرپرست سازمان جهاد کشاورزی خراسان جنوبی هم با تاکید بر توجه به توسعه صادرات زرشک، گفت: اکنون صادرات زرشک به ۷۵٠ تُن رسیده که نسبت به مقدار تولید بسیار ناچیز است.
محمدحسین اکبری افزود: باید این میزان را طی یک برنامه پنج ساله با همراهی همه متولیان به بیش از سه هزار تُن افزایش یابد.
وی عنوان کرد: ۵۱۰ میلیارد ریال تسهیلات بانکی برای تشکلها و ۳۰۰ میلیارد ریال در قالب کشاورزی قراردادی برای خرید توافقی زرشک در سال جاری اختصاص یافته است.
اکبری با تاکید بر اینکه باید زرشک را به جایگاه واقعی آن برسانیم، گفت: طرح پالیز، طرح ارزشمندی برای حل مشکلات بخش کشاورزی به خصوص زرشک است که در دستورکار قرار گرفته است.
وی بیان کرد: سه سال است که جشنواره زرشک برگزار میشود و باید این جشنوارهها ادامهدار باشد تا زرشک به جایگاه واقعی خودش برسد و از طرفی هم کشاورزان به دسترنج واقعی خود دست یابند.
سرپرست سازمان جهاد کشاورزی خراسان جنوبی با اشاره به اینکه ۲۷ هزار هکتار کشت زرشک در خراسان جنوبی وجود دارد، افزود: حدود ۱۲٠ هزار تُن پتانسیل تولید زرشک تر در استان وجود دارد و به دنبال افزایش این ظرفیت به ۱۵٠ هزار تُن هستیم.
اکبری اظهار کرد: ارزش تقریبی زرشک خراسان جنوبی بین چهار تا پنج همت است و اگر روی ارزش افزوده و صادرات این محصول کار شود، این میزان را به ۱۰ همت افزایش مییابد که سود بسیار خوبی عاید کشاورزان و صادرکنندگان خواهد شد.
وی با تاکید براینکه اولین وظیفه ما توجه به افزایش تولید زرشک است، بیان کرد: همچنین باید دقت و نظارت فنی بر تولید داشته باشیم تا محصول سالمی تولید شود که فاصله ای زیادی در این زمینه نداریم.
اکبری عنوان کرد: باید زرشک تازه به بازار عرضه شود، اکنون حدود ۲ هزار تُن زرشک تازه عرضه میشود که باید این میزان را به ۱٠ هزار تُن برسانیم.
وی گفت: در بحث خشک کردن بهداشتی محصول باید صدور مجوز بارگاههای بهداشتی را تسهیل کنیم، امیدواریم در یک سال آینده بتوانیم ۴٠٠ تا ۵٠٠ بارگاه زرشک را تامین تسهیلات کنیم.
سرپرست سازمان جهاد کشاورزی خراسان جنوبی با اشاره به آغاز طرح سرشماری کشاورزی در خراسان جنوبی، گفت: از همه کشاورزان درخواست داریم که همکاری لازم را داشته باشند تا بتوانیم برنامهریزی خوب و مناسبی در آینده داشته باشیم.
اکبری درخصوص طرح احداث پنلهای خورشیدی در جوار چاههای کشاورزی استان افزود: خاموشی چاههای کشاورزی و ناترازی برق در تابستان سال جاری را داشتیم که اگر ۸٠ درصد از برق مورد نیاز را از طریق پنلهای خورشیدی تامین کنیم بحث خاموشی چاهها حذف خواهد شد.
وی یادآور شد: در راستای احداث این پنلها به گونهای برنامهریزی شده تا کشاورزان تسهیلات را بدون هیچ وثیقه و پرداخت اقساطی چند ساله دریافت کنند.
اکبری عنوان کرد: در بخش کشاورزی با ۶ میلیارد دلار میتوانیم این مشکل ناترازی برق را حل کنیم و فعلا فقط برای چاههای کشاورزی طرح نصب پنلهای خورشیدی اجرا میشود و با پیگیریهای صورت گرفته مسئولان کشوری هم قول کمک را به ما را دادهاند.
وی بیان کرد: در خراسان جنوبی ۴۲۰ حلقه چاه کشاورزی داریم که ایجاد پنلهای خورشیدی در حوزه پدافندغیرعامل خیلی اهمیت دارد و همچنین از تلفات برق هم جلوگیری میشود.
صدور شناسنامه باغات زرشک
مدیر هماهنگی ترویج کشاورزی سازمان جهاد کشاورزی خراسان جنوبی هم گفت: کشاورزی با اقلیم خشکسالی در استان بسیار سخت شده و در چنین شرایطی محصول زرشک در پنج شهرستان خراسان جنوبی تولید میشود اما هنوز این محصول به بازارهای جهانی راه پیدا نکرده است.
محمد مودی با بیان اینکه بار میکروبی یکی از دلایل نبود صادرات زرشک است، ادامه داد: اگر نظارت درستی از مرحله داشت، کاشت و برداشت، بارگاهها و بستهبندی محصول زرشک صورت بگیرد شاهد راهیابی این محصول مزیتدار خراسان جنوبی به بازارهای جهانی خواهیم بود.
وی با اشاره به اینکه اکنون برای محصول گندم که در این استان جایگاهی ندارد، ناظر اختصاص دادیم گفت: در حالی که باید مسئولان به زرشک به عنوان محصول مزیتدار این استان مرزی نگاه ویژهتری داشته باشند چرا که معیشت کشاورزان زیادی از این محصول تامین میشود.
مودی بیان کرد: در همین راستا برنامه نظارت بر باغهای زرشک را ارائه کردیم و سند راهبردی آن تهیه شده است.
وی با تاکید بر اینکه شناسنامه باغات زرشک صادر شده است، تصریح کرد: در حوزه زرشک میخواهیم کار زیربنایی انجام دهیم اما باید مسئولان در این خصوص اعتبار تخصیص دهند چون در غیر این صورت اقدام خاصی صورت نخواهد گرفت.
سه تفاهمنامه همکاری برای توسعه محصول زرشک خراسان جنوبی در سومین جشنواره ملی زرشک به امضا رسید و تعدادی از فعالان و تولیدکنندگان برتر حوزه زرشک در خراسان جنوبی تقدیر شدند.
همچنین مدیرکل دفتر میوههای سردسیری و خشک وزارت جهاد کشاورزی، پیام وزیر جهاد کشاورزی به سومین جشنواره ملی زرشک در خراسان جنوبی را قرائت کرد و شناسنامه نظارتی باغات زرشک در استان خراسان جنوبی رونمایی شد.
نظر شما