محمدحسن اکبری روز یکشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: از ابتدای فصل برداشت تاکنون حدود ۹۰ تن محصول از باغات زیتون استان برداشت شده و در کارگاههای روغنکشی نیز ۹ تن روغن استحصال شده است.
وی افزود: قسمتی از روغن استحصال شده در بازار داخلی استان به مصرف میرسد اما بیشتر مقدار محصول به دلیل کیفیت بالا در سایر استانها از جمله استان تهران به فروش میرسد.
سرپرست سازمان جهاد کشاورزی خراسان جنوبی با اشاره به سطح زیرکشت ۴۲۱ هکتار محصول زیتون در خراسان جنوبی، گفت: بیشترین سطح زیرکشت زیتون استان متعلق به شهرستانهای نهبندان با ۲۰۵ هکتار، طبس با ۹۱ هکتار و سربیشه با ۸۲ هکتار است.
اکبری با بیان اینکه تعداد بهرهبرداران محصول زیتون استان ۲۴۰ نفر هستند، اضافه کرد: اثرات منفی تغییر اقلیم مانند خشکسالی، سرمازدگی و گرما زدگی باغات مهمترین مشکلات تولیدکنندگان این محصول است.
وی افزود: کمبود تسهیلات بانکی، پراکندگی و بازدهی پایین دستگاههای روغن کشی از دیگر مشکلات تولید کنندگان زیتون به شمار میرود.
اکبری با اشاره به اینکه برداشت محصول زیتون از اوایل آبان آغاز و تا اواخر آذر ادامه دارد، اظهار کرد: مقدار کمی از محصول به صورت خانگی جهت تهیه کنسرو فرآوری میشود و عمده محصول توسط پنج دستگاه روغنکشی در شهرستانهای نهبندان، سربیشه و طبس روغنگیری میشود.
نظر شما